Advertisement

Repair Handphone Masuk Air di Fix & Fon Gong Badak Kuala Terengganu



Minggu lepas , sebenarnya huda agak murung gara-gara handphone masuk air laut masa snorkeling di Pulau Kapas. Handphone lepas masuk air tu, keluar notification overheating dan automatik tutup semua apps. Sedih..  kena guna phone spare , phone encik suami yang lama buat sementara waktu. Semalam huda decide nak bawa pergi repair selepas seminggu fikir, nak repair ke nak beli phone baru. Lepas fikir masak-masak, duit memang kena kumpul untuk holiday lagi few months yang perlukan kos yang agak banyak. Jadi budget beli phone baru buat masa sekarang memang takde. Harap miracle rezeki datang bergolek baru lah mampu nak milik phone baru. 



So back to reality,tak payah nak berangan ada phone baru. Mula-mula fikir masalah bateri kot. Tapi rasa nak tanya pada pakar. Huda pernah hantar repair phone di kedai Fix & Fon di Gong Badak , Kuala Terengganu  pada tahun awal tahun 2018, time tu masalah bateri kembung . 

Huda terus pm FB  Fix & Fon di Gong Badak , Kuala Terengganu, cerita masalah handphone huda yang overheating dan masuk air laut ni. Staff minta datang kedai untuk cek, sebab suspect masalah di motherboard.

Huda pun pergi ke kedai, dan tinggalkan phone untuk staff periksa jika boleh di baiki. Servis pun harga murah. So tawakal jer lah, kalau jodoh huda panjang dengan phone Samsung yang dah berusia setahun setengah pasti boleh di baiki. 

Keesokan harinya, handphone pun sudah dibaiki. Alhamdulillah, balik rumah terus charge, sebelum ni nak charge pun tak boleh asyik dapat notification overheating jer.

Alhamdullilah, jodoh huda dan samsung masih panjang. Sampai bila, Allah jer la yang tahu. So next time memang huda takkan bawa handphone ni masuk air dah, casing waterproof bukan boleh caya sangat kan.. Memang masuk air huda akan guna action cam jer lepas ni, no more phone!!!

Okay, masa untuk set up semula phone yang baru repair ni. Terima kasih Fix & Fon Gong Badak, Kuala Terengganu. Servis TERBAIK!
Kalau korang ada masalah phone boleh dapatkan khidmat nasihat percuma jer , pm sahaja mereka di facebook : https://www.facebook.com/baikpulihpelbagaismartphone/