Bantuan Prihatin Nasional - Bagaimana Nak Mohon??



Hai! Happy Monday! Semua orang rasanya dah takde alami monday blues dah kan..sebab dok hari2 kat rumah, kerja pun dari rumah jer! Okay, hari ni nak share pasal Bantuan Prihatin Nasional ( BPN) di mana ia antara komponen penting dalam Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat 




Berikut adalah siaran media yang dikeluarkan oleh Kementerian Kewangan dalam menjelaskan mengenai pelaksanaan dan cara mengakses Bantuan Prihatin Nasional (BPN) yang telah diperuntukkan sebanyak RM10 bilion bagi golongan rakyat yang layak.


Berikut adalah FAQ untuk rujukan kita semua yang telah dikeluarkan oleh LHDN




Semoga BPN ni sampai pada tangan mereka yang betul-betul memerlukan dan digunakan penuh hemat dan jimat cermat. InshaAllah huda pun ada rezeki dapat juga merasa BPN ni. Takde yer dapat duit ni kita nak enjoy ye tak bak kata orang kaya kat IG tu... Haish, dapat duit fikir nak beli makanan bagi anak-anak kat rumah dan stok makanan untuk beberapa bulan. Gini lah nasib kami yang kerja sendiri, tiada pendapatan tetap. kerja sendiri takde majikan.... Apa-apa pun huda bersyukur, sentiasa murah rezeki anak-anak... 

No comments