Ada Masalah kulit sensitif? Jom Cuba Koolit Calming Cream, Koolit Soothing Lotion, Koolit Gentle Body Wash ini Gerenti Masalah Kulit Tak De Dah!


Kulit sensitif memang sangat mudah alami masalah kegatalan kulit. Jika tidak di rawat dengan segera mulalah menggaru sana sini.  Masalah kulit gatal akan jadi lebih teruk apabila kulit kering. Ia biasa berlaku pada orang dewasa yang lebih tua, kerana kulit cenderung menjadi kering seiring dengan bertambahnya usia. Namun dengan kehidupan normal baharu di zaman 2020 ni, kesan penggunaan hand santizer dengan kerap menyebabkan kulit cepat kering dan mengalami iritasi. 


Ada Masalah kulit sensitif? Jom Cuba Koolit Calming Cream, Koolit Soothing Lotion, Koolit Gentle Body Wash ini Gerenti Masalah Kulit Tak De Dah! 



Alhamdulillah, huda nak kongsi berita gembira sebab huda dah jumpa rangkaian produk yang serasi dengan huda sekeluarga dalam menangani masalah kulit sensitif dan juga masalah kulit gatal. 

Rangkaian Produk Koolit yang sesuai dan selamat di gunakan seawal usia bayi dan kanak-kanak. The Arifs pun sangat suka menggunakan produk Koolit untuk merawat masalah kegatalan kulit.



Tak Kenal Maka Tak Cinta! Jom Kenal Lebih Dekat Produk Koolit



KoolitTM adalah penyelesaian semula jadi dan menenangkan untuk kulit yang sihat tanpa pengelupasan kimia yang keras. Rangkaian produk KoolitTM di formulasi dengan sifat cepat menyerap  , tidak melekit dan menjadikan kulit lembut, dan sentuhan yang menenangkan!
Ia juga diperkaya dengan ekstrak akar licorice yang telah terbukti secara ilmiah tinggi sifat antioksidan sebanyak 40 kali kuasa antioksidan, bersifat anti-radang dan anti-mikrob. 

1)  Koolit Gentle Body Wash 


KoolitTM Gentle Body Wash 

300 ml 
RM 45

KoolitTM Gentle Body Wash dibuat khas untuk pembersihan seharian sesuai untuk kulit yang paling sensitif.
Ia sangat lembut dan boleh digunakan dengan atau tanpa air. Maka ia sangat sesuai di gunakan pada warga emas yang terlantar di atas katil atau mereka yang tidak boleh mandi menggunakan air atas faktor kesihatan .

Kelebihan KoolitTM Gentle Body Wash : - 
  • Ia mengandungi ekstrak licorice yang membantu melegakan bengkak dan kulit gatal. 
  • Melembapkan  serta membersihkan kulit. Ia tidak menghilangkan lapisan minyak semula jadi  di atas kulit bagi mengelakkan masalah kulit kering
  • Formula bebas bilas. 
  • Wangian diperakui selamat oleh International Fragrance Association (IFRA)
  • Mengandungi Vitamin E Asli dan Vitamin 
Panduan Guna
  • Selamat di gunakan dari  muka ke kaki 
  • Body wash tidak perlu dibilas. Cara pengunaan hanya perlu ratakan dan lap dengan tuala lembap.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Sesuai juga di gunakan make up remover

2) Koolit Soothing Lotion





KoolitTM Soothing Lotion
200 ml
RM 35


KoolitTM Soothing Lotion adalah losyen serbaguna yang sesuai untuk penghidratan pantas seluruh badan, termasuk wajah. Ia diformulasikan dengan minyak biji jojoba  yang berfungsi merangsang pemulihan kulit dan ekstrak licorice yang membantu melegakan kulit yang bengkak dan gatal serta mencerahkan kulit.


Kelebihan KoolitTM Soothing Lotion : - 

  • Penyerapan pantas dalam 10 saat
  • Tidak berminyak
  • Antioksidan 40x lebih tinggi
  • Mengandungi Vitamin E Semula jadi
  • Anti keradangan dan kesan pencerah kulit
Panduan Guna
  • Sesuai di gunakan dari muka ke kaki 
  • Untuk kulit normal hingga kering
  •  Lembut walaupun pada kulit bayi

3)  Koolit Calming Cream



KoolitTM Calming Cream

100 ml 
RM 48


KoolitTM Calming Cream adalah krim yang memberikan pelembapan pada kulit yang kering, sensitif dan irritasi.  Ini diperkaya dengan ekstrak licorice untuk memberikan bantuan menenangkan kulit yang teriritasi dan tertekan dengan persekitaran dengan cepat .

Kelebihan KoolitTM Soothing Lotion : - 
  • Penyerapan pantas 
  • Tidak berminyak
  •  Antioksidan 40x lebih tinggi
  •  Mengandungi Vitamin E Semula jadi
  •  Minyak zaitun memberikan kelembutan pada kulit
  •  Anti keradangan dan kesan pencerah kulit 
  • Perubahan ketara dalam masa 4 minggu 

Panduan Guna
  • Sesuai di gunakan dari muka ke kaki 
  • Untuk kulit normal hingga kering
  • Lembut walaupun pada kulit bayi



Pengalaman Menggunakan Produk Koolit.

Huda ada masalah kulit yang alergik. Pada awal lepas, huda alami masalah alahan makanan mungkin berpunca dari kacang di dalam sambal kacang kuah sate yang huda makan.

Kegatalan dari muka sampai lah ke hujung kaki.

Huda gunakan rangkaian produk Koolit untuk meredakan masalah kegatalan dari alergik.

Alhamdulillah, sangat cepat masalah kegatalan huda hilang.
Jika tidak kebiasaanya kegatalan sebab alergik ni berhari-hari masih belum reda.

Syukur sangat-sangat, huda dah jumpa produk yang sangat serasi dengan kulit huda.
Huda gunakan tanpa was-was sebab produk ini di sahkan Halal dan HACCP Certified.

 



Jom Dapatkan KoolitTM Hari Ini! 

Sekarang dah kenal kan semua rangkaian produk KoolitTM ni dan huda sendiri dah kongsi rasa keberkesanan produk yang sangat bagus untuk kulit ini.

Rangkaian produk KoolitTM ini sangat kegunaan seisi keluarga , dari bayi sampai warga emas. Ia juga sesuai di gunakan untuk semua jenis kulit. Jadi sangat berbaloi beli , satu keluarga boleh gunakan!
Korang boleh dapatkan di Watson, Farmasi berdekatan dan juga boleh beli online di Shopee dan Lazada.

Follow : www.facebook.com/koolitmy
www.instagram.com/koolitmy
Shopee : https://shopee.com.my/mynaturaloptions
Lazada : https://www.lazada.com.my/shop/mynaturaloptions
Website : www.mynaturaloption.com


20 comments:

  1. Best kan guna Koolit .. Paling utama sekali produk ni semulajadi dan selamat untuk kulit.

    ReplyDelete
  2. Muka I pun sensitif so tak berani pakai sebaarang tapi tengok produk Koolit ni memang khusus untuk kulit sensitif. Nanti boleh try

    ReplyDelete
  3. Baca review sangat bagus ni untuk kulit kering... jenis macam Emak Sis laaa, lepas kimo habis kulit dia semua kekeringan..ingat nak cari gak le untuk dia...

    ReplyDelete
  4. Betul tu. Tak kenal maka tak cinta. Jadi kena cuba dulu kan.

    ReplyDelete
  5. Harga pun berpatutan. Body wash tu nampak menarik, boleh buat make up remover.

    ReplyDelete
  6. produk dari semula jadi ye. tetapi kalau untuk bayi tu nak kena tunggu review la. takut jugak sebab kulit bayi ni agak sensetif

    ReplyDelete
  7. skincare memang kena hati2 pilih kan. ramuan mesti betul2 selamat

    ReplyDelete
  8. Produk nih nampak menarik, baru pertama kali tahu dan baca mengenainya.. Nanti boleh cuba produk ni, thank you review lengkap!

    ReplyDelete
  9. Seawal bayi boleh guna.. Bgus ni.. Yang body wash hanya lap sahaja.. Menarik

    ReplyDelete
  10. Memang best koolit nie.. dah try sbb anak mmg ada kulit sensitif tak boleh nk pakai sabun sebarangan..

    ReplyDelete
  11. Produk pun ada tanda halal. Bagus. Tak was was nak beli bila ada logo ni.

    ReplyDelete
  12. Lately ni ramai yang share pasal product Koolit ni. Macam nak cuba juga rasanya. Tengok bahan bahan dalamnya pun menarik

    ReplyDelete
  13. Bagus jugak ni..boleh suh anak cuba sebab kulit dia memang sensitif sangat. Silap produk mulalah kering

    ReplyDelete
  14. thanks for sharing this skincare brand, 1st time got to know about Koolit & gonna check it out. cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  15. Ada baca a few komen berkenaan Koolit dan menyebabkan Rawlins teringin nak try gak - almaklum kulit nie sejenis sensitif maka kena memilih kan

    ReplyDelete
  16. wah menarik produk produk Koolit ni , ada 40 kali ganda antioxidan :)
    packaging dia pun cantik

    ReplyDelete
  17. Boleh nyoba nih produknya. Kulit akutuh sensitif banget. Ini aman kan ya produknya?

    ReplyDelete
  18. Nice to know about Koolit Calming Cream, Koolit Soothing Lotion, Koolit Gentle Body Wash. Great for sensitive and dry skin for sure

    ReplyDelete
  19. Ramai kawan yang dah try product ni and feedback pun bagus juga, nanti kita nak cuba juga.

    ReplyDelete