5 Sebab Pentingnya Berikan Anak Cermin Mata Anti Blue Light Kool Optix


Suatu hari, selepas seharian berikan Arif main di phone, Nampak arif gsok-gosok mata. Mata pun Nampak letih. Rupanya Arif hadapi masalah digital eye strain di sebabkan terdedah dengan blue light dari skrin gadget. Bukan setakat itu sahaja, waktu malam, sangat susah nak tidur. Kini, huda dah jumpa penyelesaian terbaik untuk atasi masalah digital eye strain yang di alami oleh anak dengan belikan cermin mata anti blue light dari Kool Optix. 


5 Sebab Pentingnya Berikan Anak Cermin Mata Anti Blue Light Kool Optix


#1 Keperluan Melindungi Mata Anak


Sekarang ni rasanya dah memang wajib semua ibu bapa belikan anak-anak cermin mata anti blue light ni.
Bukan sekadar concern kesihatan mata anak jer, tapi kita sebagai ibu bapa harus prihatin tentang kesan blue light yang menganggu tidur dan seterusnya memberi kesan pada kesihatan dan tumbesaran anak-anak.



#2 Cegah Sebelum Parah.

Mungkin kita tidak nampak kesan pada masa terdekat ini, tapi kesan terdedah kepada blue light ini sangat teruk jika tidak dicegah dan tidak melindungi mata sebaiknya. Boleh rujuk infografik di bawah untuk kita sama-sama sedar betapa bahaya kesan blue light ini.






#3 Kenapa Mesti Pilih Cermin Mata Anti Blue Light dari Kool Optix?


Cermin mata anti blue light dari Kool Optix ini adalah ORIGINAL. 




Tambahan pula , anda boleh memilih cermin mata anti blue light dengan ukuran yang sesuai dengan usia anak. Terdapat pilih seperti berikut : -

· Toddler ( Umur 2- 5 tahun)

· Kids ( Umur 5-8 tahun)

· Teens ( Umur 9 tahun keatas)

Anda boleh rujuk di website rasmi Kool Optix untuk lihat dan ukuran yang sesuai dengan anak anda.



Di Kool Optix juga menawarkan frame cermin mata yang fleksible. Jadi ibu bapa tidak perlu risau jika anak terduduk ke terpijak ke. Frame yang mudah lentur pastinya sentiasa selamat!

#4 Kualiti Cermin Mata Anti Blue Light Kool Optix Vs Cermin Mata Anti Blue Light Shoppe


Jika anda ternampak promosi di Shoppe atau online shopping portal yang menawarkan harga cermin mata anti blue light dengan harga rendah, jangan mudah terpedaya.

Huda nak kongsikan perbezaan kualiti cermin mata Anti Blue Light Kool Optix VS Cermin Mata Anti Blue Light Shopee. 




Warna lense cermin mata anti blue light kurang berkualiti , dengan warna kuning. 


Lense cermin mata anti blue light Kool Optix berkualiti premium dan transparent putih. 


Jadi, buat pilihan bijak, pilih cermin mata anti blue light yang berkualiti dan juga ORIGINAL.

#5 Set Cermin Mata Anti Blue Light Koolpix yang lengkap!


• 1 Pair of K Flex - Cold Blue
• 1 Protective Casing
• 1 Microfiber Cleaning Cloth
• 1 Blue Light Testing Card
• 1 Mini LED Flashlight
• FREE Premium Eyewear Cord



Huda sendiri dah beli dan bagi Arif pakai cermin mata anti-blue light ini setiap kali dia menggunakan gadget , termasuk juga ketika menonton televisyen.
Ini adalah usaha huda sebagai ibu dalam memberikan yang terbaik untuk anak kesayangan mama ni..


Tips Jaga Kebersihan Cermin Mata Anti Blue Light Kool Optix

Pernah tak basuh cermin mata?
Sebenarnya penting tau jaga kebersihan cermin mata dengan membasuhnya dengan menggunakan sabun.

Boleh follow step berikut :- 




1) Basahkan cermin mata dengan air

2) Letakkan setitik sabun pencuci ke atas lense, dan rata kan dengan ibu jari.

3) Bilas dengan sempurna

4) Keringkan dengan microfiber cleaning cloth dari Kool Optix. 




Berminat nak dapatkan Cermin Mata Anti Blue Light Kool Optix?


Sekarang adalah waktu yang terbaik untuk anda belikan cermin mata anti blue light untuk anak kesayangan anda di rumah.
Sebab sekarang ada PROMOSI!!!



KOD DISKAUN 10% 


Jangan lupa masukkan kod ini untuk nikmati 10% diskaun pembelian cermin mata anti Blue light 












17 comments:

  1. Yelah kan..kita tak sedar pun pasal nie.. kalau tak bg ngk pc dan henpon pun tak boleh juga sbb skrg kelas pun on9, mmg kena dptkan juga spek nie untuk lindung mata anak2..

    ReplyDelete
  2. Bagusnya frame boleh lentur..tak ada risiko patah. ye lah budak-budak kan lasak.

    ReplyDelete
  3. Suka bingkai yang flexible ni. Tahan lasak untuk budak2.

    ReplyDelete
  4. Memang bagus ni sebab anak2 zaman sekarang mmg terdedah awal dengan mengadap gadjet so mata akan cepat rabun n etc. So mmg patut bg pakai ni

    ReplyDelete
  5. Anak2 akak dua2 memang pakai cermin mata. Rasa bagus juga kalau time diaorang on screen guna cermin mata ni.

    ReplyDelete
  6. Bagusnya ada cermin mata untuk protect mata anak. Cermin mata mudah lentur plak tu

    ReplyDelete
  7. Baguslah ada cermin mata macam ni skrg for the kids.. Penting untuk jaga mata mereka.. Menarik juga promo mereka untuk 11.11 ni...

    ReplyDelete
  8. Betul tu, nak jaga mata kena dari kecil lagi kan..anak sedara Sis ada Mamanya belikan.. mula taknak gak bebudak tu pakai, lelama baru nak..

    ReplyDelete
  9. How much is this Anti Blue Light Kool Optix glasses? I am consider buy for my kids too la

    ReplyDelete
  10. Bagus snagat cermin mata kanak2 ni.. Memang diaornag banyak tengok skrin kan. Boleh basuh erk.. Bgusnya. Nad pun kene carikan Fariza satu ni

    ReplyDelete
  11. Thank you for sharing! I am also looking for this type of glasses for my little daughter! Nowadays, kids cannot live without tablets & TV, so let them have this spectacle for protection towards their eyes.

    ReplyDelete
  12. what a useful article - thanks for the information! didnt know blue light is so harmful to the body! gotta try these specs out

    ReplyDelete
  13. kebetulan, end of this year memang aida kena tukar kan spek nurin & syuhada. da 1.5 years dah spek diorang. da ada calar balar da aida peratikan. tq for sharing this info. amat bagus ni. sebab nowadays kita takkan boleh elak diorang dgn phone. lelebih pkp ni byk online classes. phone and laptop aje la diorang kepit. tv pun besar. this kind of spek akan bantu kurangkan kesakitan dan kerosakan mata diorang kan :)

    ReplyDelete
  14. Wonder if they have adult size. We need it too considering how much time we spend staring at phone and computer screens.

    ReplyDelete
  15. Tgh zaman.memanjang kelas online, mmg penting utk ada spek mata khas esp utk kanak2. At least dapat elak rabun di usia muda

    ReplyDelete
  16. Anak2 saya kena ada juga ni. Kuat betul mengadap laptop dengan handphone. Risau juga cepat rabun dorang ni.huhu

    ReplyDelete
  17. Seramnya awak baca info graphics tu. Sekarang bebudak kekecik dah ngadap screen kan so risky ehh

    Cara Nak Mulakan Affiliate Marketing For You

    ReplyDelete