Birthday Treat Makan Nasi Arab Paling Sedap di Kuala Terengganu - Nasi Arab Hamzah


Birthday Treat Makan Nasi Arab Paling Sedap di Kuala Terengganu - Nasi Arab Hamzah | Masih lagi dalam mood nak sambut birthday jadi nak makan special yang akan di ingati sampai bila-bila. Huda pilih nak makan nasi Arab Hamzah sebab tengok review orang kata nasi arab Hamzah ni sedap sungguh tak sama dengan nasi arab tempat lain. So lepas makan ni, nak tahu tak apa review huda? Jom baca sampai habis perkongsian huda hari ni. 


Birthday Treat Makan Nasi Arab Paling Sedap di Kuala Terengganu - Nasi Arab Hamzah


Beli di kedai atau COD ?


Di kala zaman pandemik yang masih belum reda, memang kita dah terbiasa beli takeaway atau pun COD di depan pintu rumah. Alhamdulillah, Nasi Arab Hamzah pun ada servis COD maka mudahlah order di hujung jari jer. Tapi kalau korang rajin boleh terjah jer beli takeaway pun cepat kan?

Lokasi Nasi Arab Hamzah

Ada dua tempat korang boleh dapatkan nasi Arab Hamzah iaitu 
  •  Kiosk di KTS Pantai Batu Buruk 
  • Di Kuala Nerus dihadapan Pejabat Kesihatan 


Pilihan Menu Nasi Arab Hamzah


Sebelum huda kongsi apa yang huda beli, jom kita sama-sama tengok menu Nasi Arab Hamzah :- 





Review Nasi Arab Hamzah 


Ini pilihan menu kami sekeluarga, satu set dulang mini campur, lengkap ada 3 ketul ayam dengan saiz sederhana dan juga kambing . Add on ala carte Lamb Shank. 


Lamb Shank ala carte ni berharga cuma RM 28. If korang makan sorang, amik set individual lamb shank memang syok ratah makan daging kambing yang sedap, lembut dan juicy. Paling penting tak bau hamis. 



Special kan menu makan besar sempena birthday huda yang ke 35 tahun ni? Sebelum makan, snap dulu gambar family untuk kenang-kenangan...

Nak tahu apa kata kami sekeluarga lepas makan? Jom tonton video kami 


Serius, sedap dia memang "next level" . Huda ada baca juga review nasi arab hamzah ni macam makan kat Mekah. Fuh, walau huda belum pernah jejak kaki ke Mekah, dah terbayang makan nasi arab kat sana..hehe.. 

Jom la korang order! Makanan sedap sangat ni tak best lah kalau huda sorang jer rasa. Nak korang rasa juga dan nanti tinggalkan komen korang yer. Rekemen untuk korang makan ni untuk sambut special day macam birthday ke anniversary ke dapat naik pangkat ker... nak makan tetiap hari boleh lah! 




Untuk maklumat lanjut, tempahan dan promosi terkini jangan lupa klik pautan berikut dan  follow Nasi Arab Hamzah- Nasi Arab Paling sedap di Kuala Terengganu!


Page Facebook https://www.facebook.com/nasimandyKT/

Tik tok https://vt.tiktok.com/ZSJvHka3v/

Instagram https://instagram.com/nasimandykt?utm_medium=copy_link

Website https://hamzah.kaiju.my/




12 comments:

  1. Nasi Arab ni sesekali makan memang sedap. Kalau order nasi arab kat area rumah ni selalu kambing dan ayam. Portion pula selalunya memang banyak kan?.

    ReplyDelete
  2. Sedapnya makan nasi arab dengan lamb shank tu. Terbayang-bayang lembut daging kambing tu ya..

    ReplyDelete
  3. The food looks amazingly delicious and inviting. Would love to try this as well in the future. I am literally drooling right now.

    ReplyDelete
  4. Wowww nampak sedap dan meriahnya Lamb Shank dia tuu, sedapnyaa.. tak sangka kat Trengganu pun ada Nasi Arab.. btw hepi belated day Huda..

    ReplyDelete
  5. Nasi Arab ni memang pilihan tepat kak. Bleh makan seisi keluarga. Saya kalau buntu nak makan apa, mesti cari nasi arab. Kat KL ni nasi arab memang kena cari kat kedai arab. Takda lg jumpa kedai nasi arab berdekatan saya melalui food panda or grab food. Wuwuuuwuww.

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaaa makan dalam dulang pulak tu.. mmg fav.. suka dengan aroma dengan tekstur dagingnya yg lembut

    ReplyDelete
  7. alaaa jauhnya sampai ke sana hahaha tapi bila dah sampai ganu nanti boleh la try kalau nak makan nasi arab sebab khai memang suka nasi arab. fav! family pun suka makan

    ReplyDelete
  8. Meriah betul nasi arab nie. Nie kalau ajak kengkawan Rawlins mesti depa gembira tak terkata nie.

    ReplyDelete
  9. Uiii meriahnye nasi arab dia. Terliur tengoknya.lama dah tak makan nasi arab

    ReplyDelete
  10. Wahh, menarik la.. lama pulak tak makan Nasi Arab ni,, siap ada set dulang lagi.. harga pun sangat berpatutan kan.. macam nak order jer set kambeng mandy kat my area ni..

    ReplyDelete
  11. I miss eating good nasi Arab too, thanks for recommending this & happy happy belated birthday to you ya. Cheers siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  12. Wah... Kak pun suka makan nasi Arab memang sedap cuma kita tak kat mana paling sedap, next time bila gi Tetengganu blhlah singga sana. Happy Birthday

    ReplyDelete