5 Idea Tajuk Blog Post Yang Tinggi Dalam Adsense


Blogging selain dari menjadi hobi utama ianya merupakan salah satu sumber pendapatan dalam hidup huda. Jadi, huda selalu jugalah rajinkan diri belajar tentang tips-tips blogging dari otai-otai blogger di Malaysia ni. Belajar dengan rajin membaca dan juga ikuti mereka di laman sosial, sebab ada sahaja ilmu baru yang dikongsi. 


Bulan lepas, blogger otai Hasrul B Hassan ada berkongsi tentang idea menarik yang boleh dikongsikan di blog yang berpotensi tinggi dalam Adsense. 


5 Idea Tajuk Blog Post Yang Tinggi Dalam Adsense

1. Cara nak beli barang kat laman web shopping online.

2. Cara nak beli barang dapat diskaun guna platform perbankan.

3. Cara nak dapat diskaun shopping guna program kesetiaan mcm bigpay, bonuslink, kad mesra, kad kredit dan sebagainya..

4. Cara nak transfer duit mudah ke oversea dan vice versa.

5. Cara nak guna PAYPAL

Kena bijak mengatur dan guna pakai keyword yang betul. Sekarang dah ada idea, cuma part nak menulis artikel standard SEO tu perlukan masa dan tenaga.
InshaAllah, masa akan datang huda akan siapkan entry dengan keyword "cara" , "beli", "diskaun" dan "duit". 
Nanti korang terjah lagi yer blog huda, inshaAllah huda kongsi semua entry yang bermanfaat.
Terima kasih!


2 comments:

  1. ohh mcm tu rupanya .. patutlah views ttg shopping online nie lgi tinggi dlm blog.. nice sharing ^^

    ReplyDelete