Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Floherb Skincare – Kombinasi Bahan Semulajadi Untuk Kulit Cantik dan Sihat

Huda memang sangat pentingkan kesihatan kulit wajah dengan menggunakan skincare yang terbaik dari macam-macam aspek seperti bahan yang di gunakan dan juga keselamatan sama ada diiktiraf Kementerian Kesihatan atau tidak. Anda pula bagaimana?




Minggu lepas Huda mencuba skincare terbaru yang diberi nama Floherb. Kali pertama huda lihat set skincare Floherb ni huda terus jatuh cinta sebab packaging bersaiz comel yang sangat sesuai di bawa travel, sesuai sangat dengan Huda yang kaki travel ni. Set Skincare ni di bungkus menggunakan botol plastic , dan di masukkan dalam jute beg yang comel. Serius sangat-sangat suka packaging yang unik, yang huda tak pernah jumpa sebelum ni kat mana-mana.


Jom huda cerita lebih lanjut tentang satu-satu produk yang terkandung dalam Premium Set Skincare Floherb :-

Pegaga Cleansing Facial Sponge



Cleanser floherb  ini istimewa sebab ia mengandungi pegaga dan juga scrub yang halus.  Huda suka tekstur yang ringan dan mudah di gunakan dan tiada buih.  Selepas guna akan terasa kesan dingin di muka dan bau yang wangi dan segar.
Pegaga kaya dengan amino acid, beta carotene, fatty acid dan phytochemicals. Gabungan ini memberikan nutrisi yang amat baik terhadap kulit dan mengandungi anti penuaan yang kuat.
Pegaga juga mengalakkan perlindungan antioksidan dan meningkatkan pengaliran darah. Maka untuk muka jerawat, ia mempercepatkan proses pemulihan dan membantu mengelakkan parut dan cela.

Antara manfaat Pegaga Cleansing Facial Sponge adalah :-
  • Mengembalikan Keserian Wajah dan Awet Muda
  •  Menggalakan Sintesis Kolagen
  •  Merawat Kerosakan Kulit
  • Anti-Bakteria, Anti-Kuman dan Anti-Radang
  • Mengurangkan Parut dan Regangan Kulit

Floherb Toner


Ada  3 jenis Toner yang diformulasi untuk keadaan kulit yang berbeza iaitu :-

Aloe Vera Soothing Toner – Untuk Kulit  Sensitif

Aloe vera mengandungi polysaccharides yang melembapkan kulit dan memberikan manfaat anti-radang. Ia mengandungi ciri-ciri pemyejukan kulit dan ia sangat berkesan bagi melegakan kulit sensitif.
Selain itu ia melindungi kulit daripada dehidrasi serta melembapkan kulit tanpa memberi rasa berminyak.

Orkid Skin Refining Toner – Untuk Kulit Berjerawat

Orkid sering digelar bunga yang paling sempurna untuk kulit kerana ia mengandungi zat-zat kalsium, magnesium dan zink, dimana semuanya amat baik untuk kulit kita. Minyak orkid bukan sahaja melembapkan kulit malah ia menguatkan imuniti kulit, mengurangkan kedutkan kulit dan melegakan kulit.

Antara manfaat Orchid Skin Refining Toner adalah :-

  • Memperbaharui dan Menanggalkan Sel-sel Kulit
  • Mengeluarkan Lebihan Minyak dan Kotoran
  • Merangsangkan Sel-sel Kulit
  • Mengecilkan Liang-liang Pori dan Manganjalkan Kulit
Rose Skin Brightening Toner – Untuk Kulit Normal

Rose membantu mengekalkan keseimbangan pH kulit, dan juga mengawal minyak yang berlebihan. Rose mempunyai ciri-ciri anti-radang yang boleh membantu mengurangkan kemerahan kulit yang teriritasi dan menghilangkan jerawat. Ia adalah pembersih yang hebat untuk menghilangkan minyak dan kotoran yang terkumpul di dalam liang roma yang tersumbat. Ia membantu menghidrat, menghidupkan semula dan melembapkan kulit yang memberikannya kelihatan segar. Oleh kerana sifat antibakteria, air meningkat juga membantu dalam bekas luka, luka dan luka. Sifat antioksidan air mawar membantu menguatkan sel-sel kulit dan menjana semula tisu kulit.

  • Menjadikan Kult Lebih Cerah dan Bercahaya
  • Melembapkan Kulit
  • Mengeluarkan Lebihan Minyak dan Kotoran pada Wajah

Floherb Argan+ Serum


·         Argan sering digunakan sebagai pelembap kulit untuk menghidrat and melembutkan kulit. Ia mengandungi vitamin E dan juga kandungan acid lemak yang tinggi, Argan adalah sangat sesuai untuk kulit kita sebab ia memberikan kecantikan semulajadi. Antara manfaatnya adalah :      
  • Anti-Penuaan
  •  Memberikan Kulit Lebih Lembut, Tegang dan Sekata
  •  Mengurangkan Pigmentasi dan Meningkatkan Sintesis Kolagen
  • Mengurangkan Kedutan
  • Mengurangkan Jeragat dan Jerawat
  •  Merawat Eczema dan Kulit Sensitif


Tone Up Cream

  • Pelindung Cahaya Matahari
  •  Dijadikan sebagai Primer
  • Merawat Jeragat
  • Satu Tona untuk semua Warna Kulit
  • Melindungi Kulit Daripada Dehidrasi
  • Menambahkan Kelembapan Kulit
  • Menghidupkan Semula Lapisan Luar Kulit, Lebih Lembut, Licin dan Bercahaya
  • Merawat Tona Tidak Sekata


CARA –CARA MENGGUNAKAN SKINCARE FLOHERB

Kegunaan Siang
1) Bersihkan wajah dengan PEGAGA CLEANSING FACIAL SPONGE,urut perlahan dan bilas air bersih.
2) Gunakan TONER untuk menutup liang pori dan mengimbangi PH kulit di muka.
3) Titik sedikit ARGAN+ SERUM di wajah untuk meningkatkan sintesis kolagen.
4) Sapukan TONE UP CREAM  dengan sekata bagi memberi perlindungan sinar UV matahari dan menyerlahkan kulit agar lebih tampak bercahaya dan tegang.

Kegunaan Malam
1) Bersihkan wajah dengan PEGAGA CLEANSING FACIAL SPONGE,urut perlahan dan bilas air bersih.
2) Gunakan TONER untuk menutup liang pori dan mengimbangi PH kulit di muka.
3) Titik sedikit ARGAN+ SERUM di permukaan wajah untuk meningkatkan sintesis kolagen dan memberi keserapan semasa tidur.

Penting yer pakai skincare Floherbs ikut cara-cara yang betul seperti di atas. Sekiranya anda tidak mengikuti cara penggunaan yang betul berkemungkinan kulit anda akan menghadapi masalah.

Skincare Floherb ni SELAMAT ke?
Produk-produk yang terkandung dalam Skincare Set Floherb ni semuanya SELAMAT , dan  TIDAK MENGANDUNGI Bahan terlarang dan 100% SELAMAT digunakan. 

Skincare floherb telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Floherb juga memiliki makmal sendiri untuk menjalankan penyelidikan bagi memastikan produk ini selamat untuk digunakan.

Huda kongsikan juga di sini NOT KKM untuk setiap produk :-

  1. Pegaga Cleansing Facial Sponge ( NOT 190204643K)
  2.  Aloe Vera Soothing Toner ( NOT 190203985K)
  3.  Orkid Skin Refining Toner ( NOT 190204595K) 
  4. Rose Skin Brightening Toner ( NOT 190204642K) 
  5. Argan+ Serum ( NOT 190203986K) 
  6. Tone Up Cream ( NOT 190204648K)


Review dari Huda Lepas Gunakan Skincare Floherb



Selepas gunakan semua produk yang terkandung dalam Premium Set Skincare Floherb ni huda teramat puas hati dengan kesan positifnya pada kulit wajah. Best sangat lepas cuci muka dengan Floherb Pegaga Cleansing Facial Sponge, kulit terasa lembut dan segar. Kemudian huda gunakan Toner yang sesuai dengan kulit huda. Floherb Toner pun mudah dan cepat menyerap. Tekstur Floherb Argan+ Serum pun huda suka sebab tak melekit dan cepat serap. Last sekali, paling best sebab gunakan Floherb Tone Up Cream yang macam-macam fungsi nya, tak perlu nak pakai banyak2 produk dah.  Lengkap dengan fungsi  sebagai sunblock , moisturizer dan primer untuk make up.  Sangat berbaloi dengan harga skincare yang sangat mampu milik ni. Packaging pun comel sangat siap ada beg untuk simpan dan mudah nak bawa ke mana sahaja.


Berminat nak dapatkan FLOHERB SKINCARE PREMIUM SET ni?

Jom dapatkan segera dan nikmati hadiah PERCUMA dengan setiap pembelian FLOHERB SKINCARE PREMIUM SET iaitu SABUN HOMEMADE yang mempunyai pelbagai pilihan.



 Untuk maklumat lanjut dan tempahan, hubungi :-

Floherb,
43-1, Jalan Puteri 2/1, Bandar Puteri
47100 Puchong
(authorize wholesaler)
0166634879



1 comment:

Bottom Ad [Post Page]