Resepi Roti Mayo Sambal Goreng Budu Remoka





Pada trip bersama Tourism tempoh hari huda berpeluang berjumpa dengan owner Remoka, Sambal Goreng Budu yang berasal dari Kelantan. Huda tertarik dengan nama REMOKA yang merupakan gabungan perkataan RESEPI MOK KAWE. Dan sebelum pulang ke Terengganu, huda terima hadiah sepeket Sambal Goreng Budu, REMOKA. Owner ada berkongsi satu resepi mudah dan sedap, jadi apa lagi sampai rumah huda pun cuba sendiri resepi yang diberi iaitu Resepi Roti Mayo Sambal Goreng Budu. 

.


Apa tu Sambal Goreng Budu?

Ia diperbuat dari ikan yang di rebus...
kemudian dibakar dan goreng bagi garing...
Lepas tu dicampur lada.. Bawang goreng.. Budu..Dan perahan limau nipis...



Itulah yg di namakan sambal goreng budu yang dikomersialkan oleh REMOKA Sambal Goreng Budu
Jom tengok gambar close up, nampak isi ikan hancur yang ranggup, berserta kepingan lada hijau dan juga bawang goreng yang crispy.

Rasanya yang sedap.. ada rasa ikan, ada rasa masin dan pedas.

Sedap makan dengan roti yang disapu mayonaise. Terbaik gabungan semua rasa. haish.tak cukup sekeping roti ni. Huda sangat rekemen untuk korang cuba sendiri tau! 

Resepi  Roti Mayo Sambal Goreng Budu Remoka 

- Ambil sekeping roti dan sapu dengan moyanaise mengikut banyak mana citarasa korang
-Letak satu sudu Sambal Goreng Budu.
- Siap untuk di makan!

REMOKA - berbaloi beli!!

Harga sepeket  yang berat 45 gram cuma RM 5.50.
Kalau korang minat berniaga , boleh grab jer 40pack , dapat harga agen iaitu RM 160 jer!
Nak order atau pertanyaan lanjut boleh direct PM Remoka HQ di Facebook page
>> Sambal Goreng Budu - Remoka HQ


No comments