Misi Kuruskan badan dengan Jus Asam Kunyit Madu

Salam Maal Hijrah 1439 Hijrah

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Segala puji hanya bagi Allah, dengan izinNya kita
semua dapat bernafas di tahun baharu hijrah hari ini. 

Soalan pertama setiap kali masuk tahun baharu adalah " Apa Azam Tahun ni? "

Azam huda mestilah nak SIHAT, dan teruskan misi kuruskan badan. Sejak huda berhenti breastfeeding anak, badan naik mendadak, badan pun asyik berangin jer.  Huhu, rasa dah masuk 3-series rasa badan ni dah start aging proses dengan kadar lebih cepat berbanding umur 20-an. 

Murah rezeki awal tahun hijrah ni, bertemu jodoh dengan satu produk yang dapat membantu huda jayakan misi kuruskan badan dengan Jus Asam Kunyit Madu, atau singkatannya JAKM


Apa itu  JUS ASAM KUNYIT MADU (JAKM)?

Jus asam kunyit madu merupakan jus homemade yang di masak dari bahan dan persediaan tradisional JAKM ini bebas dari sebarang bahan pengawet. 

JAKM ini mengandungi ibu kunyit, halia, asam jawa , temu kunci, madu, saffron, habbatussauda, gula melaka. Setiap ramuan ni mengandungi manfaat yang tersendiri. 




Ibu Kunyit mampu menyembuhkan luka dalaman, mengempiskan perut, mencantikkan kulit, anti bakteria. 



Halia boleh mengeluarkan angin. 



Temukunci untuk kesegaran badan dan menambahkan tenaga,menghilangkan kelesuan dan letih2 badan. 


Saffron bagus utk penjagaan dan kecantikkn kulit.




Habbatussauda mampu menstabilkan gula dalam darah, meningkatkan sistem kekebalan tubuh.



Madu untuk tingkat daya ingatan, anti kanser, tingkatkan kesuburan suami isteri dan manisan pengganti gula.



Gula melaka pula sebagai pemanis bersifat antioksidan juga mampu mencegah serangan asma.



Jom huda berkongsi pula 20  khasiat Jus Asam Kunyit madu (JAKM)

  1.  Membantu menurunkan berat badan
  2. Membantu Rawat Masalah Kulit
  3. Membantu Proses Pencerahan Kulit Secara Alami
  4. Membantu Naikkan Aura Seri Wajah
  5. Membantu Rawat Haid Tidak Tratur&Darah Kotor2
  6. Membantu menstabilkan kolesterol dalam darah
  7. Membantu Buang Angin Dalam Badan
  8. Membantu Rawat Ibu2 Dlm Pantang/Lepas Brsalin
  9. Membantu Melambatkan proses penuaan(awetmuda)
  10. Membantu Rawat Luka Jahitan Lepas Brsalin
  11. Membantu Rawat Masalah2 Rahim/Peranakan
  12. Membantu Rawat Masalah Bau Badan
  13. Membantu Atasi Masalah Keletihan
  14. Membantu kurangkan masalah gastrik
  15. Membantu Atasi Migrain/Kerap Sakit Kepala
  16. Membantu menstabilkan gula dalam darah
  17. Membantu tingkatkan kesuburan suami isteri
  18. Membantu mencegah batuk/selsema/asma
  19. Membantu melancarkan sistem pencernaan
  20. Membantu menurunkan paras kolesterol


Siapa yang boleh minum JAKM ?

✔Wanita / Anak dara
✔Lelaki


 

Pengalaman huda lepas minum 1 kali malam 1 kali pagi, rasa angin-angin dalam badan senang jer keluar, hehe... Huda dan suami suka dengan rasa masam2 manis , ada juga rasa macam minum air 100 Plus.  JAKM ini boleh diminum sejuk atau suam

Aturan Minum
Minum 1/2 gelas (-/+60ml) pagi sebelum sarapan @ malam

Tips Penyimpanan
Untuk kesegaran berterusan bolehlah letakkn dalam peti sejuk.
Kesegaran akan kekal selama 2-4 minggu

Jus Asam Kunyit Madu 
Berat -/+ 360ml
Harga RM12 sebotol 

Berminat nak order ? 

https://www.instagram.com/i.am.anirza/
https://www.facebook.com/azrina.samsudin
https://www.facebook.com/jusasamkunyitmadu/
Whatsapp : +60 19-382 8369

Sekian perkongsian huda di awal Muharam ini. Semoga sepanjang tahun 1439 Hijrah ini, Allah hadiahkan huda rezeki kesihatan yang berpanjangan demi menjaga keluarga tersayang 24jam sehari, 7 hari seminggu, 365 hari setahun. InshaAllah semoga misi nak kurus macam anak dara dulu tercapai. Sama-sama kita jaga kesihatan kita semua dengan amalkan makanan yang sihat dan jangan lupa amalkan JAKM setiap hari yer. 

17 comments:

  1. Simpan dlm peti ais, pastu minum sejuk sejuk mmg sedap!

    ReplyDelete
  2. Teringin nak rasa.. rmai sgt ckp bes ni..

    ReplyDelete
  3. Banyak khasiatnya, nanti dalam pantang akak nak cuba jugaklah. Nak dapatkan berat ideal semula.

    ReplyDelete
  4. JAKM memnag sedap dan berkhasiat..rasa sekali pasti nak lagi..

    ReplyDelete
  5. insyaAllah..semoga sihat selalu ye kak huda..teringin dah nak try jamu ni

    ReplyDelete
  6. Wahhh.. Bersantai sambil minum JAKM... Sedapkan.. Hihihi

    ReplyDelete
  7. Bagus Jus Asam Kunyit Madu ni. Selain rasanya yang sedap, ianya bagus untuk kesihatan dalaman dan luaran terutama bagi wanita yang mempunyai masalah dalaman. Saya dan isteri telah mengamalkannya dan kesannya amat menakjubkan

    ReplyDelete
  8. Try minum pagi tadi jus nie. Best gilaaaa!

    ReplyDelete
  9. Baik dari buat sendiri. Nak blend kunyit pon payah.best ada product ni ya

    ReplyDelete
  10. Best JAKM ni..lepas consume badan segar..angin semua keluar..

    ReplyDelete
  11. Tengok pada bahan2 dia dah tau mesti sedap, akak biasa nya buat sendiri ja, kunyit, halia and asam jawa, kali nak coba boh gula melaka pulak lah. Kalau cam malas, nanti bole order aja lah JAKM ni hihi

    ReplyDelete
  12. Serius ke boleh utk kurus ni? Tikah ni pantang kalau dgr ada produk bole utk kurus. Mmg tak menyabar je nk beli nnt.

    ReplyDelete
  13. first time dengar jus kunyit madu.. selalu just kunyit je.. okaylah ada madu sekali, rasa manis semulajadi.. apapun good luck!

    ReplyDelete
  14. Banyak khasiat jus ni yer. Boleh lah try nanti.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.