Yeay dah claim Bloglovin'


KLIK >>>Follow my blog with Bloglovin<<

Alhamdulilllah, setiap hari huda teroka macam-macam tips untuk menaik taraf blog huda supaya lebih hebat dari sebelum ni.

Hari ni huda register dan claim kewujudan blog huda ni di BlogLovin'

Apa tu Bloglovin' ??

Nak tahu?

Mula-mula silalah klik >>BLOGLOVIN'

Ok la, huda cerita serba sedikit pasal Bloglovin' ini.

Bloglovin' adalah satu website yang memaparkan semua entry atau post terbaru dari blog yang korang follow.
Kira macam blogger community.

Contoh huda nak tahu post atau entry terkini dari blog-blog favourite huda, huda boleh cek dari Bloglovin' jer.

Yer la kadang-kadang tak sempat nak cek setiap satu blog nak baca entry terbaru mereka.

Best kan Bloglovin' ni?


KELEBIHAN Bloglovin'


1) Boleh tag post favourite dari entry blog blogger yang korang suka. Automatik follower korang juga boleh baca post tersebut. Sharing is Loving right?
Mana tahu kita kongsi info yang sangat bermanfaat dan mudahkan urusan orang lain. Dapat juga saham pahala kita tanpa kita sedar.

2) Boleh set collection atau reading list untuk bacaan di masa hadapan

3) Dari sini juga korang boleh dapat idea untuk menulis blog post.Seriously, bertimbun-timbun idea dan topik huda dapat dari sini. sampai tak tahu mana nak tulis dulu.


Bagaimana nak daftar Bloglovin'

Mula-mula kena sign up dan claim blog korang dengan buat satu blog post macam huda buat ni.
klik untuk ketahui lebih lanjut cara claim blog >> HOW DO I CLAIM MY BLOG

Dah siap claim, pastikan step terakhir pasangkan WIDGET Bloglovin' di sidebar macam huda buat =)
Jangan lupa klik FOLLOW yer. Terima kasih banyak-banyak.

Selamat berblogging dan tulis yang baik-baik jer tau =)

Sekian sharing hari ini. I LOVE Bloglovin' ❤(ˆ‿ˆԅ)




1 comment:

  1. Waa bgusnye entry ni sgt2 bermanfaat.. Tq huda

    ReplyDelete

Powered by Blogger.