Sambut Birthay Mak ke 61 dengan Menu Shell Out Dari 7 Flavours



Memori 1.1.2021 ...Apabila semua adik beradik, ipar duai dan anak saudara semua berkumpul sebumbung majlis makan-makan adalah suatu kemestian kan? Hari jadi mak mertua sebenar 8 Januari, namun setelah berbincang tarikh 1.1.2021 jadi pilihan untuk sambut suprise advanced birthday. Sebab lepas ni, adik ipar akan sibuk lepas nikah dia 2.1, kemudian yang lain akan pulang ke rumah masing-masing dan sibuk dengan komiten kerja. 

Sambut Birthay Mak ke 61 dengan Menu Shell Out Dari 7 Flavours



Mastermind untuk sambut birthday mak adalah huda! Huda bagi idea nak makan apa, dan apa hadiah untuk mak.

Setelah berbincang dalam few hours, kata sepakat di capai. proposal menu dan hadiah yang huda utarakan di terima sebulat suara! Jadi semua adik beradik kumpul duit sama-sama dan jadikan planning sambut suprise birthday mak berjaya!
Yeay, happy lah craving lama dah nak makan shell out, akhirnya dapat peluang makan Shell Out dengan family semua.

Huda survey-survey melalui food panda, kemudian compare harga dengan tempahan direct ke restoren dan direct mesej restoren.

Ada banyak pilihan pakej Shell Out yang di tawarkan oleh 7 Flavours ni, antaranya :-





Ini kali pertama kami sekeluarga makan-makan macam ni. Serius seronok pula. Ada 3 pilihan kuah shell out yang di jual. Huda pilih ketiga-tiganya. Ramai setuju blackpepper lagi mengancam! Tapi rasanya semua memang sedap! Cukup rasa, tak hanyir dan seafood juga agak meriah dalam shell out. Rasanya memang wajib repeat lagi makan - makan macam ni..


                            Shell Out dengan Sambal 


Shell Out Black Pepper

Shell Out Buttermilk








Bagaimana nak order Shell Out 7 Flavours?


 Restoren 7 Flavours ni terletak di KG.LADANG KUALA TERENGGANU
( sebelum sekolah kebangsaan ladang). 

Huda order COD jer, terus hantar ke rumah, tak perlu nak pergi ke kedai pun.

Nah link whatsapp : www.wasap.my/60179579910






14 comments:

  1. murahnya price range dia around RM25 je! Kuantiti dia pun berbaloi lah dengan harga. Best sebab boleh campur banyak flavor. Happy belated birthday for your mom :)

    ReplyDelete
  2. murah la harga dia. adehh jauh pulak kat terengganu. baru nak cuba. kat sini 1 jenis pun rm35/40

    ReplyDelete
  3. Fuhhh memalam sejuk macam ni tengok gambar shell out. Mengundang kakkk. Sedap betul. Murah betul compare harga di kl.

    ReplyDelete
  4. Tak minat sangat shell out sebenarnya. Tapi, tergodalah pulak tengok seafood banyak-banyak tu 🤩

    ReplyDelete
  5. Happy birthday mak cik.. sedapnya shell out dah lama x makan

    ReplyDelete
  6. Menariknya makan shellout ramai2 macam ni.. Seriously package Shellout ni sangat murah ye.. anyway, Happy Birthday to your mom in advance. :)

    ReplyDelete
  7. Meriahnya. Sonok pulak tgk dapat kumpul dan makan ramai2. Lagi best bila shellout pulak. Belom pernah try shellout rasa rasa Blackpepper. Menaarik!

    ReplyDelete
  8. Happy birthday buat Mak Huda..
    Sis lama juga nak masakkan adik-adik shellout gini, tapi belum kesampaian.. kalau ada order gini senangnyaa.. klat Johor ni tak tau ada ke x..nanti nak try survey..

    ReplyDelete
  9. This looks absolutely delicious! I am sure the whole family enjoyed this seafood combo a lot

    ReplyDelete
  10. Murahnya shell out ni. Tapi kat pantai timur, seafood memang murah kan. Kalau saya, mesti order buttermilk. Nampak gambar pun dah terliur.

    ReplyDelete
  11. Kan...seronok makan gini dengan family ramai-ramai. K.Sal dah lama teringin nak buat gini...lom kesampaian lagi

    ReplyDelete
  12. Seronok bukan sahaja dapat makan sedap-sedap tapi sebenarnya kebahagiaan dan keberkatan dapat makan ramai-ramai dan mengeratkan silatur rahim macam ni jarang sekali. Sekali tuang shell out tu penuh satu meja hehehehe..

    ReplyDelete
  13. Seronok makan ramai-ramai, rindu pulak makan ramai bersama keluarga. Tapi, sekarang pandemik ni, better jaga social distancing.

    ReplyDelete
  14. Not that expansive! They look yummy! Hopefully they still have the offer!

    ReplyDelete