Advertisement

Resepi Ayam Masak Halia & Cendawan Shitake

Hari ni mood nak masak simple jer, satu lauk lengkap sayur dan juga protein. Jadi gunakan semua bahan yang ada dalam peti sejuk dah terhasil menu baru yang tak pernah huda masak sebelum ni iaitu Ayam Masak Halia & Cendawan. 


Alhamdulillah, The Arifs sangat suka menu baru yang huda masak ni. Next time pasti akan repeat masak lagi. Tambahan pula cendawan Shitake ni memang sangat bagus untuk kesihatan.


Nak kongsi sini resepi simple ni, campak2 jer dalam kuali siap! 



Bahan-bahan

Cendawan Shitake

Ayam di potong dadu

Bawang Besar
Bawang Putih
Halia

Capsicum
Tomato
Lobak Merah

** kuantiti ikut citarasa yer.. 

Cara -cara

Tumis bawang dan halia
Masukkan ayam dan secawan air. Biarkan ayam masak seketika dalam 10 minit. 
Masukkan sayur 
Letakkan kicap manis dan sos tiram


Dah siap! 
Huda tabur sikit daun sup bagi naik aroma. 


Laju jer habis lauk simple hari ni. Paling penting semua ada satu mangkuk, jimat masa dan tenaga nak masak macam2 juadah makan lunch.

Post a Comment

0 Comments