Advertisement

Kitsui Korean White Skincare Halal Untuk kulit yang Lebih Cerah , Sihat , Bersih dan Licin – Sesuai untuk Kulit Kering & Sensitif

Kitsui Korean White Skincare Halal Untuk kulit yang Lebih Cerah , Sihat , Bersih dan Licin – Sesuai untuk Kulit Kering & Sensitif | Impian semua wanita ingin memilik kulit wajah persis pelakon korea yang dapat dilihat dikaca TV , jelas kulit mereka nampak sihat , bersih , licin dan sememangnya cerah mempesona. Huda pun teringin nak tampil cantik cerah berseri macam orang korea. Maka , huda mencuba skincare range terbaru keluaran Kitsui, jenama yang dipercayai oleh ramai wanita. Jom baca perkongsian huda tentang skincare Halal - Kitsui Korean White Skincare.
 


Pilih Kitsui Skincare Kerana Ianya Skincare HALAL.

Dalam kita ghairah nak capai impian miliki kulit cantik ala-ala K-beauty, sebagai orang islam part halal skincare harus di utamakan, betul tak?

Huda suka betul bila dapat tahu, terang-terang Kitsui dah emphasize skincare range keluaran mereka di jamin HALAL.




Kitsui Korean White Skincare - Skincare Halal Korea Sesuai Untuk Kulit Kering & Sensitif

Lepas lega Kitsui ni halal, lagi satu kriteria huda suka adalah skincare halal korea ini sangat sesuai dengan kulit muka huda. Kalau kulit muka korang jenis kering dan sensitif pun boleh pakai skincare ni tanpa ragu-ragu okay! Tambahan pula ia mengandung ramuan semulajadi. Biasanya bahan natural ni memang berikan kesan yang sangat best pada kulit!

” KITSUI, Cantik Semulajadi “


Kulit huda jenis normal to dry skin, jadi huda amalkan set Hydrating Series .




Jom huda share lebih details tentang Kitsui Korean White Skincare yang huda gunakan sejak bulan lepas :-

1) KOREAN WHITE CLEANSING GEL – Normal & Dry Skin




Huda sangat suka guna Korean White Cleansing Gel ni sebab ia dapat membersihkan dan menghilangkan solekan secara berkesan tanpa kesan pengeringan. Formulasi pencuci muka ini mengandungi agen pembersih lembut yang dipilih dengan teliti untuk memastikan ia menerima toleransi yang baik dengan kulit kering. Ianya juga bersifat anti ketidakselesaan dan anti kering.


Bahan- Bahan - Korean White Cleansing Gel
Ia mengandungi 4 bahan aktif:-

● COENZYME Q10
  •      Memperlambatkan timbulnya tanda-tanda penuaan

● NIACINAMIDE/VITAMIN B3
  • Mencerahkan wajah dan membantu kulit kekal lembab dan bebas kemerahan

● VITAMIN E
  • Meningkatkan Penghidratan Kulit

● ROSEMARY EXTRACT
  •  Memaksimumkan keselesaan dan keberkesanan pada kulit kering .


3 Kelebihan Utama Korean White Cleansing Gel











2) KOREAN WHITE TONING LOTION – Normal & Dry Skin

Seterusnya langkah kedua dalam skincare rutin huda, adalah penggunaan Korean White Toner. Ianya direka khas untuk kulit yang normal dan kering. Korean White Toning Lotion ini dapat bantu melembapkan kulit dan mengangkat sel-sel kulit mati dari berkumpul di permukaan kulit yang menyebabkan kedutan dan muka kusam.

Bahan- Bahan - Korean White Toning Lotion
Ia mengandungi 4 bahan aktif:-

● Galactomyces ( Rice Water)
  •  Membantu mengurangkan saiz liang pori dan mencerahkan kulit wajah

● COENZYME Q10
  • Menegang dan menganjalkan kulit

● ROSEMARY EXTRACT
  • Membantu Mengurangkan Pigmentasi dan memperbaiki tona kulit wajah



3 Manfaat Korean White Toning Lotion






3) KOREAN WHITE ESSENCE SERUM – Normal & Dry Skin


Untuk kesan lebih ketara dalam skincare rutin memang wajib kita includekan penggunaan serum. Serum yang mengandungi bahan active seperti HYALURONIC ACID & COENZYME Q10 dengan molekul yang sangat kecil untuk penyerapan yang lebih baik.



Bahan-Bahan KOREAN WHITE ESSENCE SERUM

  • Coenzyme Q10 : Membantu membina keratin, sejenis protein yang menjadikan kulit anda tegang dan sihat
  • Niacinamide : Mengurangkan kemerahan dan kegatalan. Niacinamide juga bantu mengurangkan keradangan dan meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat, dan masalah keradangan kulit lain
  • Hyaluronic Acid : Meminimumkan penampilan liang pori. Ia dapat membantu menyamarkan penampilan liang pori
  • Rosemary extract : kandungan Vitamin C yang tinggi membantu menjadikan kulit lebih licin dan lembut, dan menjadikan kulit kelihatan lebih bersih dan cerah

Kelebihan KOREAN WHITE ESSENCE SERUM

  • Melambatkan proses penuaan seperti kedutan halus dan garis garis dimuka
  • Menyelesaikan masalah kulit kering mahupun kulit berminyak.
  • Kulit akan lebih ringan dan pori pori akan mengecut.
  • Merawat parut dan tanda-tanda lain yang tidak diingini pada kulit
  • -kandungan Vitamin C dari Rosemary Extract dpatkan menjadikan kulit lebih bersih dan bebas jerawat.
  • Lindungi daripada kerosakan cahaya matahari. Niacinamide dapat membina semula sel-sel kulit yang sihat di samping  itu melindungi daripada kerosakan yang disebabkan oleh sinar ultraviolet.
  • Merawat hiperpigmentasi. Beberapa kajian mendapati niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik-bintik gelap.
Tips Penggunaan KOREAN WHITE ESSENCE SERUM

  • Sapukan serum pagi atau malam.
  • Sapukan serum selepas cleanser , toner dan sebelum moisturizer anda.
  • Elakkan kawasan sekitar mata.

4) KOREAN WHITE MOISTURIZER




Lepas huda gunakan serum, terus apply Korean White Moisturizer ni, Penting tau step ni sebab kita nak pastikan semua produk yang kita dah pakai sebelum ni betul-betul meresap lama dalam kulit. Dengan penggunaan moisturizer kulit akan terasa lembab sentiasa. Baru lah nampak glowy dan sihat cerah berseri.

BAHAN-BAHAN KOREAN WHITE MOISTURIZER

● Niacinamide ( Vitamin B3)
  •  Mencerahkan ,melembab dan menghaluskan kulit

● CoEnzyme Q10 Extract
  • Melambatkan tanda-tanda penuaan , bintik hitam, garis halus dan kedutan pada wajah

● Hyaluronic Acid
  • Mengurangkan masalah kulit kusam dan warna kulit tidak serata



KELEBIHAN UTAMA KOREAN WHITE MOISTURIZER




Tentang Kitsui Skincare

Semua produk KITSUI SKINCARE adalah dijamin HALAL , bebas dari Alkohol dan hanya menggunakan ESSENTIAL OIL sebagai pewangi semulajadi





Bebas dari bahan berbahaya :
  •  sumber haiwan
  •  pewarna tiruan
  •  paraben
  •  bahan toksin
  •  sulfat
  •  perfume
  •  paraffin
  •  silicone
Cara Menggunakannya



Pengalaman Huda Lepas Menggunakan Kitsui Korean White Skincare Halal


Pertama sekali huda sangat puas hati sebab serasi dengan kulit muka huda. Tambahan pula produk ni gunakan bahan-bahan semulajadi, memang kulit muka kita akan automatik”suka” dengan Kitsui Korean White Skincare Halal ni.


Tekstur Kitsui Korean White Skincare yang ringan, tidak melekit dan mudah meresap buatkan huda sangat selesa nak gunakan. Tiada bau yang kuat tu pun penting, sebab ada certain skincare huda ada bau terlalu wangi dan sah-sah kita dapat tahu banyak chemical tau. So better korang ubah skincare korang pada pilihan yang lebih baik bebas dari sebarang bahan bahaya seperti Paraben, Silicon, Perfume macam Kitsui Korean White Skincare ni. Diiktiraf halal pulak tu, so kita boleh gunakan dengan yakin.


Untuk kesan yang di idamkan iaitu kulit wajah lebih Cerah , Sihat , Bersih dan Licin boleh tercapai dengan pengunaan Kitsui Korean White Skincare secara konsisten.


So berminat tak nak try sendiri Kitsui Korean White Skincare ni?
Follow Kitsui Malaysia untuk maklumat lanjut dan korang boleh beli Kitsui Korean White Skincare di pautan link website dan Shopee di bawah.


Kitsui, Cantik Semulajadi !



Grab your KITSUI now at the pharmacist near you !
Enjoy 10% Off with no min. spend with any purchase of KITSUI Skincare at Kitsui’s Official Website or Shopee today using CODE ‘ KITSKIN ‘ !



Kitsui Website : https://kitsui.com.my/
Kitsui Official Shopee Mall : https://shopee.com.my/kitsui.my.hq
Kitsui Official Instagram : https://instagram.com/kitsuimalaysia
Kitsui Skincare Official Instagram : https://instagram.com/kitsuiskincaremy
TikTok : https://vt.tiktok.com/ZSJUoshPn/
Facebook : https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/
Youtube : https://www.youtube.com/c/KitsuiBeauty

































Post a Comment

3 Comments

  1. Wow. I am in love with the chic packaging. And after reading the benefits, I would love to try it out too.

    ReplyDelete
  2. tak sangka kitsui ada produk penjagaan wajah.. agak menarik juga.. boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  3. it is nice that Kitsui is certified HALAL. I can recommend to my Muslim friends and all

    ReplyDelete