Shopping Lebih Mudah dengan MYDIN Self Scan

1:02 pm

Assalamualaikum semua yang berkunjung ke ceritahuda.com . Huda dah lama tak update blog ni sebab sibuk uruskan rumah yang baru pindah, tambahan pula streammyx masih on d way. Hopefully next week TM datang la rumah. Ok, hari ni huda nak share pengalaman shopping yang MUDAH di Mydin dengan gunakan Self-Scan.



Apa ity Mydin Self Scan?

Jom tengok video di bawah >> KLIK !




Dah tengok?

Mudahkan?

Baru ni huda budget below RM100 jer shopping barang-barang rumah di MYDIN.

Sangat mudah huda nak rancang sepanjang huda shopping di MYDIN ni, guess what, huda end up spend RM65.00++ jer tau. Sebab ada self scan ni, senang nak buat budget on the spot.

Ok semua, jom jadi pengguna bijak. Spend duit jimat dan berhemat. Jangan membazir yer =)

Walaupun tekanan hidup sekarang semua benda makin mahal, ia bukanlah penghalang untuk kita berjimat. Bahkan ianya adalah peluang untuk kita jadi pengguna bijak =)

Kurangkan budget shopping, dan kita lebihkan duit untuk sedekah. Setiap ringgit yang ada dalam dompet kita, ada hak orang lain juga yang Allah turunkan melalui kita, dan kita wajib sampaikan pada yang hak. InshaAllah rezeki kita makin berkat, dunia akhirat akan bahagia =)

Sekian coretan huda hari ini. =)



Post a Comment
Powered by Blogger.