Jom Bawa Family ke SuperPark Malaysia - The Friendliest All in One Indoor Park - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

Jom Bawa Family ke SuperPark Malaysia - The Friendliest All in One Indoor Park

Jom Bawa Family ke SuperPark Malaysia - The Friendliest All in One Indoor Park

Share This

Cuti sekolah masih berbaki 2 minggu lagi. Buntu nak bawa anak-anak ke mana? Huda rekeman korang semua bawa semua ahli keluarga terjah Super Park Malaysia. Serius memang best giler! Huda dan keluarga berpeluang menjadi antara orang yang pertama enjoy bermain di Super Park Malaysia - The Friendliest All in One Indoor Park.

Grand Opening SuperPark Malaysia - The Friendliest All in One Indoor Park 


Pada minggu lepas, huda hadiri majlis Grand Opening Super Park Malaysia yang di rasmikan oleh  Mr Juha Tanskanen , Global CEO of SuperPark dan juga Mr Mark Kumarasinhe, Asia CEO of SuperPark. 


" Our goal is to share the sheer joy of movement and play with people of all ages and fitness level. To do this we've  created the friendliest activity park in the world, a place of health and happiness where everyone is welcomed like a old friend. Malaysia will fall in love with the 'Superparking Lifestyle' of joyful play, friendship and better health." - Mr Juha Tanskanen , Global CEO of SuperPark

" We know how important family, friendship and leisure to people in Malaysia. What is great about the " Superparking Lifestyle" is that everyone can join in and have quality bonding time through light or extreme sports activities. At SuperPark Malaysia, children, teenagers, parent and even grandparents can all play, be active and have fun together. " - Mr. Mark  Kumarasinhe, Asia CEO of SuperPark. 






A post shared by Huda Halid Malaysian Blogger (@hudahalid) on

5 Fakta Menarik tentang SuperPark Malaysia


#1 - SuperPark pertama di buka adalah di Voukatti, Finland pada tahun 2012.  Malaysia merupakan antara negara yang terpilih dalam international expansion wave termasuk Sweden, France, Hong Kong dan China. SuperPark merancang untuk menubuhkan 100 Superpark pada tahun 2020. 

#2 - Keluasan SuperPark Malaysia adalah 40,000 kaki per segi yang terletak di aras 4 Avenue K Shopping Mall, Kuala Lumpur. Di sini juga terdapat 6 party rooms ideal untuk team-building, birthday parties dan apa jua majlis keraian bersama rakan-rakan dan keluarga. 

#3 - Eksklusif di Malaysia, skate rink buatan berkeluasan 2500 kaki per segi yang diperbuat daripada 100% recyclable , non toxic synthethic ice yang berkualiti dan environmentally certified  ( TÅ°V SIO 9001 & 14001) .
* Kelebihan ais sintetik ini ianya tidak berair jadi ianya selamat untuk berjalan tanpa perlu risau akan tergelincir! 

#4 - SuperPark Malaysia menawarkan lebih 20 jenis permainan dengan 3 tema yang berbeza 
      
      i) The Adventure Area  
        - iWall, Flying Fox, Tube Slide, Kids Gym, Kid's Adventure City, Pedal Car Track etc...
     ii) The Game Arena
         - Baseball, Street BasketBall, RoboKeeper etc...
     iii) The Freestyle Hall
         - SuperClimb, NinjaTrack, Skate and Scoot World, Trampoline Platform, Augmented Climbing Wall, Skate Rink, etc...

#5  -  Harga tiket masuk serendah RM30 , termasuk locker simpan barang dan rental equipments ( helmet, skateboards, scooters, safety pads, baseball bats etc... ) 

Harga SuperPark Malaysia 

Weekdays 
All Day : RM50
Evening ( 6-9 PM) : RM 30

Weekend
All Day : RM70
Morning ( 9 - 1 PM) / Evening ( 6-9 PM) : RM 45
Middle : ( 1.30 PM - 5.30 PM) : RM55

*stokin boleh dibeli dengan harga RM 5



Jom bawa family dan kawan-kawan terjah SuperPark Malaysia! Konfem korang puas hati! 

Untuk maklumat lanjut layari www.superpark.com.my.
Follow media sosial SuperPark di facebook @SuperParkMY dan instagram @superparkmy

P/s : Planning tahun depan nak bawa The Arifs repeat main sini lagi. Tak puas main hari tu.
   

28 comments:

  1. wah.. indoor park! memang sesuai untuk anak2 zaman skrg ni. lin pun prefer bawa dorang main indoor je...

    ReplyDelete
  2. bestnya. mcm2 aktiviti disediakan!

    ReplyDelete
  3. indoor park baru erk..menarik u ntuk budak2 kan...bagus diwujudkan indoor super park ni sebab ibu bapa boleh pantau keselamatan anak- anak...semuanya terjamin selamat dan banyak aktiviti yang menarik kan

    ReplyDelete
  4. menarik ni, mesti teruja anak2 datang sini

    ReplyDelete
  5. dekat je ni, nak bawak qaid la nanti

    ReplyDelete
  6. wow.. menarik giler.. nak jugak la pergi

    ReplyDelete
  7. Anak2 kecik pasti teruja bermain kat sini. Elok la penat2 bermain di siang hari. Malam2 depa tidur awal. Hehe. Untung la perasmi pertama kat indoor park ni kan?.

    ReplyDelete
  8. Menariknya..tak pernah lagi pergi ke taman permainan macam ni. Semua pun ada dlm SuperPark. Nanti bolehla pi Avenue K nanti

    ReplyDelete
  9. wa many ppl went to SuperPark Malaysia opening. like a blogger gathering there haha. seems like a good place for kids to spend their energy there

    ReplyDelete
  10. Bestnya ada banyak bebola hehehe boleh main-main dengan seronoknya rasa macam nak pergi sekarang juga hehehe time cuti sekolah ni mesti budak-budak suka sangat pergi tempat macam ni...

    ReplyDelete
  11. Best betul tengok tempat dia.. Sesuai sangt utk family ni kan.. Rugi haritu tak dpt pergi.. Tapi takpe, nanti nad boleh pergi semmulaa dengan family.. Meati fariza enjoy. Banyak maiannkot. .Hehehw

    ReplyDelete
  12. bestnya, dah macam mini legoland tapi indoor , memang leka budak2 ni kalau dapat main kat sini seharian kan ....lagi2 tengah time cuti sekolah nih, tengok harga pun mampu milik ...thanks info huda

    ReplyDelete
  13. Bestnya.. macam-macam aktiviti menarik ada disediakan di situ yang sesuai untuk seisi keluarga. Bagus. Sambil-sambil tu eratkan hubungan sesama keluarga kan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  14. Menariknyaaa superpark ni! Dia macam ala² legoland juga kan? Focus on play and learn. Bagus sangat. Tp superpark ni nampak lagi menarik sebab banyak benda boleh buat dengan famili. Bukan anak2 je enjoy, kita mak mak bapa pon enjoy sekali. Nice sharing!

    ReplyDelete
  15. Sayangnya anak-anak sis dah besar panjang dah, beruntung betul budak2 zaman sekarang, macam2 tempat hiburan ada buat mereka, taklah boring gi satu tempat je

    ReplyDelete
  16. superpark? the name really super! never know got such a place but given that it is a all in one park, i supposed it would be good for those parents to spend their time with the family there.

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  17. Ada themepark baru, mesti best utk seisi keluarga kan! Nampaknya byk aktiviti menarik jugak!

    ReplyDelete
  18. interesting indoor park there.... how i wish i could be kid again.. so nice can play all those games

    ReplyDelete
  19. Alamak.. Bestnyaaa..
    Rasa macam nak je pergi sana..
    Nak je join main sesama. 😄

    ReplyDelete
  20. Bestnya permanan kat sini.. Budak2 sukalah kalau bawak ke sini sementara cuti sek ni kan..

    ReplyDelete
  21. woww.. macam best je semua aktiviti kat superpark ni.. adoi.. parent pun boleh main gak ek.. syok ni.. hehhee.. harraz mesti suka ni..

    ReplyDelete
  22. Wah bestnya. Senang nak pi sini. Turun LRT KLCC aje. Boleh bawa anak-anak nanti. Kami memang suka naik choot choot. Hehehe

    ReplyDelete
  23. Wah..bwk anak2 mmg seronok,jd bila cuti sekolah anak2 tak boringlah sebab dah ada tempat nk bermain

    ReplyDelete
  24. Table Tennis Rules. Scoring. A match is played best 3 of 5 games (or 4/7 or 5/9). Flow of the match. Each player serves two points in a row and then switch server. Best pool cues under $100 reviewed for beginners

    ReplyDelete

Post Bottom Ad

Pages