Advertisement

Sejarah Thermomix - Tak Kenal Maka Tak Cinta



Sejarah Thermomix - Tak Kenal Maka Tak Cinta |  Bila huda sudah memilik Thermomix, dari sekadar user biasa, huda jadi Advisor sebab dah jatuh cinta dengan kehebatan fungsi Thermomix ni. Kemudian huda makin nak tahu lebih banyak lagi tentang Thermomix ni.. Bila kita dah jatuh cinta dengan seseorang mesti kena nak "borak" tentang sejarah dia kan? Jom join huda kenal dengan lebih dekat dengan Thermomix yang menjadi kegilaan semua orang ni! 

Sejarah Thermomix - Tak Kenal Maka Tak Cinta 


Siapa Cipta Thermomix?




Founded in Germany in 1883, Vorwerk International has over 127 years of successful history, operating in more than 60 countries. 


Ini lah dia syarikat yang mencipta gadget canggih, sofistikated dan hebat . Dengan pengalaman lebih seabad, syarikat yang kukuh ni pastinya menjanjikan jaminan produk yang terbaik!  



Model Pertama Thermomix Pada Tahun  1961


Pada tahun 1961, Vorwerk telah mencipta sebuah pengadun disebut "VKM5" . Thermomix berasal dari siri pengadun dari  yang awalnya ,  Ia mempunyai tujuh fungsi: mengadun, menguli, mencincang, grating, mixing, grinding dan jus.

Sekitar tahun 1970 muncul idea untuk merancang mesin yang dapat memasak dan mengacau secara serentak, untuk membuat sup pekat dan makanan bayi. 
Maka Pada tahun 1971 Thermomix VM 2000 yang asli dilancarkan di pasaran - pertama di Perancis, kemudian di Sepanyol dan Itali.

Kemudian evolusi thermomix terus berkembang dengan penambahan pelbagai ciri seperti penimbang dan pengukus dan seterusnya teknologi digital yang semakin canggih. 

Thermomix ada gabungan 2 perkataan - Thermo yang bermaksud pemanasan dan Mix yang bermaksud campuran


Kronologi model Thermomix 

  • Thermomix VKM5 (1961)
  • Thermomix VM 10 (dekad 1960-an)
  • Thermomix VM 2000 (1971)
  • Thermomix VM 2200 (1977)
  • Thermomix TM 3000 (1980)
  • Thermomix TM 3300 (1982)
  • Thermomix TM 21 (1996)
  • Thermomix TM 31 (2004)
  • Thermomix TM 5 (2014)
  • Thermomix TM 6 (2019)
  • Model Terkini Thermomix - TM 6

Sekian nukilan sejarah ringkas tentang Thermomix. Bila kita tahu kehebatan dan kekuatan syarikat yang berdekad lamanya dengan dedikasi dan komited membangunkan sebuah alat canggih yang memudahkan urusan kita di dapur. Ia memberi keyakinan untuk membeli Thermomix bukannya jenama lain yang semakin banyak pula meniru Thermomix ni. 

Benda baru yang seakan sama takkan sama dengan teknologi Thermomix yang telah dibangunkan dengan kepakaran dan juga uji kaji yang sangat komprehensif. 

Tambahan pula, setiap pembelian thermomix dari trusted advisor akan guide korang manfaatkan Thermomix ni dengan maksimum! 

Jom kita sama2 enjoy masak-masak di dapur dengan Thermomix yang sangat hebat dengan 24 fungsi dalam 1 !! 

I am your trusted Thermomix Advisor 

Post a Comment

0 Comments