Review Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear



Setiap hari kita buka hadiah yang paling indah iaitu sepasang mata kita. Huda didik anak-anak jaga mata dengan sebaiknya supaya mata mereka sentiasa sihat dan bebas masalah mata sampai besar kelak. Maka, minggu lepas huda belikan The Arifs Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear untuk kegunaan mereka apabila bermain gadget. Jom huda kongsikan review Optics Anti Blue Light Eye Wear untuk anda yang masih belum tahu tentang produk terbaru di pasaran ini.



Penting Ke Anak Pakai Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear ?





Kekerapan anak-anak menggunakan gadget memang semakin meningkat secara mendadak sejak PKP tahun ni kan?

Rasanya lebih kot 7 jam anak-anak terdedah dengan blue light ni..

Nak tahu apa kesan blue light pada mata kita boleh baca post huda di sini.
>> Tips Sayangi  Mata <<

Sebelum terlambat, apa kata kita semua sebagai ibu bapa prihatin belikan  SaferOptics anti blue light eyewear macam The Arifs pakai ni..



Review Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear


Ketahui Kelebihan Kanta SaferOptics


  • Membantu melindungi mata daripada ketegangan mata digital yang disebabkan oleh penggunaan alat elektronik yang berpanjangan.
  •  Selamat untuk semua kanak-kanak. ( Tiada power) 
  • Generasi Terkini UV + 420 Anti-High Energy Blue Light Coating. 
  • Kanta berkuasa boleh didapati jika anda mempunyai preskripsi Pakar Mata atau Doktor Mata. 


Bingkai Kaca Mata SaferOptics adalah:

  • Super lembut 
  • Ringan 
  • Super fleksibel 
  • Tahan digunakan ketika bermain , di tarik atau sebagainya.
  •  Terdapat dalam pelbagai warna 


Bagaimana  Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear Berfungsi ?







SaferOptics merupakan cermin mata anti -blue light yang lebih selamat untuk melindungi mata kanak-kanak dari pendedahan cahaya siling yang berpanjangan dari telefon pintar dan skrin digital.




Terdapat dua variasi  cermin mata anti -blue light iaitu Basic Blue Coat dan 420 Blue Coat

SaferOptics 420 Blue Coat menapis cahaya biru tenaga tinggi hingga panjang gelombang 420nm.



Huda beli kedua-kedua jenis untuk lihat perbezaannya. Untuk si Abang Arif Haikal jenis basic coat ( warna merah,hitam) dan si adik Arif Hakim jenis 420 Blue Coat ( Warna kelabu, hitam )






Bagaimana nak beli Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear?



Klik >> Beli  Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear <<

Mudah sahaja, klik link di atas, pilih jenis bingkai dan juga lense sama ada basic coat atau 420 Blue Coat .  



Pengalaman huda beli Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear di atas talian yang sangat mudah dan juga penghantaran percuma yang sangat berbaloi!

Proses shipping pun agak cepat, huda memang sangat puas hati. Paling seronok mestilah The Arifs bila sampai parcel bungkusan yang sangat comel . Boleh layan video unboxing The Arifs di bawah .






Alhamdulillah, lepas the Arifs pakai Safer Optics Anti Blue Light Eye Wear, mereka sendiri tahu betapa penting menjaga mata dari kesan blue light. Selain itu, mereka lebih fokus , emosi pun okay dan paling huda suka, mudah untuk mereka tidur .

Jadi huda sebagai ibu, memang sangat rekemen untuk semua ibu bapa di luar sana untuk dapatkan cermin mata yang khas untuk lindungi mata anak. Cepat bertindak sebelum anda menyesal di kemudian hari dan juga fikirkan kos yang lebih mahal terpaksa anda tanggung jika mata anak anda rosak kerana terdedah dengan blue light terlalu lama.

Untuk maklumat lanjut boleh follow SaferOptics di laman sosial dan juga pautan laman web rasmi :- Facebook : https://www.facebook.com/saferoptics
Instagram : https://www.instagram.com/saferoptics/
Website : https://www.saferoptics.com/

19 comments:

  1. wah bagus ni. memang zaman sekarang anak2 memang tak lari dgn gadjet, risau jgk dgn mata diorang. boleh spek mcm ni..ada pelindungan utk mata anak2 kan

    ReplyDelete
  2. Bgus sngt ni. Protect mata anak.. Paham2 la anak kalau dh ngadp phone

    ReplyDelete
  3. so cute this glasses..sesuai utk kids... kids nowdays perlukan glasses sbb now semua mengadap screen kan

    ReplyDelete
  4. Kena dapatkan untuk anak2 ni. Maklumlah nak larang 100% dari gajet macam agak mustahil kan. Kita jaga la mata diorang.

    ReplyDelete
  5. Kena dapatkan untuk anak2 ni. Maklumlah nak larang 100% dari gajet macam agak mustahil kan. Kita jaga la mata diorang.

    ReplyDelete
  6. Zaman sekarang ni even budak-budak 5,6 tahun pun dah rabun. Safer Optics ni dipakai setiap masa ke?

    ReplyDelete
  7. Menarik untuk dicuba. Nanti Sal usyar lanjut website Safer Optics. Sebab kalau beli kena 4 sekaligus..hehhee

    ReplyDelete
  8. bagus ni..esp sekarang bebudak suka sangat tengok gadget tak tentu masa..at elast dapat elakkan mereka dr mengalami masalah mata spt rabun dll

    ReplyDelete
  9. Bagusnya ada spek mata macam ni. Dapat protect mata anak-anak supaya tak rosak

    ReplyDelete
  10. Baru tahu ada cermin mata yang safety untuk kanak2 ni. Ingatkan diorang pakai yang biasa pon dh ok. Kena jaga mata dari kecil lah kan

    ReplyDelete
  11. budak2 memang dah kena ada satu sorang sebab semuanya mmg menggunakan gadjet. pantang ada waktu lapang, mmg gadjet yang dicarinya. bahaya mata dorg

    ReplyDelete
  12. Bagus lah ada spek mata yang macam ni sesuai untuk kanak-kanak kalau yang kerap pandan phone dan tv agak kesihatan mata terjaga hurmmm thank you sharing..

    ReplyDelete
  13. Nampak smart hitam + merah tu. Hehe. Nak beli jugaklah untuk anak. Suka sgt tengok tv dekat2. Marah cmne pon gitu jugak

    ReplyDelete
  14. Untuk kanak-kanak ye? Boleh la Rawlins belikan for my nephew yang rabun. Thanks for the info

    ReplyDelete
  15. Ohhhh ini bermaksud spek ini untuk budak yang tak pakai spek pun bleh pakai eh? Tak tertumpu kepada yang dah pakai spek sebab dah rabun kan? Macam tu ke Huda?

    ReplyDelete
  16. Macam nak beli jgk je 1 untuk anak iza. Dia tak tgk phone tapi suka tgk tv dekat2. Boleh jgk kan? Spek ni tak ada power kan?

    ReplyDelete
  17. Cantik lah gambar yang first tu. Macam iklan.

    ReplyDelete
  18. Boleh ushar2 spek cenggini.. anak perempuan AM mmg pakai spek start dr umur 8 tahun.. tq atas info ya

    ReplyDelete