Tips Cepatkan Tarikh Dapat Vaksin Korang Pun Patut Cuba Cara ni!




Tips Cepatkan Tarikh Dapat Vaksin Korang Pun Patut Cuba Cara ni!
| Aduhai, ramai sungguh kawan-kawan kat sosial media mengeluh bila cek dalam Apps My Sejahtera tarikh vaksin masih belum ada. Sampai bila harus tunggu ni?! Jom lah kita ikhtiar dengan ikut step by step di bawah :- 


Tips Cepatkan Tarikh Dapat Vaksin Korang Pun Patut Cuba Cara ni!



1. Klik Covid-19 Vaccination



2. Covid-19 Vaccine Information



3. Helpdesk



4. Start





5. Other Queries


6. Other Issues



7. Describe issues - guna je ayat ni: Saya sudah daftar untuk vaksin pada tarikh xx/xx/2021 (ikut tarikh kita mula daftar) dan sehingga ke hari ini XX/07/2021 saya masih tidak dapat appointment vaksin.


8. Masukkan details email 


Kemudian terus dapat email, dan tunggu jer update di Apps My Sejahtera. 

Tips ni huda kongsikan ni based on true success story tau..

Cara ni terbukti berkesan tau hasil sharing seorang rakan blogger di laman sosial beliau . 




14 comments:

  1. boleh cuba ni. Tulah boleh cuba ni.Lama rasenya menunggu bilalah nak panggil vaksin ni. Thank u sharing..

    ReplyDelete
  2. ada terbaca juga cara ni kat twitter tapi belum cuba lagi. wah cepat juga dia respon :)

    ReplyDelete
  3. Terbaca katne ntah dia kata jangan buat, kang kesian helpdesk pula jam. Entahlah. Boleh la cuba, mana tau rezki kan.

    ReplyDelete
  4. Dah cuba teknik ni, tapi tak menjadi. Maybe sebab dah ramai sangat orang buat or maybe untuk orang belah-belah KL je kot.

    ReplyDelete
  5. Boleh cuba ni sebab nama masih lagi dalam waiting list

    ReplyDelete
  6. Bagus ni.. boleh cuba utk anak kebetulan dia belum dapat tarikh vaksin lg

    ReplyDelete
  7. omg so happy i dpt baca tips ni. sy dh lama register dan lama menunggu xpi masih x dpt2 lg. gonna use your suggestions and see if it works! thanks, Huda :)

    ReplyDelete
  8. Semua tips orang share Sis dah try, refresh update dan update lokasi dengan segala apa dah buat .. nasib aje belum rezeki Sis.. bawa aje bersabar..

    ReplyDelete
  9. Tak cuba lagi ni. Nanti bolehlah try tips ni. Tq huda share info

    ReplyDelete
  10. woow...thanks so much for sharing this valuable tips here, gonna do the same for myself & my sis in law as both of us waited for so long. Fingers crossed will get appointment soon. cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  11. Tips yang berguna. Tarikh vaksin memang menjadi rakyat Malaysia tak senang duduk. Yelah risau kan kes masih meninggi. Vaksin dulu bg kita strong immunity. Huda tarikh vaksin dapat bila? Nanti share eh.

    ReplyDelete
  12. Maklumat yang berguna. Harus cubalah. Daftar dah lama tapi tak dapat-dapat lagi appointment.

    ReplyDelete
  13. Wow thanks for the great tips but I think gov hv speed up their appts alot gotten already.

    ReplyDelete
  14. Dah try.. harap dptlah jugak..

    ReplyDelete