Itinerary Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel



Itinerary Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel | Sabah merupakan lokasi pelancongan dalam Malaysia idaman semua orang, termasuk lah huda. Alhamdulillah perancangan untuk ke Sabah sudah terlaksana dengan sempurna dengan adanya travel agent yang uruskan bermula jejakkan kaki di Kota Kinabalu Airport sehingga penghujung percutian. Post kali ini huda akan berkongsi itinerary holiday Sabah - 5 Hari 4 malam dengan NH Travel.

Itinerary Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel

Berikut huda kongsikan details itinerary jalan-jalan Sabah yang disediakan oleh pihak NH Travel dan ada juga yang huda ubah ikut kesesuaian travel bersama anak-anak. Maklumlah kan anak-anak ni mudah meragam bila mereka penat. Ada beberapa tempat menarik di Sabah huda terpaksa skip , sebab faktor masa, cuaca dan juga tahap keletihan kami anak-beranak. 
Alhamdulillah, seronok bawa anak-anak dan suami travel ke Sabah siap dengan driver sekali, jadi encik suami takde lah penat nak driving ke tempat baru dengan selok belok jalan raya yang agak mencabar. Walau kami travel siap dengan driver, kami sangat selesa sebab driver memandu dengan berhemah, mesra dengan kami sekeluarga. Tambahan kereta yang kami naik sangat selesa, kereta ke Kundasang selama 3 hari adalah Toyota Innova dan 2 hari berikutnya kami dibawa menaiki Perodua Aruz.

Okay, jom ikut kami jalan-jalan Sabah selama 5 hari dengan pelbagai tempat menarik yang kami lawati :- 

 HARI PERTAMA  | 27 Feb 2020 


KOTA KINABALU AIRPORT–KUNDASANG  
  •  Dijemput di Airport/Hotel
  •  Bertolak ke Kundasang 
  • Check-in Giman Homestay 
  • Free & Easy  


DAY 2 | 28 Feb 2020

KUNDASANG – RANAU

  • Check out  Giman Homestay 
  • Desa Farm 
  • Culvert View
  • Kinabalu Park 
  • One Stop Selfie Kundasang
  • BW Bus
  • Sabah Tea
  • Luanti Fish Spa 
  • Hobbit Home
  • Puteri Nabalu
  • Check-in at Umea Glams Kundasang 
 

DAY 3 | 29 Feb 2020

 KUNDASANG – KOTA KINABALU  
  • Check-Out Umea Glams Kundasang 
  • Jambatan Tamparuli (Tamparuli Bridge) 
  • Lokan Salut 
  • Sabandar Leisure Ride
  • Bertolak balik ke Kota Kinabalu 
  • City Tour:-
    • Bukit Bendera 
    • Yayasan Sabah 
    • Floating Mosque 
  • Check-in DiSini Hotel 
  •  Dinner @ Todak Waterfront  


DAY 4 | 01st March 2020

 KOTA KINABALU – PULAU 
  • Transfer to Jesselton Point for the Island hopping activity. 
  • Manukan Island  
  • Snorkeling around Manukan Island
  •  Sapi Island
  •  Snorkeling around Sapi Island. 
  • Transfer to Jesselton Point. 
  • Philippines Market 
  • Tanjung Aru (Sunset View) 
  • Perdana Park (Rhythmic water) 
  • Dinner @ Pak Andi’s seafood 


 DAY 5 | 02nd March 2020


KOTA KINABALU – MENUMBOK JETTY
  •  Check-out DiSini Hotel 
  • The Pillars of Sabah
  • Sabah State Library , Tanjung Aru
  • Transfer to Menumbuk 
  • Off to Labuan via Speed Boat

Harga Pakej Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel


Okay, huda dah kongsi details itinerary percutian huda selama 5 hari di Sabah dengan menggunakan perkhidmatan travel agen Sabah yang terbaik iaitu NH Travel Sabah. Korang mesti tertanya-tanya kan, berapakah kos untuk percutian dengan travel agen ni?



Pakej Termasuk 
  •  Accommodation with breakfast  (Halfboard Table- Except Homestay & Budget Hotel)
  •  Entrance Fee (Tour as stated) 
  • Transportation with driver, 
  •  Manukan Island & Sapi Island 
  • Meals (Fullboard )
Pakej Tidak Termasuk
  •  Ticket Flight
  •  Peak Season Price 
  • Personal Expenses 
  • Watersports activity
  •  Insurance 
  • English Speaking guide
Trip ke Sabah kali ni, huda amik pakej Half board sahaja, tempat penginapan huda uruskan sendiri, sebab boleh pilih nak duduk mana dengan budget yang huda ada. Kalau korang nak mudah, tempah sahaja Full board pakej.

Untuk maklumat lanjut, pertanyaan dan tempahan boleh hubungi :-
https://wa.me/60108158484 ( Ira ) 
https://wa.me/60108108484 ( Nurul ) 

Layari https://www.nhtraveltours.com/

P/s ~ Baca cerita Travelog Sabah ada 14 episod huda dah tulis di sini >> TRAVELOG SABAH <<