Itinerary Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel



Itinerary Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel | Sabah merupakan lokasi pelancongan dalam Malaysia idaman semua orang, termasuk lah huda. Alhamdulillah perancangan untuk ke Sabah sudah terlaksana dengan sempurna dengan adanya travel agent yang uruskan bermula jejakkan kaki di Kota Kinabalu Airport sehingga penghujung percutian. Post kali ini huda akan berkongsi itinerary holiday Sabah - 5 Hari 4 malam dengan NH Travel.

Itinerary Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel

Berikut huda kongsikan details itinerary jalan-jalan Sabah yang disediakan oleh pihak NH Travel dan ada juga yang huda ubah ikut kesesuaian travel bersama anak-anak. Maklumlah kan anak-anak ni mudah meragam bila mereka penat. Ada beberapa tempat menarik di Sabah huda terpaksa skip , sebab faktor masa, cuaca dan juga tahap keletihan kami anak-beranak. 
Alhamdulillah, seronok bawa anak-anak dan suami travel ke Sabah siap dengan driver sekali, jadi encik suami takde lah penat nak driving ke tempat baru dengan selok belok jalan raya yang agak mencabar. Walau kami travel siap dengan driver, kami sangat selesa sebab driver memandu dengan berhemah, mesra dengan kami sekeluarga. Tambahan kereta yang kami naik sangat selesa, kereta ke Kundasang selama 3 hari adalah Toyota Innova dan 2 hari berikutnya kami dibawa menaiki Perodua Aruz.

Okay, jom ikut kami jalan-jalan Sabah selama 5 hari dengan pelbagai tempat menarik yang kami lawati :- 

 HARI PERTAMA  | 27 Feb 2020 


KOTA KINABALU AIRPORT–KUNDASANG  
  •  Dijemput di Airport/Hotel
  •  Bertolak ke Kundasang 
  • Check-in Giman Homestay 
  • Free & Easy  


DAY 2 | 28 Feb 2020

KUNDASANG – RANAU

  • Check out  Giman Homestay 
  • Desa Farm 
  • Culvert View
  • Kinabalu Park 
  • One Stop Selfie Kundasang
  • BW Bus
  • Sabah Tea
  • Luanti Fish Spa 
  • Hobbit Home
  • Puteri Nabalu
  • Check-in at Umea Glams Kundasang 
 

DAY 3 | 29 Feb 2020

 KUNDASANG – KOTA KINABALU  
  • Check-Out Umea Glams Kundasang 
  • Jambatan Tamparuli (Tamparuli Bridge) 
  • Lokan Salut 
  • Sabandar Leisure Ride
  • Bertolak balik ke Kota Kinabalu 
  • City Tour:-
    • Bukit Bendera 
    • Yayasan Sabah 
    • Floating Mosque 
  • Check-in DiSini Hotel 
  •  Dinner @ Todak Waterfront  


DAY 4 | 01st March 2020

 KOTA KINABALU – PULAU 
  • Transfer to Jesselton Point for the Island hopping activity. 
  • Manukan Island  
  • Snorkeling around Manukan Island
  •  Sapi Island
  •  Snorkeling around Sapi Island. 
  • Transfer to Jesselton Point. 
  • Philippines Market 
  • Tanjung Aru (Sunset View) 
  • Perdana Park (Rhythmic water) 
  • Dinner @ Pak Andi’s seafood 


 DAY 5 | 02nd March 2020


KOTA KINABALU – MENUMBOK JETTY
  •  Check-out DiSini Hotel 
  • The Pillars of Sabah
  • Sabah State Library , Tanjung Aru
  • Transfer to Menumbuk 
  • Off to Labuan via Speed Boat

Harga Pakej Holiday Sabah 5 Hari 4 Malam dengan NH Travel


Okay, huda dah kongsi details itinerary percutian huda selama 5 hari di Sabah dengan menggunakan perkhidmatan travel agen Sabah yang terbaik iaitu NH Travel Sabah. Korang mesti tertanya-tanya kan, berapakah kos untuk percutian dengan travel agen ni?



Pakej Termasuk 
  •  Accommodation with breakfast  (Halfboard Table- Except Homestay & Budget Hotel)
  •  Entrance Fee (Tour as stated) 
  • Transportation with driver, 
  •  Manukan Island & Sapi Island 
  • Meals (Fullboard )
Pakej Tidak Termasuk
  •  Ticket Flight
  •  Peak Season Price 
  • Personal Expenses 
  • Watersports activity
  •  Insurance 
  • English Speaking guide
Trip ke Sabah kali ni, huda amik pakej Half board sahaja, tempat penginapan huda uruskan sendiri, sebab boleh pilih nak duduk mana dengan budget yang huda ada. Kalau korang nak mudah, tempah sahaja Full board pakej.

Untuk maklumat lanjut, pertanyaan dan tempahan boleh hubungi :-
https://wa.me/60108158484 ( Ira ) 
https://wa.me/60108108484 ( Nurul ) 

Layari https://www.nhtraveltours.com/

P/s ~ Stay Tuned ... banyak lagi cerita pengalaman Travelog Sabah yang huda nak tulis ni... 

27 comments:

  1. Dah lama nak pergi Sabah. Tapi, tiket ke sana mahal. Kenapa la kerajaan tak galakkan cuti2 Malaysia dengan bagi tambang murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum

      Ira disini. Sekarang ini, kitorang ada menawarkan pakej promosi sekali dengan tiket flight. Harga RM 1,199 seorang. Maklumat lanjut boleh terus berhubung dengan Ira di talian https://wa.me/60108158484 .

      Delete
  2. wah best..yang day 2 and 4 dah pergi..day 3 tu bnyk blum explore

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa... bestnya dah explore day 2 & 4..

      Jlepas ini, boleh la explore lagi.. boleh ambik kereta sewa ataupun pakej dengan NH Travel Sabah.. Segala-galanya ada hihi..

      Klik link whatsapp tu, https://wa.me/60108158484 untuk tempahan kereta sewa dan juga pertanyaan mengenai pakej percutian NH Travel yang Super Ohsem!!

      Delete
  3. Itinery you pack betul. Tapi full filling kan? Sebab semua tempat boleh pegi. The package price pun look reasonable. Semua dah ready.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa betul tu..

      Semua dah ready, tinggal beli Flight Ticket , bawa duit untuk makan & shopping jer lagi hehe..

      untuk dapatkan itinerary dan harga pakej boleh whatsapp Ira di https://wa.me/60108158484 .

      Delete
  4. Aduhh tetiba rindu nak repeat sabah lagi.. dah 2 kali pergi pun tetap kundasang menjadi 1st choice.. next trip ingat nak stay lama dekat kundasang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai sangat tu kak, sekarang ni NH Travel tengah buat promosi Ground + Flight.

      Harga Serendah RM 1,199/seorang.. Maklumat lanjut boleh hubungi saye di talian https://wa.me/60108158484 .

      Delete
  5. bestnya sabah. Bila la nak sampai ni. Tengok itinerary ni berbaloi, boleh la simpan untuk masa depan haha

    ReplyDelete
  6. Belum sampai lagi ke Sabah dan Sarawak. Teringin sangat pergi Kundasang. Nanti boleh refer itinerary Huda ni lah jika ada peluang ke Sabah.

    ReplyDelete
  7. sabah memang menarik, teringin sangat nak pi sana bawa anak-anak. insyaAllah

    ReplyDelete
  8. Aww bestnya sabah! Macam best ye pakej yg disediakan, packed & lengkap❤

    ReplyDelete
  9. dari dulu lagi teringin nak ke sabah, in shaa Allah doakan supaya ada rezeki saya nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum

      Ira disini. Sekarang ini, kitorang ada menawarkan pakej promosi sekali dengan tiket flight. Harga RM 1,199 seorang. Maklumat lanjut boleh terus berhubung dengan Ira di talian https://wa.me/60108158484 .

      Delete
  10. Lama tu empat malam. Mesti seronolkan. Banyak tempat yg kita boleh explore

    ReplyDelete
  11. Bestnya cuti-cuti sabah. 4 Malam tu. Teringin nak ke sana, especially kundasang.

    ReplyDelete
  12. Cantiknya view di Sabah kan. Teringin juga nak pergi sana sampai sana road trip bergambar background Gunung Kinabalu tu.. bestnyaaa 😍😍

    ReplyDelete
  13. Banyak jugak aktiviti buat dalam satu hari tu. Menarik pulak tu semua aktiviti. Tak tahu lah bila saya nak ada peluang travel ke sane jugak

    ReplyDelete
  14. Sebenarnya teringin nak ke Sabah, tapi belum ada rezeki sampai ke sana lagi. Bestnya kat sana, banyak aktiviti yang boleh buat.

    ReplyDelete
  15. wah !! best nya huda !! atie tak sampai lagi ni.. hee~ nanti kalau nak ke sana boleh rujuk entri huda ni..

    ReplyDelete
  16. Teringin nak ke sabah..bestnya tengok..banyak tempat huda pergi..fuh..menarik sngt ni guna nh travel

    ReplyDelete
  17. Seronoknya pergi Sabah. Tak pernah jejak ke Sabah. Ada rezeki nanti bolehla jalan ke Sabah. Bolehlah jadikan panduan entri Huda ni. Thank you share

    ReplyDelete
  18. Bestnya! Dah lama teringin nak pi Sabah. Harap nnt ada laa rezeki nak bawa family gak. I pun prefer guna travel agen bila pi melancong, sbb senang tak yah fikir apa...semua agen dah aturkan.

    ReplyDelete
  19. Bestnya! Teringin nak pi Sabah nak bawak family satu hari nanti.

    ReplyDelete
  20. Wow. Berjaya cover almost all the tourist attraction places tu dalam 5 days. Moga Covid-19 nie cepat reda agar ramai dapat travel lagi

    ReplyDelete
  21. Seronoknya jalan sakan kat Sabah.

    ReplyDelete