Incredibles 2 Movie Review - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

Incredibles 2 Movie Review

Incredibles 2 Movie Review

Share This


Assalamualaikum. Hari ini huda nak kongsi review movie yang terbaru huda dan keluarga tonton minggu lepas iaitu Incredibles 2.

Siapa pernah tengok Incredibles yang ditayangkan pada tahun 2008. 
Akhirnya selepas beberapa tahun, Disney terbitkan seqeul Incredibles 2

Movie Review Incredibles 2

Official Trailer
 

Genre: Action / Adventure / Animation / Anime
Duration: 126 minutes
Director : Brad Bird
Cast: Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Sarah Vowel

Synopsis :Everyone’s favorite family of superheroes is back in “Incredibles 2” – but this time Helen (voice of Holly Hunter) is in the spotlight, leaving Bob (voice of Craig T. Nelson) at home with Violet (voice of Sarah Vowell) and Dash (voice of Huck Milner) to navigate the day-to-day heroics of “normal” life. It’s a tough transition for everyone, made tougher by the fact that the family is still unaware of baby Jack-Jack’s emerging superpowers. When a new villain hatches a brilliant and dangerous plot, the family and Frozone (voice of Samuel L. Jackson) must find a way to work together again—which is easier said than done, even when they’re all Incredible.

**Kindly take note that Incredibles 2 contains a sequence of flashing lights which may affect individuals who are susceptible to photosensitive epilepsy or other photo sensitivities.


Pengajaran dari Movie Incredibles 2



Huda dan suami suka tengok movie dan ambil pengajaran atau moral values yang terdapat dalam movie. 

Untuk movie Incredibles 2, banyak pengajaran especially dalam bab parenting dan marriage.

Parenting is challenging. 
Semua ibu bapa nak berikan yang terbaik untuk anak-anak. 
Demi anak-anak banyak pengorbanan yang harus di lakukan. Jadi hargai setiap pengorbanan yang ibu bapa kita lakukan. Ada banyak perkara yang mereka sanggup korbankan semata-mata nak tengok anak-anak bahagia.

Dalam perkahwinan perlu ada tolak ansur dan komunikasi yang baik. Tak perlu ego siapa lebih bagus. Ada give and take. Sama-sama pikul tanggungjawab dalam rumah tangga, barulah harmoni hidup.



Setiap anak ada kelebihan masing-masing dan cara berkomunikasi dengan anak-anak juga berbeza. Jadi fahami anak-anak dengan sebaiknya, jadi best friend anak-anak kita. Baru la best, every moment spend together is priceless.

Overall, movie Incredibles 2 ni best untuk tontonan keluarga dan spend quality time bersama tersayang.



Huda bagi 4 bintang.untuk movie The Incredibles 2. Korang pun pergi lah tengok, serius best tau!

* Terima kasih TGV bagi free movie dan popcorn set sempena bulan birthday encik suami Jun ini. Tak sabar nak tunggu Ogos pulak, birthday huda nanti ada movie best apa yer kat wayang?!



1 comment:

Post Bottom Ad

Pages