Tips Atasi Masalah Kulit Berminyak dan Berjerawat dengan 3 Langkah Mudah Guna Produk Cosmoderm Tea Tree Oil


Bulan Oktober ni huda agak sibuk dan stress dengan macam-macam urusan dunia yang tak pernah habis. Awal bulan hari tu kesibukan pindah rumah, angkut barang dan kemas rumah. Sebab banyak bergerak, muka jadi sangat berminyak dan jerawat mula tumbuh di bahagian pipi, dagu dan dahi. Memang tak syok kan bila muka kita naik jerawat. Dengan rasa tak selesa, dan sakit jerawat yang mula tumbuh sana sini. Alhamdulillah, minggu ni huda mula cuba rangkaian produk Cosmoderm yang berasaskan Tea Tree Oil yang boleh boleh membantu huda atasi masalah kulit berminyak dan berjerawat. 

Tips Atasi Masalah Kulit Berminyak dan Berjerawat dengan 3 Langkah Mudah Guna Produk Cosmoderm Tea Tree Oil



Sumber : www.verywellhealth.com

Sebelum huda guna sesuatu produk, huda suka kaji dahulu bahan yang terkandung dari segi kebersihan, status halal dan bagaimana produk itu memberi kesan yang di ingini. Tea Tree Oil ini terbukti secara saintifik mengandungi bahan aktif yang bersifat anti-fungal dan antiseptic. Produk Cosmoderm huda memang yakin dari segi halal dan kebersihannya, sebab sebelum ni pun huda amalkan produk Cosmoderm ni.  Boleh baca pengalaman huda gunakan produk Cosmoderm sebelum ini. 

>> REVIEW Cosmoderm <<

Rangkaian Cosmoderm Tea Tree Oil Range mempunyai formulasi unik , di mana ia mempunyai kesimbangangn sifat penyembuhan dan mengandungi Vitamin E.

Ia berkesan untuk mengatasi jerawat, bau badan, masalah kulit rosak kerana terdedah kepada sinaran matahari dan pada masa yang sama tetap lembut untuk kulit.

Rangkaian ini dirumus khas untuk pengguna dengan kulit berminyak dan berjerawat.


ACNE FREE WITHIN 3 DAYS!

Meh huda nak kongsi tips atasi masalah kulit berminyak dan berjerawat dengan 3 langkah mudah dengan menggunakan  produk Cosmoderm Tea Tree Oil. 


Langkah 1: Tea Tree Oil Facial Cleanser



Ia menghilangkan minyak dan membersih liang pori dan mengawal kegatalan kulit untuk merawat jerawat

Langkah 2: Tea Tree Oil Purifying Mask



Biarkan selama sekurang-kurangnya 15-20 minit. Ia membantu menyerap lebihan minyak, mengeringkan jerawat dan liang pori

Langkah 3: Tea Tree Oil Anti-Blemish Gel


Dengan ekstrak berasaskan tumbuhan yang membantu mengurangkan jerawat, bintik hitam dan whitehead.

2 jenis gel anti-cela. Untuk kegunaan hanya pada jerawat selepas menggunakan Toner.

• Tea Tree Oil Anti Blemish Gentle:


Mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik hitam & whitehead dalam masa 4-5 hari untuk kulit berminyak
Sesuai untuk kulit sensitif dan berjerawat

• Tea Tree Oil Anti Blemish X-Press:


Mengecutkan jerawat, menghilangkan bintik hitam & whitehead dalam masa 3-4 hari
Tidak sesuai untuk kulit sensitif


Produk lain yang korang boleh dapati dari Cosmoderm Tea Tree Oil adalah: -

1. Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion (RM20.90)



Membantu merawat jerawat, membuang bakteria dan minyak berlebihan. Kegunaan untuk menyegarkan kulit apabila terdapat minyak yang berlebihan pada kulit

2.Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser (RM19.90)



2 in 1 primer pelembap untuk kulit berminyak dan kombinasi. 
Pelembap berasaskan air membantu melindungi kulit daripada sinar UVA & UVB yang boleh merosakkan sel kulit

3. Tea Tree Oil | Oil Control Serum (RM34.90)



Serum berasaskan gel dengan ekstrak buah untuk mengawal lebihan minyak. 
Juga membantu memhaluskan pori-pori untuk mengurangkan jerawat, blackheads dan whiteheads
 
4. Tea Tree Oil Shower Gel (RM17.90)



Ia memberikan kesegaran yang luar biasa untuk bau badan dan jerawat badan. 
Ia memberikan pembersihan lembut pada kulit menjadikan kulit segar licin tanpa rasa melekit dan anti bakteria yang sesuai untuk semua orang.

5. Tea Tree Oil Magic Body Lotion (RM22.90)





Ia adalah bahan natural remedy yang cepat untuk bau badan, jerawat badan dan sinaran matahari dengan memberikan kelegaan sejuk pada kerengsaan dan ketidakselesaan kulit. TTO Magic Body 

Lotion membantu mengurangkan ruam, jangkitan kulat dan bakteria. Ia berfungsi sebagai penghalau nyamuk dan kutu tidur. Sesuai untuk semua orang dan setiap peringkat usia.

Pengalaman Selepas Menggunakan Rangkaian Produk Cosmoderm Tea Tree Oil.


Alhamdulillah, kulit muka huda serasi dengan semua produk cosmoderm ni. Rutin pagi dan malam, huda amalkan 3 langkah untuk Acne Free Skin. Paling best time pakai Tea Tree Oil Purifying Mask, sejuk je muka. Memang rasa lega dari kesan jerawat. Jerawat pun cepat kecut. 

Body wash Tea Tree Oil Cosmoderm huda suka sebab ada ciri anti-bakteria dan bau yang segar. 

Pendek kata, semua rangkaian produk Cosmoderm Tea Tree Oil ni, memang best sangat. Huda dah guna dan pasti akan repeat order lepas ni! 

Di mana nak dapatkan produk Cosmoderm?


Ada di Watsons, Guardian, Aeon Wellness, dan juga di farmasi berdekatan korang.

Kalau nak mudah, beli sahaja online di  Cosmoderm website (www.cosmoderm.com.my
atau  Shopee Cosmoderm Offical Store (https://shopee.com.my/cosmoderm). 



No comments