Pengalaman Sahut Cabaran - Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge


Tahu tak satu pertiga daripada tubuh badan manusia terdiri daripada kolagen? Maka, apabila berkurangnya kolagen pada kulit, proses penuaan berlaku kerana bahan penting ini berkurangan pada bahagian epidermis dan dermis. Tanda penuaan pun muncul seperti kedutan halus di wajah. Kolagen juga memainkan peranan penting terhadap kesihatan tulang. Komponen tulang terdiri daripada gabungan kolagen dan bahan mineral lain memberikan struktur, fleksibiliti dan kekuatan pada tulang. Selain itu, dinding salur darah juga terbina daripada kolagen yang membantu memberikan struktur, kekuatan dan fleksibiliti dalam menjalankan tugas menyalurkan darah ke seluruh tubuh badan kita. Jadi sekarang kita tahu kan betapa penting kolagen untuk badan kita, bukan sekadar hanya nak cantik luaran sahaja, namun lebih kepada kesihatan menyeluruh!


Sedar tentang kepentingan kolagen untuk diri sendiri , huda cabar diri sendiri untuk sahut cabaran Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge. Jom huda kongsi dengan lebih lanjut tentang minuman Kolagen yang terbaik di Malaysia ni..



Minuman kolagen JeanC Hydrolyzed Collagen Drink ni adalah produk keluaran JeanC Malaysia yang sesuai di amalkan  dikalangan wanita berusia 25 tahun dan keatas terutamanya mereka yang merokok, pengambilan gula dan alkohol yang tinggi ataupun yang selalu terdedah pada cahaya matahari.

Setiap kotak mengandungi 30 pek individu yang sangat mudah di bancuh setiap hari.



Tekstur bentuk powder yang mudah larut.




Maklumat nutrisi yang terkandung dalam Jeanc Minuma Kolagen.


Kebaikan JeanC Hydrolyzed Collagen Drink


  • Meningkatkan kelembapan kulit 
  • Meningkatkan kesihatan kuku dan rambut 
  • Membaiki kesihatan kulit dan usus 
  • Anti-penuaan 
  • Melindungi sel-sel badan daripada rosak akibat radikal bebas 
  • Membaiki kulit yang rosak akibat cahaya matahari 
  • Membaiki kulit kusan dan tona kulit tidak sekata 
  • Mengurangkan kedutan 
  • Memudarkan parut 
  • Anti-radang - Merawat jerawat

Bahan Utama JeanC Hydrolyzed Collagen Drink 

  • Grape Juice Powder 
  • Collagen Peptide (fish) 
  • Isomaltulosa 
  • Vitamin C 
  • Vitamin E 
  • Amla Extract 
  • Acai Extract 
  • Baobab Fruit Pulp Powder 
  • Sucralose 
  • Lingonberry Extract 
  • Astaxanthin 



Cara Pengambilan JeanC Hydrolyzed Collagen Drink 


Cara pengambilan minuman kolagen ni hanya perlu bancuh satu sachet Hydrolyzed Collagen Drink ni dengan 150ml air. Huda suka bancuh dalam segelas air sejuk. 

Untuk mereka yang sedang mengambil sebarang ubat-ubatan, mengandung atau menyusukan anak, dinasihatkan supaya berjumpa pakar kesihatan terlebih dahulu untuk meminta nasihat sebelum mengambil produk ni yer.. Owh ya, untuk mereka yang mempunyai alahan kepada makanan laut, juga tidak digalakkan untuk mengambil minuman ini.. 



Hydrolyzed Collagen Drink yang sedap di minum dengan perisa Jus Anggur dan ekstrak Ligonberry


Sedap minum sejuk, dan minuman kolagen ni kurang berbau tidak seperti minuman kolagen yang pernah huda cuba sebelum ni. Jadi nak amalkan setiap hari pun mudah. Rutin setiap pagi lepas breakfast huda akan bancuh segelas dan minum.

Pengalaman Sahut Cabaran - Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge

Gambar di bawah menunjukkan perubahan pada kulit wajah setelah 30 hari menyahut cabaran
Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia Skin Challenge




Antara kesan positif yang huda rasai sendiri adalah kulit lebih terhidrat. lembap dan masalah kulit kering dah takde! Seperti huda dah terangkan tentang kepentingan kolagen untuk tubuh badan kita, memang terasa tahap kesihatan makin baik. Antara kesan lain yang huda alami adalah garis halus berkurang, kulit kusam dah semakin cerah berseri, sakit lutut dan pinggang berkurang serta masalah rambut gugur pun berkurangan.

Dengan pengambilan JeanC Hydrolyzed Collagen Drink ini secara konsisten, ia dapat meningkatkan keanjalan kulit, penghidratan kulit, mencerahkan dan tahan terhadap sinar UV. Kalau korang perasaan, tona kulit huda lebih sekata dan cerah dari sebelum ni.

Huda yakin nak amalkan JeanC Hydrolyzed Collagen Drink dengan konsisten untuk tahun 2020 yang akan datang kerana minuman ini bebas dari gluten dan juga GMO.



Berminat nak dapatkan  minuman kolagen keluaran JeanC Malaysia ni? 
Jom beli sekarang dan nikmati diskaun sebanyak RM10 serta FREE POSTAGE dengan menggunakan kod "JEANC79" manakala dengan pembelian 3 kotak pula korang akan dapat potongan diskaun sebanyak RM 48 serta FREE POSTAGE dengan menggunakan kod "JEANC219" 


Untuk info lanjut, sila layari :-







No comments