Advertisement

Steakhouse wajib singgah di Kuala Terengganu - KBB Burger & Steak

Steakhouse wajib singgah di Kuala Terengganu - KBB Burger & Steak | Hye semua pembaca blog CeritaHuda.Com ! Hah, tengah craving nak makan steak ke? Jom huda nak ajak korang datang satu steakhouse yang wajib korang terjah di Kuala Terengganu iatu KBB Burger & Steak.  Masa  restoren ni baru buka di penghujung Februari 2022, huda memang excited nak datang makan sini. KBB Burger & Steak ada dua cawangan , cawangan pertama di Kota Bharu dan terbaru cawangan Kuala Terengganu. 


Lokasi KBB Burger & Steak, Kuala Terengganu 



5 Sebab KBB Burger & Steak popular dan Viral di Terengganu

1) Restoren Eksklusif


Mencari restoren yang selesa dan nampak eksklusif untuk sambut special occasion ? Di sini lah tempat yang korang patut terjah! Restoren yang luas boleh memuatkan 80 sehingga 100 orang .
Kemudian boleh bergambar dengan mural lembu wagyu , memang instaworthy sangat!
Di sini ada pilihan dining outdoor & indoor , so kita boleh boleh ikut keselesaan.

Selain itu ada Meat Club (VIP Dining Area) , di mana ianya sangat sesuai untuk buat “private event” seperti Birthday Party atau annual dinner yang boleh memuatkan seramai 6 – 8 orang.


2) Menu Wajib Cuba- Butter Aged Tomahawk

Ciri Istimewa Butter Aged Tomahawk

o Disalut mentega khas (homemade butter)
o Dibiarkan 20-90 hari dalam peti special
o butter-aging hampir sama dengan dry-aging, tetapi aroma dia lebih kuat dan tekstur daging itu lebih juicy berbanding dry-aging.
o Boleh makan 4-5 orang bergantung pada saiz

So, bila korang pergi makan sini, pastikan korang order Butter Aged Tomahawk . Konfem puas hati dan teringat-ingat nanti!

3) Pelbagai menu - Steak, burger, pasta, ribs, lamb


Datang makan sini beramai-ramai dan ada bawa orang yang tak suka makan daging dan bawa kanak-kanak , jangan risau macam-macam menu lain yang korang boleh try antaranya :-

o Pasta Spicy Clam marinara paling sedap

o Mac & Cheese, Carbonara sesuai untuk kanak-kanak


Untuk pilihan steak pula ada pelbagai jenis steak cut seperti :-
  • ribeye,
  • sirloin,
  • t-bone porterhouse
    Pilihan Steak
  • Angus,
  • Wagyu, Japanese Wagyu a5( Japanese Wagyu A5 gred paling tinggi)
  • Wagyu mb5 – mb7
  • Angus mb3
  • Tomahawk wagyu a5 (Paling ekslusif, paling padu) ( Daging paling lembut, tak sempat kunyah hilang)

Empat jenis burger : ayam, daging, kambing, wagyu
Burger kat sini bukan biasa-biasa okay, semua kualiti premium. Antara bestseller korang patut try adalah Wild Ribs , Backribs, Wagyu Burger


Untuk  Backribs ni portion dia agak besar tau, so korang boleh makan 2-3 orang. Kalau korang memang kuat makan dan larat nak baham sesorang pun boleh, hehe…



Wild ribs burger paling dasyat tau, bayangkan ada double patty dan juga ribs. Fuh, ramai yang repeat menu ni lepas cuba sekali. So apa lagi korang, bila lagi nak cuba ni??


Menu ni memang rekemen untuk korang yang nak makan wagyu tapi poket tak berapa nak tebal, order jer Burger wagyu ! memang padu, belum sempat nak kunyah..hilang daging , fuh extra lembut. Ni wajib try okay!

4) Menu air yang diimport


Lengkapkan meal korang kat sini dengan order air yang diimport antaranya adalah Lambda, Merlot, Malafemmena


Barista (KBB Burger & Steak Terengganu)

o Pelbagai jenis coffee


5) Staff friendly dan Sentiasa Tersenyum

Another reason korang patut pilih makan kat sini adalah korang akan rasa selesa dan dilayan dengan baik. Untuk first timer yang baru nak makan steak pun, don’t worry dan tak perlu pening-pening, staff akan guide dari nak makan steak apa sampai ke jenis doneness.
Kemudian lepas makan Staff akan tanya makanan okay ke tak .

Dah jika korang ade cadangan penambahanbaikan boleh inform jer staff .

Baru lah seronok kan, makan di tempat selesa, menu premium dan layanan first class! Semuanya ada di KBB Burger and Steak. Dengan pelbaai pilihan Pakej-pakej menu (Steak & Ribs, Steak & lamb) dan daging tersusun kemas dalam chiller betul-betul buatkan huda teringatkan satu restoren favourite huda di KL. Sekarang tak payah susah nak ke KL , di Terengganu pun ada. I LIKE!!

KBB Burger & Steak ni sudah menajdi pilihan ramai VVIP , Influencer, Instafamous, dan juga founder produk .

Untuk maklumat lanjut dan tempahan boleh klik link di bawah :

Instagram : https://www.instagram.com/kbbburgerandsteak
Tik Tok : https://vt.tiktok.com/ZSdKfrnDy/
Facebook : 
https://www.facebook.com/kbbburgerandsteak (KBB BURGER & STEAK KOTA BHARU)
https://www.facebook.com/kbbburgerandsteakterengganu (KBB BURGER & STEAK KUALA TERENGGANU)

Alamat :- 

KBB Burger & Steak Kuala Terengganu

Lot 4063 Jalan Sultan Zainal Abidin
2000 Kuala Terengganu
Terengganu
No : 010 254 1001 (KBB Burger & Steak Kuala Terengganu)
Link Whatsapp : https://kbbterengganu.wasap.my
Operation hours : 12pm – 11pm / Jumaat : 3pm -11pm (Open Daily



KBB Burger & Steak Kota Bharu

No 2713 Jalan Kuala Krai
15150 Kota Bharu
Kelantan

No : 010 258 1001 (KBB Burger & Steak Kota Bharu)
Link Whatsapp : https://kbbdelivery.wasap.my
Operation hours : 12pm – 11pm / Jumaat : 3pm -11pm (Open Daily)





Post a Comment

0 Comments