Advertisement

Ada Duit Hari ni? Nak Melabur dulu ke beri Infaq dulu?



Ada Duit Hari ni? Nak Melabur dulu ke beri Infaq dulu? | Dunia makin sakit.. mungkin dah semakin dekat dengan kiamat. Kes COVID pun asyik naik sahaja. Huda dah sampai rasa malas pun ada nak ambil tahu. Give up pun kadang-kala nak planning itu ini. Sekarang masa kita fokus pada tingkatkan tahap pencapaian diri sendiri persiapan ke akhirat. Dunia kan sementara.. Huda rasa terpanggil untuk kongsi satu hadith yang sangat terkesan dan teringat-ingat setiap pagi. Bagaimana duit kita letakkan setiap hari?

Hadis daripada Abu Hurairah, beliau berkata, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

“Tidaklah para hamba memasuki waktu pagi hari melainkan ada 2 malaikat turun (ke dunia). Maka salah satu daripada mereka berdoa: “Ya Allah, berikanlah ganti (yang baik) kepada orang yang bersedekah.” Sedang malaikat yang satu lagi mendoakan: “Ya Allah, timpakanlah kerugian kepada orang yang menahan hartanya.”
(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)

Ada Duit Hari ni? Nak Melabur dulu ke beri Infaq dulu?




Bila lepas baca hadis di atas dan lihat kira-kira Pelaburan Vs Infaq ni, agak-agak mana yang korang akan buat dulu??


Tanya hati dan ikut kata hati.
Jangan bertangguh untuk lakukan kebaikan. Kerana tidak pasti adakah esok masih ada untuk kita....

Di kesempatan ni huda nak ajak korang semua sama-sama kongsi rezeki dengan saudara seislam kita di Palestin. 

Serendah RM10 jer.. Jika rezeki lebih bagi lebih..


KENAPA  BINA HOSPITAL AMAN PALESTIN
Sudah tentu ramai tertanya-tanya mengapakah Aman Palestin memilih untuk membina Hospital berbanding memberikan bantuan keperluan asas.
HOSPITAL merupakan salah satu keperluan utama rakyat Palestin.
Sakit apa yang mereka alami?
Penyakit kronik
Tekanan mental
Trauma peperangan
Rawatan untuk kurang upaya
Mangsa serangan Isr.ael
Penggunaan peralatan dan bilik di semua hospital di Palestin sudah mencapai tahap maksimum!
Ada di antara mereka terpaksa baring di katil yang diletak di koridor hospital akibat kekurangan bilik!

BINALAH MAHLIGAI SYURGA DENGAN USAHA DI DUNIA!
======================
1 lot pelaburan akhirat: RM500
1 Sijil pelaburan akhirat: RM50
1 Dana pelaburan akhirat: RM10

atau hubungi kami di talian untuk maklumat lanjut
03-89267019- Pejabat 
018 2903013-Cik Nabila

atau klik pautan di bawah untuk memberikan sumbangan:

Post a Comment

0 Comments