Cara Simpan Daun Sup Supaya Tahan Lama.



Cara Simpan Daun Sup Supaya Tahan Lama. | Selalu daun sup seikat memang tak pernah habis guna. Simpan dalam peti bahagian sayur pun tak tahan lama sangat. Lepas seminggu dua, mula la busuk dan rosak. Rugi kan? Jom kita simpan guna kaedah ni , follow jer simple step seperti yang huda kongsikan ini .


Cara Simpan Daun Sup Supaya Tahan Lama.




1) Basuh bersih daun sup
2) Potong daun sup seperti biasa
3) Letak dalam ice cube tray
4) Masukkan air.
5) Letak dalam freezer 1 hari





6) Keesokan hari, keluarkan dan letak dalam bekas .
7) Bila nak guna, amik satu kuib dan masukkan terus ke dalam masakan.

Mudah kan? Daun sup pun kekal hijau dan Nampak segar!



Selamat mencuba. Sama-sama kita jadi ibu yang bijak menguruskan stok makanan di dapur.
P/s : Jom join Kelas Mak-Mak Gaya Moden. Banyak ilmu pengurusan diri dan rumah tangga , berbaloi join. dari kelas ni juga huda mula kenal kehebatan Thermomix yang ada 24 fungsi dalam 1 gadget. memang perlaburan yang sangat baloi untuk suri rumah macam huda.