Checklist Barang Untuk Percutian Ke Pulau


Checklist Barang Untuk Percutian Ke Pulau |
Rasa dah lama tak kemas barang nak pergi holiday, mula-mula cam blur nak start macamana. Kaedah paling terbaik untuk kemas barang untuk holiday adalah buat checklist. Ini checklist barang untuk percutian ke Pulau Redang sempena birthday trip Arif Haikal bulan September ni. Huda share sini supaya in future senang huda nak rujuk dan korang juga boleh jadikan panduan.



Checklist Barang Untuk Percutian Ke Pulau

Berikut antara barang-barang yang huda beli dan bawa bila bercuti ke Pulau. 

Snorkeling Set Dewasa 

Snorkeling Set Full Mask 

Swiming Suit Lengan Panjang Kanak-Kanak
Swimsuit Muslimah 
https://shp.ee/uxi247j

Swimwear Untuk Lelaki Long Sleeves. ( Penting tau pakai long sleeves ni kalau tak burn tangan kaki suami ku.. , pengalaman mengajar.. ) 
https://shp.ee/k2r667j




Aquashoes Dewasa 

Aquashoes Kanak-kanak
https://shp.ee/ifbtpf3


Toiletries dan Pencuci Muka Azyma 





Penting pilih jenis sunscreen yang betul, macam ni huda pilih ini sebab 
free of harmful chemical yang beri kesan buruk pada coral reef. Huda memang ke pulau setiap hari akan snorkeling tengok coral reef. 



EO Peppermint teman baik huda, lagi-lagi kalau kena panas selalu kena migrain. Stand by juga  panadol. 


Beach Hat. Ni seminggu sebelum pergi bercuti baru rasa nak tempah personalized beach hat. Huda tempah dengan TheBeachProject.My . 

Ada juga personalized beach hat jual di Shopee. Tapi sebab huda nak dapat cepat tu yang tempah dengan local seller. 

Sehari sebelum pergi Pulau Redang, huda shopping food untuk makan in case anak-anak lapar nanti, walau tahu di resort dah sediakan makanan 4 hari sekali. 




Terbeli juga beach hat untuk The Boys dari kedai ECO SHOP RM 2.10

Selain barang di atas, wajib juga bawa sekali ubat-ubatan lain, seperti ubat luka, minyak gamat , dan juga Vitamin C. 

Sekian sharing kali ni, jom kita rancakkan kembali pelancongan domestik. Niat kita travel demi ekonomi negara dan bantu pengusaha resort. Dengan nama Allah kita bertawakal. 





No comments