ORGGA Skincare Yang Organik Dan Semulajadi Berkualiti Tinggi







Memang banyak pilihan skincare di pasaran Malaysia, namun nak cari skincare yang organik dan semulajadi serta bebas bahan kimia berbahaya sedikit sahaja yang ada di pasaran. Penting ke kita pilih skincare yang organik dan semulajadi ni? Pada pendapat peribadi huda, kulit kita sendiri akan "berbicara" selepas menggunakan produk yang organik dan semulajadi. Rasa masa gunakan produk dan selepas, memang berbeza dengan produk skincare yang biasa-biasa di pasaran. Tambahan, bahan kimia yang terdapat pada skincare biasa akan memberi kesan buruk pada kulit dalam jangka masa panjang.


ORGGA Skincare Yang Organik Dan Semulajadi Berkualiti Tinggi


Cara terbaik untuk kita buktikan kita sayangkan kulit adalah dengan berikan sentuhan kasih sayang dan penjagaan rapi setiap hari dengan penggunaan skincare yang terbaik. Maka, huda nak kongsi keistimewaan ORGGA skincare yang bukan sahaja organik dan semulajadi malahan ia merupakan rangkaian produk skincare yang berkualiti tinggi.

ORGGA Skincare -100% Semulajadi & Organik

Ramuan yang berkualiti tinggi diantara bahan premium seperti Minyak pati Rose, Minyak Prickly Pear, Squalane, Grapeseed, Ekstrak Raspberry, Ekstrak Goji Berry, Rosehip, Moringa Leaf, Hibiscus dan banyak lagi. Semua bahan yang terkandung dalam ORGGA skincare adalah bersifat semulajadi dan organik.

ORGGA Skincare - Produk Kecantikan yang Berkesan

Rahsia keberkesanan ORGGA terletak pada gabungan ramuannya yang jarang dijumpai. Hasilnya – Rangkaian penjagaan kulit semulajadi yang menjana semula, memulihkan dan menguatkan kulit anda, serta menyelesaikan masalah warna kulit kusam dan tidak sekata dalam masa 2 minggu sahaja!

ORGGA Skincare- Selamat & Efektif

Produk ini adalah 100% bebas dari bahan kimia yang berbahaya, dan akan memberikan kesan dalam masa beberapa hari tanpa membahayakan kulit dalam jangka masa panjang.
ORGGA bebas dari SLS, Paraben, Alkohol, Hydroquinone, Merkuri, Pengawet sintetik, Pewarna & Aroma Sintetik



1) FRENCH ROSE Daily Cleanser Powder ( 3 dalam 1 (Pembersih, Very Mild Exfoliator & Mask)



 FRENCH ROSE Daily Cleanser Powder ini sesuai untuk kulit Kering /Normal dan Kombinasi.

  • Diperbuat dari bahan semulajadi dan organik.
  • Kaya dengan vitamin & antioksidan.
  • Membersih, merawat dan menghidratkan kulit anda.
  • Menanggalkan sel kulit mati, bintik hitam (blackhead), bintik putih (whitehead) dan merawat jerawat.
  • Merawat tona dan tekstur kulit yang tidak sekata.
  • Mencerahkan kulit yang kusam.
  • Melambatkan penampilan kedut dan garis halus.
  • Melicinkan dan melembutkan kulit.
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.
  • Untuk hasil makeup yang lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.




 FRENCH ROSE Daily Cleanser Powder ini diformulasi dengan gabungan 18 ekstrak semulajadi  iaitu Colloidal Oatmeal,  Moroccan Rhassoul Clay, French Pink Clay, Ground Almonds , Brown rice flour,  Coconut milk , Flaxseed meal,  Rose flowers, Hibiscus flowers,  Lavender flowers,  Chamomile flowers , Elderberry , Rosehip,  Raspberry , Orange peel,  Moringa leaf, Goji berry ·dan Grape seed.  Ia juga mengandungi 3 jenis Essential oil iaitu Rose Geranium, Palmarosa, dan Frankincense.



Tekstur ORGGA  FRENCH ROSE Daily Cleanser Powder ini adalah kering dan halus seperti bedak.
Cara menggunakannya adalah :- 
  • Tanggalkan solekan muka dan bilas dengan air  terlebih dahulu.
  • Tuangkan lebih kurang 1 sudu kecil pembersih muka di telapak tangan anda, tambah titisan air untuk membuat tekstur campuran yang halus.
  • Ambil sedikit demi sedikit campuran tersebut dan urut perlahan-lahan pada muka dengan gerakan bulatan kecil.
  • Bilas muka dengan bersih dan keringkan.
  • Untuk digunakan sebagai mask, sediakan seperti di atas dan biarkan pada muka selama 2-5 minit.

Ikuti dengan penggunaan Orgga Mist Muka & Orgga Luxe Beauty Oil untuk hasil yang lebih baik.

2. ROSE OTTO Nourishing Face Mist





ROSE OTTO Nourishing Face Mist ini sesuai digunakan kepada semua jenis kulit. 
  • Diperbuat dari bahan semulajadi dan organik.
  • Menyegarkan dan menghidrat kulit.
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.
  • Menghidrat kulit kering dan kulit kasar.
  • Keseimbangan dalam mengawal kulit berminyak.
  • Anti-penuaan, anti-radang, antiseptik, dan anti-bakteria.
  • Melembutkan dan mencerahkan kulit yang kusam.
  • Menjadikan hasil makeup tampak lebih natural, sekata dan tidak mengelupas.



ROSE OTTO Nourishing Face Mist ini diformulasi dengan gabungan 8 bahan semulajadi iaitu Rose Bulgarian hydrosol , Aqua,  Aloe Vera leaf juice,  Cranberry extract , Blueberry extract,  Radish Root Ferment Filtrate , Vegetable Glycerin,  Caprylyl/Capryl Glucoside (Vegetable derived) Ia juga mengandungi 3 jenis Essential Oil iaitu :- Rose Geranium , Rose Otto dan Palmarosa


ROSE OTTO Nourishing Face Mist  ini didatangkan dalam botol spray yang sangat mudah digunakan. Hanya perlu tekan sahaja.
Cara Penggunaan : -
  • Selepas menggunakan pembersih muka Orgga, sembur penyegar muka (face mist) di bahagian muka dan leher. 
  • Sapu muka dengan perlahan menggunakan telapak tangan. 
  • Dengan kulit yang masih lembap, ikuti dengan Orgga Luxe Beauty Oil yang paling sesuai untuk jenis kulit anda
  • untuk menyegarkan dan menghidrat kulit  hanya semburkan sahaja sepanjang hari mengikut keperluan. 


3. LIBRA Luxe Beauty Oil 




LIBRA Luxe Beauty Oil ini sesuai untuk kulit Normal dan juga kombinasi. Ia berfungi untuk melembap dan juga merawat. 

Libra melambangkan simbol keseimbangan oleh bangsa Yunani. Libra Luxe Beauty Oil dicipta secara terperinci bagi menghasilkan keseimbangan di dalam bahan-bahan yang digunakan.
Libra menjanjikan:-
  • Tona kulit yang sekata dan perlindungan kulit.
  • Melembapkan dan merawat kulit rosak.
  • Melambatkan tanda tanda penuaan.


ORGGA Luxe Beauty Oil diperbuat dari bahan aktif asli semulajadi. 

Bahan bahan yang digunakan diimport dari UK, US, Eropah & Timur Tengah bagi memastikan kualiti yang terjamin. 

Luxe Beauty Oil diformulasikan menggunakan Squalane dari buah zaitun, 9 jenis minyak Botani (Olive Squalane , Moroccan Argan oil, Watermelon seed oil,  Jojoba oil , Maracuja Oil , Pumpkin seed oil, Hazelnut oil, Camellia oil, Prickly Pear oil,  Sea Buckthorn oil , dan Sunflower oil ) dan 6 jenis essential oils terpilih ( Rose Geranium, Grapefuit,  Rose Damascena (Rose oil),  Cedarwood,  Lavender dan Carrot seed).  

Ramuanyang berkualiti, kaya dengan mineral & nutrisi .seperti: Essential Fatty Acid (Omega 3,6,7 dan 9) dan Vitamin A,C,D,E dan K.

Keistimewaan ORGGA Luxe Beauty Oil 
  • Tidak berminyak dan melekit. Mudah meresap. Tidak menyumbat pori pori (Non comedogenic)
  • Menlindungi kulit (skin barrier) daripada pencemaran persekitaran.
  • Membekalkan nutrisi untuk membantu regenerasi sel kulit baru.
  • Kaya dengan Anti-oksida untuk mengukuhkan keanjalan kulit dan membantu meningkatkan penghasilan kolagen.
  • Mengurangkan garis-garis halus dan tanda tanda penuaan.
  • Mengurangkan jerawat.
  • Memelihara, melembapkan dan mengunci kelembapan kulit.
  • Merawat kulit secara intensif.
  • Boleh dijadikan makeup primer untuk hasil natural dan glowing.
  • Menjadikan kulit anda berseri secara semulajadi.


LIBRA Luxe Beauty Oil ini sangat mudah digunakan serta cepat meresap dan tidak melekit. 
Cara menggunakannya : -
  • Selepas menggunakan Orgga Face Mist, gunakan 2-3 titis Luxe Beauty Oil
  • Urut perlahan-lahan pada kulit lembap sehingga ia diserap oleh kulit muka.
  •  Untuk rawatan yang lebih eksklusif, gunakan Orgga Gemstone Face Roller untuk menyegarkan dan meremajakan kulit anda.

4. JADE Dual-sided Face Roller



Jade adalah batu kuarza yang berharga dan dianggap sebagai simbol keamanan, kebijaksanaan, keseimbangan, keindahan, rahmat dan panjang umur dalam masyarakat Cina. Ianya digunakan oleh wanita kaya di China pada waktu purba untuk membersihkan kesan cecair dan meratakan kedutan di muka. 



Roller wajah Jade juga terbukti membantu:
  • Merangsang pengeluaran kolagen.
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus akibat penuaan.
  • Membantu mengecilkan liang pori.
  • Meningkatkan keanjalan kulit dengan meningkatkan elastin.
  • Meningkatkan tahap oksigen ke aliran darah.
  • Detox: Menggalakkan saliran limfa & meningkatkan peredaran darah.
  • Membersihkan toksin dari kulit & mengurangkan keradangan.
  • Mengurangkan pembengkakan & kedutan di sekeliling mata.
  • Mengurangkan bintik-bintik di sekitar dagu & rahang yang disebabkan oleh pembentukan toksin.
  • Membantu penyerapan minyak pada kulit.
  • Mencerahkan kulit & memberikan seri semulajadi pada wajah anda.


Cara menggunakan ORGGA JADE Dual-sided Face Roller adalah  lalukan pada wajah dengan lembut secara menaik, ulang 3 kali. 
Tips untuk kesan terbaik, simpan ORGGA JADE Dual-sided Face Roller dalam peti sebelum guna. Rasa sejuk pada roller beri kesan ketenangan pada kulit wajah. 


Pengalaman huda selepas cuba set lengkap ORGGA ni , sangat-sangat best, especially step terakhir masa guna face roller. Masa guna kulit wajah rasa segar sebab aliran darah di wajah makin lancar dan proses detok berlaku. Bahan organik dan semulajadi dalam ORGGA skincare ni sangat best bila digunakan. Terasa kulit semakin sihat segar dan lembut dan lembap.  Huda betul-betul jatuh cinta dengan ORGGA skincare ni!


Full set yang huda gunakan dan kongsikan dengan korang semua ni harga asal RM 340, dan sekarang sempena Year End Sale ORGGA #YESORGGA jadi harga RM305 jer!!



Jom terjah sini >> https://www.orgga.my/shop/.  Sale #YESORGGA tengah berlangsung dengan diskaun sehingga 40% tau. Berbaloi grab sekarang, hadiahkan diri sendiri skincare terbaik untuk tahun 2020 ni. Konfem korang akan puas hati! Untuk update terkini , follow ORGGA Malaysia di laman instagram ini >> https://www.instagram.com/orggamalaysia/


19 comments:

  1. Pencuci muka dia nampak best. Sebab jenis serbuk. Bila dah campur dengan air dah macam bedak sejuk. Part boleh jadikan masker tu yang paling best.

    ReplyDelete
  2. Mula2 kakya tgk packaging dia dah jatuh suka. Putih bersih jer. Ramai gak yang guna produk ni skarang cakap yang ianya bagus .. Nnt nak try usah gak laaa..tq huda sharing

    ReplyDelete
  3. Wah ramai review produk ni. Cleanser nyer lain dr yg lain, serbuk.
    Moga bertahan di pasaran!
    Bahan2 natural memang menjadi bahan utama utk skincare now, kan.
    Terbaik! Tidak guna bahan kimia.
    Sesuai la utk kulit muka yg halus.

    ReplyDelete
  4. best produk skincare orgga nih Bonde dah gunakan juga! best urut wajah dengan roller tu... boleh runcingkan pipi tak hi hi hi

    ReplyDelete
  5. Wahh masing-masing pakat pakai rgga ye. Bella nak cuba jugalah. Nak sangat try Face roller dr gemstone tu.

    ReplyDelete
  6. Lain dari yang lain, pertama kali Ruby tengok pencuci muka yang jenis serbuk ni.

    Bagi Ruby memang berbaloi kalau kita suap kulit kita dengan nutrisi/nutrien yang semulajadi. Tak de lah kulit jadi mangsa pada bahan kimia ☺️

    Orgga-skincare organic 👍

    ReplyDelete
  7. Many natural ingredients ! Plants based natural and organic skincare products safe to use and good for our skin! Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  8. Rasa nk cuba pakai produk niela..sbb trtarik ngn bahan yg digunakan..rasa selamat..thnks info sal orgga..

    ReplyDelete
  9. Beruntungnya dapat guna produk Orga ni..sis memang lama dah teringin sb ramai yg kata bagus..nak kena kumpui duit dulu lah cam ni..:)

    ReplyDelete
  10. Seronok la sis dpt gunakan produk semulajadi @ natural ni. Rasa lebih yakin n result dia InsyaAllah cantik

    ReplyDelete
  11. After reading this, I go like buying one set for myself

    ReplyDelete
  12. Memang Orgga ni bagus dipakai sebab ia organik dan dari bahan yang natural. Lepas pakai pun kulit muka jadi lembut je

    ReplyDelete
  13. Brand ni agak.popular. suka sebab dia datang dlm satu set. Packaging putih nampak esklusif

    ReplyDelete
  14. Dah banyak kali dengar pasal skincare ORGGA ni.. kali ke 19 aura dia buat rasa nak terus beli. Hehe.. nanti qis cuba produk ni

    ReplyDelete
  15. Nak jade tu plishh haha nice produk to try

    ReplyDelete
  16. Thanks share tentang produk ni. Nampak menarik. First time tau ada produk ni dkt pasaran ;)

    ReplyDelete
  17. Seronok pakai face roller tu kan. Terasa skincare produk tu masuk ke dalam kulit betul kan.

    ReplyDelete
  18. suka tengok face roller kalaer hijau .. selalu nampak kaler pink je.. hijau ni namapak unik macam jerd la pulak.. baguslah guna produk Orgga Skincare ni satu set.. jangan campur-campur... terasa nak try pulak .. heheeh

    ReplyDelete