The Buddies Cafe - Lokasi Dinner Menarik di Kuala Terengganu


The Buddies Cafe - Lokasi Dinner Menarik di Kuala Terengganu| Cepatnya masa berlalu dah habis 9 hari cuti sekolah. Kesian The Arifs, 9 hari cuti yang lepas, huda hanya bawa mereka ke pantai berdekatan rumah dan juga balik rumah Ki dan Tok Ma di Kuala Terengganu sahaja. Semalam adik hakim pun dah sebut-sebut nak pergi hotel. Abang Arif pun ada ajak balik kampung Johor jumpa geng main dia. Jadi nak bagi anak-anak happy, huda bawa mereka makan malam istimewa ke sebuah restoren menarik di Kuala Terengganu iaitu The Buddies Cafe.



The Buddies Cafe - Lokasi Dinner Menarik di Kuala Terengganu



Lokasi The Buddies Cafe yang strategik di tengah bandar Kuala Terengganu menjadi pilihan huda makan malam bersama keluarga.The Buddies Cafe terletak di Jalan Masjid Abidin berdekatan dengan Tepi pagar Istana Maziah menghala ke Shah Bandar,berdekatan dengan Bangunan TDM . Korang juga boleh @ WAZE “the buddies cafe”.



Dengan susun atur restoren ala-ala hipster dan juga gabungan gaya moden menjadikan restoren ini selesa  untuk dijadikan lokasi makan malam untuk sesiapa sahaja, sama ada yang single atau sudah berkeluarga.

Lepas dah rasa selesa dan dah pilih tempat duduk, huda belek-belek menu makanan dan minuman yang di tawarkan di sini. Memang unik dan sangat teruja nak try semua menu! Tapi huda hanya pilih signature dish dan hot selling menu yang wajib try di The Buddies Cafe

Starter

Churros Ice cream with chocolate sauce 

RM9.90
Signature Main Dish
 Buttermilk Spaghetti with Tempura Prawn 
RM 15.90
 Chicken Milanese 
RM15.90
Chicken Chop Topped with cream mushroom
Chicken Parmigiana 
RM 18.90
Chicken Chop served with bolognese sauce and cheese
Must Try!


Mango Bingsu 
RM 13.90


Apple Soda
RM 5.90
Drago Smoothie 
Rm 9.00
Mango + Dragonfruit

Amacam tergoda  tak tengok menu-menu yang huda try di The Buddies Cafe ni? Jujur cakap, memang semua makanan kat sini sedap! Tengah taip ni pun terliur teringat.. Korang pun yang berada di Kuala Terengganu atau bakal berkunjung ke Kuala Terengganu pastikan korang datang makan dinner kat sini yer! 

Tempahan pakej majlis untuk Birthday dan Anniversary juga di sediakan tau! Harga pula memang sangat berbaloi iaitu RM40 untuk majlis birthday dan RM 60 untuk Anniversary. Harga untuk dekorasi sahaja yer, nak makan apa boleh pilih ikut selera korang. Ada macam-macam menu ada!

Untuk tempahan , hubungi :-
www.wasap.my/+60197151652

Waktu Operasi The Buddies Cafe
Buka Selasa-Ahad (Isnin tutup)
5pm-12am

Follow media social The Buddies Cafe untuk maklumat lanjut
Instagram : @thebuddiescafe
Facebook : @thebuddies.cafe

Terima kasih Cik Hanisah dan Cik Amnie sudi melayan kami sekeluarga dinner di The Buddies Cafe.


Semoga terus maju jaya  The Buddies Cafe milik Cik Hanisah dan Cik Amnie ini. Bagus sangat muda-muda dah ada bisnes sendiri. Keep it up!! Jom kita sama-sama support restoren usahawan muda ni.


Review dari Huda
Kebersihan : 4/5
Kesedapan : 4/5
Harga : 4/5
Akan repeat makan sini lagi?
DEFINITELY YES!

30 comments

Nadia Johari said...

Pergh makanan dia, sedap sangat tu.. Tenhok pun dah terliur

Suria Amanda said...

ya allah....kenapa la sedap2 semua makanan ni ha..lapar terus

Rodiah Amir said...

Cantiklah tema dekoradi dia simple je. Bingsu dia murah tapi meriah makanan. Nanti g Terengganu boleh singgah la

Mommy's Diary of Life said...

Terliur tgk..

Mrs. A said...

Tengok gambar mango bingsu tu macam teringin la pulak... huhuhu...

Julia Mahir said...

Cop, bingsu tu apa? kena google sat sbb x pernah dgr. Huhu.. Tapi tempat dia nampak comfy jugak kan. Siap ada pakej birthday pulak. Menarik menarik.

Syamimi Saad said...

Bestnya dapat bawa family makan makan.
Kita buat masa ni teringin macam macam, tapi tak dapat nak makan dek kerana kesan operate belum sembuh lagi.
Menu nya tu menggoda perut kita la. Hehe

Chris_Sella said...

wow, yang paling sedap saya tengok Mango Bingsu. nyum nyum nyum

Tekkaus said...

Harganya memang berpatutan dan makanan-makanan yang boleh dipilih memang banyak lar. Terasa nak pergi sana dan cuba lar.

Ezna Khalili said...

Hari tu ada nampak kawan update Mango Bingsu ni kat facebook. Dia makan kat area Cyberjaya. Langsung komen nampak sangat menarik Bingsu ni haa.....next time nak cuba rasa juga ni. Sedap ke idok?....

Mahamahu said...

Ya Allah Manggo Bingsu tu memang kegemaran kita sangat tengok terliur lah heheheh walaupun jauh kat Pantai Timur tak apa kalau kita sampai boleh singgah.. makanan lain pun nampak menyelerakan sangat...

azni said...

buttermilk tempura tu mcm best jer... meleleh ayaq liur hahaha.... nnt if sampai sana kena bukak blog huda ni balik..
eh .. baru tukar template yer.. hehehe lawa .. lawa.. putih bersih.. clean sgt

adianiez AIDA said...

amat menarik. amat sedap bila tgk gambar2 nyer tu.
kalau ke tganu, boleh la google.
aida terpaku di buttermilk tu, ya Allah, sedap nyer lah kan :)

AyuArjuna BiGoshh said...

Nampak sedap3
Makanan kat sini. Esp bingsu tu. Kalau singgah terengganu boleh try makan kat sini

Fadzi Razak said...

Dah lama tak ke Terengganu. Nanti kalau pergi ke sana boleh singgah jugak. Nampak meme menu die sedap sedap belaka ni

Hanny Abdullh said...

Sedap bingsu tu..lama dh tak pekena. Panas2 ni memang sedap kslau dapt ni. Tapi sis klau makan bingsu ni memang kena share..tak abis satu kalau sis sorg

Zharif Azis said...

Memang menarik betul kafe nie. Nampak betul2 selesa dan tenang. Makanan dia nmpk menggiurkan sungguh. Bingsu tu omg. Rasa nk ke sana skrg jugak

Bonda Chanteq said...

Wahhh bagus ada cafe mcm ni...harga pn berbaloi..nk bwt besday party pn xde laa mahal sgt decoration nya....makanan pn pasti sedap...pagi2 tgk ni dh tercabar selera....hahahaha

Rawlins GLAM said...

Astaga. Sedapnya la desserts tu - harga berbaloi plak tu. Meriah la perayaan tu - enjoy! And now Rawlins pun nak merasa desserts tu!

Huda Halid said...

memang sedap nad! Datang teganu jangan lupa singgah cafe ni

Huda Halid said...

memang sedap SA! Datang teganu jangan lupa singgah cafe ni

Huda Halid said...

memang sedap kak azni , spagetti butter milk tu. Serius huda rasa nak kena repeat lagi makan kat sini! Datang teganu jangan lupa singgah cafe ni tau. Aah, baru tukar template, template baru tahun 2019. Thanks puji lawa.. hehe..

Huda Halid said...

Datang teganu jangan lupa singgah cafe ni tau! memang best semua makanan kat sini

AlongMurni said...

Wah!! Tergoda AM tgk menu2 nie.. Saja tau mengundang selera AM nie.. Nnti AM turun Terengganu, AM nak singgah cuba menu di sini..

Azlinda said...

sedapnya menu2 kat sini

JMR said...

Selalu balik Besut, tapi jarang sgt ke K.T ni. Kat K.T pon dah banyak kafe-kafe menarik kan. Dah takyah turun KL..bingsu tu feveret kami tu..nak kena singgah sekali bila balik Trg nanti.

mek yunie said...

sedap nampaknya. nnt jjcm di ganu, buleh terjoh ni

Mek Onie said...

Phewwwww! Tergodanya tengok all menu tu! Sedap ya rabbi tengok, harga pun standard jugak tu kan, bestnyaaaa! Kalau ke sana nnt nak singgah nak rasa sendiri sedak ke dok,hee

Zayani Zulkiffli said...

Ala, kenapa jauh betul sampai ke Terengganu? Nak jugak cuba, macam sedap je. Boleh masuk list kedai akan pergi ni.

Mamaleesya said...

Cheese leleh tu menggoda betul