Happy yer Skin Tag Dah Hilang! Guna ni Jer...



Happy yer Skin Tag Dah Hilang! Guna ni Jer... | Alhamdulilah, hari ni happy bila tengok cermin skin tag yang bertahun-tahun dok kat leher ni, completely gone! terubat sikit kesedihan mengenang nasib patut hari ni fly ke Penang, tapi cancel lagi sebab tak boleh rentas negeri lagi... Huda guna satu produk ni, nak tahu tak? Teruskan membaca perkongsian huda hari ni..

Happy yer Skin Tag Dah Hilang! Guna ni Jer...

Huda mula hadapi masalah skin tag selepas kelahiran anak kedua. Mula-mula tak perasan sangat sebab skin tag ni di leher. Dan sibuk uruskan anak-anak agak jarang tengok cermin. 

Skin tag yang huda alami ni berpunca dari hormon, iaitu growth hormon yang meningkat ketika pregnant. Ni lah satu-satu komplikasi pregnant yang huda alami. Strech mark huda memang takde langsung, tapi naik pulak skin tag. Gitu lah kan, orang perempuan ni bila dah mengandung memang tak macam dulu lagi.. 

Bertahun-tahun skin tag ada di leher, huda memang ada niat nak buang, tapi asyik ambil ringan dan bertangguh-tangguh. Nanti-nanti lah.. skin tag ni bukan apa-apa pun..

Namun, selepas huda join kelas Ladies Club Special Edition Prof Muhaya, baru lah huda terus bertindak. 
Huda jelas dengan apa yang huda nak! Nak tampil cantik di mata suami di rumah. 

I want to be a women that make his heart flutter every time he look at me....

Huda selalu spend duit untuk anak-anak, tapi untuk self care agak kurang. Penampilan di rumah pun ala kadar. Namun itu semua dulu, sekarang asyik nak melaram jer. Rajin tengok cermin. Sentiasa hargai dan sayangi diri sendiri. Setiap bulan akan spend money for self care dan self satisfaction.  Prof pesan, kita sibuk nak kumpul duit, melabur untuk masa depan, namun paling penting kita gunakan duit SEKARANG. Power of NOW.
 Hidup kita sekarang lebih penting banding masa depan yang kita sendiri tak tahu adakah masih ada esok untuk kita, betul tak? So i gonna embrace the moment... the moment i am breathing and see myself , better version of me...



Okay, salah satu self love yang huda buat adalah beli ubat untuk hilangkan skin tag yang menganggu pandangan. Walau suami tak pernah complain, tapi huda nak tampil sentiasa cantik dan kemas di mata suami. 

Bagaimana Cara Nak Buang Skin Tag?

Huda ada baca artikel , antara cara nak buang skin tag ada 3 iaitu :-
  • Cryotherapy dengan liquid nitrogen,
  •  radioterapi 
  •  rawatan laser

Fuh, semua pun mesti costly kan? Waktu sekarang, honestly, mana lah ada budget ribu riban nak pergi klinik kecantikan ni.. Job review pulak semua kat KL jer, dok ganu ni takde yang sudi nak panggil..hihi..

Maka, huda beranikan diri dengan cuba satu produk ni. Huda beli di Shopee. Huda berani nak try lepas baca review macam okay jer. 




Nak Beli Juga? KLIK >> Krim Buang Skin Tag  <<

Pengalaman Guna Krim Buang Skin Tag - Lotus Mole Cream 

Dengan bantuan encik suami, dia sapukan krim ni menggunakan stik yang disediakan dalam packaging krim ni. letak sikit jer pada tempat yang ada skin tag tu.Lepas tu biar kering 45 minit. Lepas tu bersihkan. Tapi bukan hari sama tau hilang skin tag yer, Kena biarkan dalam 7 hari ke 14 hari , skin tag akan tanggal sendiri. Dan hari ni rasanya seminggu lebih dah, semua skin tag dah hilang. Alhamdulillah, happy dan seronok tak terkata. Maaf tiada gambar sebelum dan selepas sebab aurat wanita muslimah harus di jaga. 

Jadi kalau korang ada masalah skin tag macam huda, boleh lah cuba krim ni. berbaloi dengan harga dan sangat efektif! Alhamdullilah, kita usaha dan tawakal, dengan izin Allah segalanya jadi. 

Akhir kata, sayangi diri sendiri, always take a good care of yourself. See mirror everyday and smile back to you. Say good things and always forgive yourself. 





17 comments:

  1. skin tag untuk perempuan sahaja ke. lelaki x boleh pakai ya.

    ReplyDelete
  2. Ooo.. Berkesan ya? Nak cuba laaa sebab geng ada skin tag. Harap berkesan tuk kak nina juga.

    ReplyDelete
  3. Wah minyak.je yer.. good idea n.suggestion

    ReplyDelete
  4. Gigih google ape tu skin tag..hehee..oo mcm tu rupanya skin tag..kutil ye org panggil..wah bagusnya boleh tanggal

    ReplyDelete
  5. Menarik ni. Takut pulak nak buang skin tag dengan rawatan laser. Best ada produk ni. Boleh cuba.

    ReplyDelete
  6. Orang selalu kata nak cantik-cantik nak bagi siapa tengok. Of course lah nak bagi diri sendiri tengok. Bila tengok cermin aje suka tengok diri sendiri. Betul tak?

    ReplyDelete
  7. cepat jugak skin tag hilang ye. kalau berkesan boleh la saya rekemen kat kawan2

    ReplyDelete
  8. Macam boleh recommend kat my friends nie. Diorang pun mengadu yang ada skin tag lepas pregnancy diorang

    ReplyDelete
  9. Skin Tag ni memang mengganggu. Memang ubat macam ni wajib ada kat rumah. Ada tiga perkara kena buat utk remove skin tag. Supaya ia tak tumbuh balik. Satu kena jaga kebersihan diri, kedua jaga pemakanan dan ketiga pakai ubat yang mengandungi Salicylic Acid tu. Kalau kat farmasi boleh tanya. Ada macam-macam brand. Ruby guna Duofilm. Kalau ada duit banyak, pergi je klinik pakar kulit, guna laser dia potong semua skin tag tu. Kalau skin tag banyak, rawatan mesti lebih dari satu kali. Lepas pregnant, skin tag meriah tumbuh. Husband suruh ikat ngan benang dan nanti dia luruh sendiri. Sakit oiiii. Hahahah. Ruby share pengalaman. Seronok plak bercerita. Haha.

    ReplyDelete
  10. Kita first time dgr. Ingatkan kutil yg tahi lalat hidup tu.. okla kalau boleh hilangkan skin tag tanpa ke klinik.

    ReplyDelete
  11. Skin tag tu kutil ke? Nur sejak lahirkan anak kedua leher rasa tak licin. Bila tengok ada kutil. Pelik juga. Masalah hormon rupanya. Boleh laaa try Lotus Mole Cream ni. Thanks share

    ReplyDelete
  12. Sis banyak juga ada di leher, tapi sebab benda tu tak sakit, so Sis bior aje.. sejenis penakut kalau berkudis ke apa ke hahahaha..

    ReplyDelete
  13. Owhhh skin tag boleh buang ya. Ingatkan kekal.

    ReplyDelete
  14. serius boleh hilangkan skin tag? wow this product is magical. i think i need to buy one to try soon, got a few annoying tags i wanna get rid of hehe

    ReplyDelete
  15. pedih tak kak huda masa sapu tu? sebab baca testi katanya pedih sikit. tu yg takut nak cuba, hehe

    ReplyDelete
  16. Skin Tag kita baru tahu ada ubat dan juga ada cara untuk mengatasinya bagus lah kita boleh guna juga ni hehehehe..

    ReplyDelete