Advertisement

Cara Beat The Monday Blues Dengan Luangkan Masa Sekejap Main Solitaire


Cara Beat The Monday Blues Dengan Luangkan Masa Sekejap Main Solitaire |
Hye semua, happy monday! Monday blues ke tu? Faham sangat, bila 2 hari off day, nak masuk kerja semula dan siapkan macam-macam memang rasa mood tu kelaut jer kan? So huda nak share cara huda atasi Monday Blues dan dapatkan semangat untuk terus produktif bekerja!


Cara Beat The Monday Blues Dengan Luangkan Masa Sekejap Main Solitaire

Bila huda ingat balik, rasanya huda start main solitaire sejak kecil, sejak mula-mula abah belikan PC di rumah. Huda darjah 1 masa tu.. memang syok main game Solitaire ni. Walau single player, kita lawan dengan keupayaan diri sendiri.. 

Bila kita hadapi masalah Monday Blues, kita kena cari cara untuk " Beat The Monday Blues". Bahaya tau kalau melarat, produktiviti kerja merosot dan ia berkait juga dengan stress level dalam badan kita. 
Ini cara huda Beat The Monday Blues, maybe korang juga boleh cuba. Huda akan on laptop dan pergi ke website ni >> https://www.solitaire.org/

Huda suka pilih main Solitaire with single draw. Biasa kalau single draw ni cepat jer huda menang, hehe.. 

Kalau nak lagi mencabar ,main yang 3 draw. Syok juga uji fokus dan gerakkan otak kerja lebih sikit! 


Then main 3 round atau 4 round. Bila mood dah okay, energetic dan happy lepas main game Solitaire ni , terus sambung siapkan kerja di hari Isnin. 

Kenapa Huda Main Solitaire? 

Solitaire merupakan permainan pemain tunggal, Solitaire menguji daya saing dalam diri sendiri dan  ia sangat menghiburkan. Dalam game Solitaire ni, pemain mencabar diri mereka sendiri dengan cuba mencapai markah atau masa yang lebih baik pada setiap perlawanan.
Manfaat main Solitaire adalah peningkatan kemahiran mental atau ingatan.
 Ia adalah persaingan  positif terhadap diri sendiri untuk meningkatkan kapasiti dan kreativiti. 

Menarik kan , main Solitaire ni! Jom main dan beat monday blues! 
Sebab tu permainan ni kekal popular dan terkenal di seluruh dunia sejak abad ke-19. 

Selain ada game Solitaire,di website ni juga pilihan game lain tau antaranya :- 

Pelbagai jenis permainan Mahjong : https://www.solitaire.org/mahjong-games/


Selain itu di website ni juga ada game favourite for brain exercise iaitu Word Search . Games ni seronok dan memberi manfaat pada kesihatan mental dan emosi. 


GHGa

Okay, sekian sharing huda diblog hari ni. So korang, just biarkan Monday blues, moody and lemah semangat tu lama-lama, cepat-cepat pergi main game dan be happy! Semoga perkongsian huda hari ni bermanfaat dan kita kekal bersemangat, ceria dan sihat fizikal dan mental dalam menempuh hidup yang mencabar... 



Post a Comment

2 Comments

  1. Dah lama tak Main Solitaire ni :D
    dulu selalu main, asal bukak komputer main hehe

    ReplyDelete
  2. Wahhh best gak ni main game camni. Nak try main jugak la nanti ..

    ReplyDelete