Advertisement

Thank You and Good Bye 2021


Year 2021, to much things happened, all the good thing that make me smile ear to ear. So lets recap and make throwback how great this year has passed. Eh tertulis mat saleh plak kita.. biasalah saja mengada, why not kan? Hehe.. 

Thank You and Good Bye 2021 



January 

Alhamdulillah, bulan Januari my bro in law selamat di ijab kabulkan. Syukur dan tumpang happy tengok orang bina masjid. Keluarga mertua keep expanding. Growth is the good thing right? 

Apa jua rancangan kita, ALLAH jua sebaik perancang.  Sebab kita hamba Allah, mampu merancang dan hanya dengan izin Allah ia berlaku. Our new year getaway planning down to drain due to COVID outbreak again early this year.. Postponed Penang trip 2021 from new year to end year..

Bila trip cancel, all the budget huda spend "shopping therapy" . Beli kelengkapan camping. Banyak juga habis di Shopee, hehe. Duit habis tapi puas! Never regret to spend my money ( and my hubby money, hehe) 





So tak boleh ke mana-mana, just enjoy camping tepi rumah jer la. 

February 

Bulan ni masih PKP, nak keluar exercise pun tak boleh. Suami kata , jom beli treadmill. Maka terbeli lah sebuah treadmill. Semua hikmah PKP kalau tak , takde yer nak shopping mahal2 kan kat shopee. hehe.. 




March 

Lepas gian orang kata, PKP tak boleh rentas negeri , huda banyak habiskan masa jalan-jalan di Terengganu jer. 



Our First Time Ever Camping 
Kali pertama ni , camping di Pantai Teluk Ketapang. Camping dari pagi sampai petang jer.  


Next, bulan Mac ni juga kami cipta memori pertama Camping di campsite siap ada bonfire di  Escapade Resort Dungun. One of the brightest moment of the year, bila one of wishlist tercapai dengan izin Allah 


First Staycation in 2021 - Raia Hotel Kuala Terengganu 

April 
Before bulan puasa, bawa The Arifs tengok haiwan di Zoo Kemaman. 


Bulan ni juga huda happy sangat2!!!
Magic Moment in 2021, Dapat guna Thermomix Free! Dari sekadar nak review sahaja, jadi Thermomix Advisor juga lepas few months.  Nikmati Ramadan bersama Thermomix. Alhamdulillah. 

May

Raya di rumah sendiri, dah PM tak bagi ziarah raya. Punya lah ikut SOP kan? 

June

Masih dalam PKP, celebrate birthday encik suami pun kat rumah jer. Takde birthday trip tahun ni.. 

July 

PKP kat teganu dah longgar sikit sebab kes dah turun, So lepas gian pergi hiking dan juga jogging.  

August 



My month! 
Tahun ni usia dah cecah mid 30's.  
Sambut simple jer pergi makan-makan jer. I wish nak sambut grand2. hehe. Next year semoga murah rezeki boleh sambut sambil holiday somewhere nice. 


September

Our first island trip of the year! Fuh finally, feel good to be back! back to normal life, travel here and there.. 
Suprise birthday trip juga untuk Arif turn 9 . We really enjoy Pulau Redang Trip to the fullest! 

October
Staycation for my anak bongsu yang manja di Duyong Marina Resort . 


November


Annual Flight Trip Checked 


Yeah, Finally Penang Here We Are! 
Boleh baca kisah kami jalan-jalan Penang di TRAVELOG PENANG 

December
Bulan paling meriah berjalan. Yeah, feel great dapat end this year with amazing memories. 

i-City Shah Alam Staycation


KL Staycation



My sis Wedding 



Supposed we planning for the very end year staycation somewhere on 31st Dec, tapi dengan cuaca dan amaran banjir area pantai timur , hold dulu hajat di hati. InshaAllah tahun 2022 nak cipta banyak lagi memori indah dan teroka new places dengan anak-anak. Semoga rezeki kami sekeluarga melimpah ruah seperti air hujan yang turun ke bumi. InshaAllah.... 




Post a Comment

0 Comments