Advertisement

Tahniah Arif Haikal Dapat Batch Bijak Sifir dari Sekolah


Tahniah Arif Haikal Dapat Batch Bijak Sifir dari Sekolah  | Alhamdulillah, tumpang happy pencapaian Arif yang selalu buat mama papa bangga. Orang kata Arif ni genius sebab umur dia setahun lebih dia dah fasih bercakap, hafal itu ini. Namun hakikatnya Arif sebenarnya alami salah satu spectrum Austism yang digelar hyperlexia . Dan ada masanya memang struggle dalam membesarkan dia yang kini mencecah usia 9 tahun. Takpelah, itu la lumrah parenting journey, just enjoy jer up and down along the journey                                                                                                                                                                                                

               Rezeki Hari Pertama di Bulan Bday                   


Pagi 1 September 2021, seperti biasa sibuk dengan PdPr. Huda buat kerja di ruang tamu dan Arif dalam bilik. Bertalu-talu dengar dia membaca sifir. Rupanya cikgu test hafalan sifir dia. Alhamdulilah, lancar jer dia baca. Dan cikgu cakap nak datang rumah bagi hadiah. Bukan main excitedlah dia. Petang dalam pukul 3, cikgu datang bawa sejambak Chocolate Bouquet dan juga dapat pin batch " Saya Bijak Sifir" . Yeay. hadiah pertama di bulan birthday dia. Birthday Arif 5 September ni. 



Alhamdulillah. Terima kasih pihak sekolah yang rajin dan buat Arif Haikal happy hari ni. Walau tak dapat ke sekolah macam biasa, Google Meet dan usaha cikgu datang ke rumah memang huda puji. Semoga pandemik ni bakal berakhir dan anak mama ni dapat semula kembali ke sekolah. InshaAllah... soon the day will come...


Post a Comment

0 Comments