Advertisement

10 Idea Pujuk Suami Untuk Beli Thermomix



10 Idea Pujuk Suami Untuk Beli Thermomix | Mudah saja sebenarnya nak pujuk encik suami korang supaya bagi green light beli thermomix ni. Nak tahu macamana, jom teruskan membaca perkongsian huda hari ni...

Nak miliki thermomix? Adakah korang dah tahu fungsi- fungsi yang ada pada gadget canggih ni? Pastikan korang kenal semua fungsi Thermomix. Boleh rujuk sini - 24 Fungsi Thermomix 


Nak pujuk suami haruslah ada konkrit reason kan?  Pastikan korang tahu apa yang alat tu boleh bantu dalam kehidupan harian...

Berikut adalah 10 sebab tentang kenapa Thermomix boleh bantu korang. Contohnya:
Boleh blend pastu terus tumis jadi tak payah basuh blender lagi
Lepas tumis terus boleh masak dalam tu so tak payah basuh periuk lagi
Lepas siap masak dia tolong basuh bekas tu so  tak payah sental periuk lagi
Boleh uli roti secepat 2 minit jer so tak perlu tunggu lama² dia menguli. Jimat masa sang isteri  boleh layan suami dan anak-anak kan?
Lepas uli roti  tak payah nak sental bekas tu kot kot melekat lebihan tepung sebab dia tolong basuhkan. Bonus point,  kalau ikut resepi dalam guided cooking Coocidoo memang cantik dah hasilnya dan tiada lagi agak² jer letak air dan bahan lain. Semua ada panduan.takyah masuk kelas pjj meroti dah....
Kalau masak takyah berdiri lama² tunggu pecah minyak sebab thermomix dah tolong kita pecahkan minyak tu. 
Kalau masak sambal adoii berkecah dapur  tapi kalau guna thermomix tak kotor dapur dah. 
Thermomix tolong  kupas bawang dan siap  tolong potong lagi...
mudah nak kukus kuih ke ikan steam ker sebab thermomix boleh kukus. Tak payah dah nak keluarkan pengukus yang beso2 makan ruang kat dapur..
Kalau nak buat teh tarik tak payah gi mamak dah!! Thermomix tolong tarikkan. 8 saat jer siap ,hebat kan???. Pastu pakai 1 bekas jer dia tarik. Jimat tenaga dan cepat. Paling best mmg sedap!! 

Eh, macam tak cukup jer 10 sebab ni, jom lah kita tambah lagi nak??

Takde idea nak masak?  dalam guided cooking thermomix tu ada lebih 73k pilihan resepi dari seluruh dunia. Bolehlah  masak macam² nanti. encik suami pun boleh masak juga!  Senang sanga
Dapur  sempit?? ada thermomix cukup,  Tak yah banyak² gajet dan alat lain mcm blender, mixer , rice cooker, dan penimbang...  Jimat ruang. 
 kadang² lupa tengah masak kalau tengah menyusu,sidai kain atau buat kerja² rumah yang lain, kalau ada thermomix tak risau dah , sambil mandi sambil tidur sambil tengok tv pun boleh masak. Dia jaga timing untuk kita. Dia jaga suhu untuk kita.
Hebat sungguh. Tak yah risau masakan tu hangit ke apa. Senang untuk isteri multitasking nanti nak urus anak² dan hal rumahtangga.
Pastu susu baby tu boleh panaskan ikut suhu yang sesuai dengan lidah baby korang. Takdelah terpanas melecur lidah baby
Nak steril botol susu dan alatan pam susu pun boleh dalam thermomix so tak payah laa beli sterilizer kan? Jimat ruang jimat duit kan?
Boleh buat side income, kalau uli roti 2 minit 500g kalau 3kg baru berapa minit kan.  boleh dapat 80 ke 100 biji. Kalau RM 2 sebiji berapa agak2 dapat? Tak sampai sebulan dah balik modal beli thermomix
Ada lagi contoh lain, kalau buat macam² pes pun boleh jual. Dapur tak kotor tapi masyukkk...haaa?Saya surirumah jer tapi boleh bantu ekonomi keluarga , so berbaloi ke tak beli Thermomix ni?
Thermomix boleh timbang² bahan. Sambil masak boleh timbang. Dahlah boleh timbang sampai 6kg. So kalau  nak buat roti ke kek ke tak payah guna bekas banyak² sedia bahan sebab kena timbang bahan² tu masuk jer terus adun.
Resepi dalam guided cooking Coocidoo tu ada dari hampir seluruh negara. So nanti kita boleh laa feeljng ala² kat korea,kat German, kat China, kat Thailand kat Itali kalau kita bosan kita patah balik ke Malaysia. Amacam??
Last but not least, tahu tak orang OKU pun boleh masak pakai Thermomix tau. Ada sorang pengguna Thermomix dan advisor berjaya ,  tangan kiri dia takleh bergerak tau so dia hanya guna sebelah tangan memasak.
Hebat kan? 

Dengan kata lain Thermomix ni memang sangat membantu!! 

Eh, ingat nak bagi 10 jer, jadi 20 pulak....hehe...sebenarnya senang jer nak mintak izin ni janji kita tahu apa tujuan kita untuk dapatkan sesuatu barang tu. okay. So dapat idea tak? Ke nampak dah sikit bayang²nya thermomix ni?
Kalau rasa susah nak convince husband korang meh sini nak tolong...semalam rekod ada 5 orang suami orang pm tanya saya pasal thermomix ni sebab tak percaya bila isteri cerita. Hehe...dan hasilnya semua sangkut. So mana 5 orang isteri tu meh sini i nak bagi tips extra lepas dapat thermomix nanti. Hahahaahaha........

Post Idea Asal dari Pengetua ThermoRangers Kak Zuera Burn. 

Berminat nak dapatkan Thermomix ? 
http://www.wasap.my/+601151044632/TM6

Post a Comment

0 Comments