Nasi Goreng Ikan RM 3 di ZZA Hujung Tanjung Seberang Takir



Pernah makan nasi goreng ikan? Huda first time makan masa lepas kahwin dan bila balik rumah mertua. Nasi goreng ikan ni memang menu signature orang teganu. Nasi goreng ikan ni biasanya guna isi ikan selayang sebagai rencah . Baru-baru ni huda terjumpa menu nasi goreng ikan yang cuma berharga RM 3 sahaja! Dan rasanya sama macam air tangan ibu mertua. Kalau korang nak try jugak, jom baca perkongsian huda kali ini.


Nasi Goreng Ikan RM 3 di ZZA Hujung Tanjung Seberang Takir


Lokasi ZZA Hujung Tanjung Seberang Takir




Lokasi warung ZZA Hujung Tanjung Seberang Takir ni berhampiran dengan jeti nelayan, dan masjid baru Seberang Takir. Ia berhampirang jambatan ikonik Drawbridge


Ini merupakan kali kedua huda makan di sini, semua gara-gara Amazing Terengganu ada share port makan best.

Menu yang huda dan keluarga makan di sini adalah nasi goreng ikan ( RM 3 ) , Pulut Ikan ( RM 2) dan keropok lekor ( RM 1 per pc)



Next time makan sini nak makan sotong dan ikan grill pulak. Best tengok ikan segar-segar dan harga pun murah.





Lepas makan, layan view sunset di sini. cantik dapat cuci mata tengok keindahan alam.



Huda sangat rekemen korang yang datang ke Kuala Terengganu untuk terjah makan petang atau dinner di sini.


4 comments:

  1. Un suka, Twrenfganu banyak lokasi makan, dan kalau tepi pantai tu memang.best2..ikan goreng.tepung dll...saya suka. 😁

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaa, terutama pulut dengan ikan tuuu...arghh..feveret

    ReplyDelete
  3. Peegh menarik.. Rm3 je nasi dan ikan.. View pun cntik.

    ReplyDelete
  4. Murah-murah harga dia. Lama dah tak escape ke Terengganu...will do one day

    ReplyDelete