Advertisement

Parasailing di Pantai Cenang Langkawi, Pengalaman Pertama Yang Tak Dapat Dilupakan!

Parasailing di Pantai Cenang Langkawi, Pengalaman Pertama Yang Tak Dapat Dilupakan! | Setiap orang ada bucketlist kan? Antara bucketlist huda adalah nak buat aktiviti Parasailing. Alhamdulillah, dengan izin Allah dan rezekiNya terlaksana sudah. Syukur! Once in a lifetime korang pun patut try okay! 

Parasailing di Pantai Cenang Langkawi, Pengalaman Pertama Yang Tak Dapat Dilupakan!




Untuk aktiviti parasailing , hanya huda dan suami jer nak pergi. The Arifs rehat dalam bilik jer. Kebetulan time ni panas sikit badan Arif, so huda bagi dia rest jer. So ada chance mama papa dating sekejap nun di atas langit. Walau sekejap jer berada atas laut, tapi pengalaman dan moment yang tercipta.. its priceless and precious... 


Kos Parasailing di Pantai Cenang, Langkawi 


Huda survey online dan terjumpa BTS Langkawi di instagram. Ni list harga untuk rujukan korang 

Parasailing on boat :
Normal Price : RM300/person
Online promotion price: RM150/person
(2 pax ke atas RM120/person)

*1 jetski boleh naik berdua
*jetski rental main di depan pantai cenang sahaja
Jetski rental 30 minit
Normal price: RM180/jetski
Online promotion price : RM140/jetski

Jetski rental 15 minit 
Normal Price: RM120/jetski
Online promotion price : RM110/jetski

Jetski tour package A 
Normal price: RM750/jetski
Online promotion price : RM600/jetski
*2 jetski and above RM550/jetski

Jetski tour package B 
Normal price: RM850/jetski
Online promotion price : RM700/jetski
*2 jetski and above RM650/jetski

Jetski Tour package C
Normal price : RM2,500/jetski
Online promotion price : RM2,250/jetski
*2 jetski and above RM2,000/jetski

Waterski 15 minit
RM120/session

Wakeboard 15 minit
RM120/session

Banana Boat
Normal price : RM30/pax (minimum 5 pax)
Online Promotion price:
1-5pax RM100/banana
6-8 pax RM130/banana
9 pax RM 160/banana (pax small size)
10 pax RM190/banana (pax small size)

Sofa Boat
RM150/session (4 pax)

UFO Boat **tak available, ufo rosak huhu
RM150/session (5 pax)

Gopro Hero 10
Promotion price : 
RM80/aktiviti(parasailing/jetski rental) (30 minit)
RM100/jetski tour 

Insta360 one X2
Promotion price : 
RM100/aktiviti(parasailing/jetski rental) (30 minit)
RM150/jetski tour 

Drone recording (2-3 minutes raw video)
Normal price : RM150/video
Online promotion price : RM70/video


Lepas deal melalui whatsapp , huda booking untuk waktu pagi. Tahu sangat pantai cenang ni sangat sibuk waktu petang , so prefer waktu pagi. Dan trip pukul 10.30 am, hanya huda dan suami jer dalam boat . Macam private tour pulak kan..hehe.. 


Huda ada rekod video sepanjang fly time parasailing ni, dalam 5 minit jer atas tu. Huh, ingat lama , sekejap jer rupanya...

Actually agak sedih sebab lupa bawa waterproof cases, harapkan action cam lama jer. gambar pun tak berapa cantik sangat. okaylah asal ada kenangan kami di atas laut andaman ni jadilah kan..



Budget jer trip kali ni .. so takde yer nak tempah drone footage ke. Dan orang boat pun xde pun nak offer tolong ambilkan gambar kami ke sebelum dan selepas buat parasailing. Hmm, kurang satu bintang untuk diorang, staff tak mesra langsung. rasa macam tak nampak muka diorang senyum pun. hmm 

Layan video happy moment kami..First time ever ..Parasailing at Cenang Beach, Langkawi


Rasa next time nak try beli dengan seller di Shopee pulak. Yes, di Shopee pun boleh booking parasailing ni.. 

Booking sini >> https://shope.ee/7KJnPURRzd<< 



Okay sekian sharing kali, nantikan entry akan datang cerita lebih lanjut tentang Travelog Langkawi.  
Thanks sudi singgah baca.. 

p/s : Tak puas lah parasailing hari tu, rasa nak repeat nak naik parasailing di pulau Sabah pulak.. Tak pun cabar diri naik paragliding atas bukit pulak... sementara umur masih "muda remaja" ni nak buat aktiviti-aktiviti yang adventure...selagi diberi peluang dan kesempatan.. bak kata omputih.. 

“If we seek for the best times to act, we may miss some opportunities. We must seize the moment and make it great.”

Post a Comment

0 Comments