Masak Sendiri Steamboat di Rumah Dengan Sifu Steamboat Dishes

Masak Sendiri Steamboat di Rumah Dengan Sifu Steamboat Dishes 


Hai! Korang suka makan steamboat tak? Huda dan family memang suka makan steamboat ni. Tapi nak keluar makan steamboat ni kena fikir kos juga, sebab biasa kalau makan satu family ni memang harga beratus jugaklah. Jadi alternatif terbaik adalah masak sendiri dengan gunakan bahan-bahan steamboat yang dijual di pasaraya.


Kali ni huda nak share pengalaman huda masak steamboat gunakan bahan-bahan steamboat dishes jenama Sifu, keluaran Seafood Valley Enterprise. Huda borong sampai 16 jenis tau bahan steamboat dishes ni, memang puas hati makan satu family. Jom layan video unboxing sekotak Sifu - Steamboat Dishes




Berikut senarai produk SIFU steamboat dishes yang huda dah cuba :-


  1. Fuzhao Fishball
  2. Dimsum Fishball
  3. Thai Fishcake
  4. Vege Fishball
  5. Fish & Soy
  6. BBQ Fish Roll
  7. Squid Ball 
  8. NgHeong Fish Roll
  9. Prawn Wanton
  10. Otak-Otak Fish Ball
  11. Cheese Fish Ball
  12. Onion Fish Cake
  13. White Fish Ball with DHA
  14. Seafood Fuchuk
  15. Fish Noodle
  16. Seafood Instant Soup 
  17. Fish/Squid/ Chicken Paste




Sifu ni menjadi pilihan utama huda sebab :-


  • Disahkan HALAL oleh JAKIM - maka boleh makan dengan YAKIN!
  • Ada sijil HACCP, GMP dan MESTI - maka kilang pemprosesan produk ni sangat bagus dalam mengekal kualiti dan kebersihan
  • Menerima anugerah Asia Pacific Top Excellence Brand - maka jenama SIFU ni bukan calang-calang yer! 
  • Menggunakan bahan yang berkualiti dan segar. Jadi semua produk SIFU sangat sedap!


Sedap ke  Sifu Steamboat Dishes ?

Fuh, sedap sangat-sangat, memang lain lah rasa dari jenama lain yang huda pernah cuba sebelum ni.

Steamboat menggunakan instant  seafood soup memang sedap macam kat kedai. Anak-anak pun suka!


Next try masak steamboat dishes dengan kuah tomyam pulak. sedap sungguh!


First time ni makan steamboat dishes siap ada filling. Favourite huda Otak-Otak Fish Ball dan Cheese Fish Ball.
Selain boleh masak dalam sup, huda pun suka makan Fried Wanton with prawn dan BBQ Fish Roll. Tak cukup satu tau, semua orang menambah!

Berminat nak dapatkan produk SIFU Steamboat dishes ni?

Ada dijual di pasaraya seperti AEON dan hypermarket lain. Selain tu boleh juga order online melalui apps. KLIK >  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.seafood.valley.enterprise <






Untuk maklumat lanjut , layari :- 


05-5430646 
+60 16-598 4129

21 comments:

  1. wah.
    sekotak gitu! heaven nyer lah.
    aida sgt suka stimbot. yong tau foo...
    wow terbaik.
    tq for sharing.
    nak mencari jugak la nanti.
    bcoz sebelum ni beli yg kecik2 kat jusco.
    mahal. tapi skit jer.

    ReplyDelete
  2. My children loves to eat steamboat. Seeing the varieties here, I will get mine too. Anak I pun suka makan steamboat tomyam.

    ReplyDelete
  3. Wow!!!!!!!! Awesome and I salute you kerana pandai masak steamboat sendiri. Me out bab masak2 nie. Hana tahu makan jer.

    ReplyDelete
  4. Banyaknye item steamboat dia. Ni mau stok untuk sebulan kot. Menu mudah ni. Masak pon kjap je.

    ReplyDelete
  5. Banyak juga pilihan steamboat dari sifu nie..rasa nak try jr semuanya..sedapnye dapt makan time panas2..thanks huda sharing..

    ReplyDelete
  6. Terlioqqqq! Buat steamboat, campur maggie, buat kuah oden. Ohmyyyyy! And I wanna buy that cheese ball. Sabtu ni turun aeon nak mencarik. Nak buat oden. Hehe. Berapa ye harga borong sekotak banyak2 tu ye?

    ReplyDelete
  7. Melihat pada gambar sudah membuat Naim terliur. Cam mana beli barang-barang mentah ini semua? Jika di Kuala Lumpur & Selangor senang dapati? Ada jual online tak? hehe

    ReplyDelete
  8. Wow bestnya banyak bahan buat Steamboat hehehe semua yang sedap-sedap dan masak dalam Tomyam best juga tapi kita lagi suka goreng ni wakakakaka nak juga lah kalau dapat semua ni penuh peti ais kita hehehe...

    ReplyDelete
  9. Pernah jugak beli bahan steamboat, dan pernah jugak buat hidangan sendiri. Memang sedap, tapi lama dah tak buat, nanti bolehlah cuba buat balik dengan beli bahan2 dia ni

    ReplyDelete
  10. Memang best kalau makan berjemaah kan. Mesti macam-macam cerita keluar dan yang pasti, tak sedar dah makan berulang. Hahaha

    ReplyDelete
  11. Pergh! Terbaiklah! Memang best kalau ada foods macam ni! Senang nak buat dan masak dekat rumah. Memang muai!

    ReplyDelete
  12. weih, sedapnya. boleh buat kat rumoh ni. buat dalam noxxa pastu makan je tepi pata. waaaaa. bestnya ! jom piknik. kihkih

    ReplyDelete
  13. lia prefer steamboat kat rumah dari kedai. sebab boleh makan banyak n rasa puas kan. macam menarik je produk su steamboat ni.

    ReplyDelete
  14. ya Allah , lepas baca entry ni baru teringat dah lama tak pi makan steamboat. eh eh dah boleh masak sendiri kan. syok jugak ni, nampak macam sedap ni. insyaALLAH boleh cuba

    ReplyDelete
  15. Baru haritu duk sembang dengan husband cakap nak buat steamboat sendiri kat rumah. Tapi tak syokla makan berdua je. So cadangnya nanti bebila weekend nak pi berkampung rumah kakak, buat steamboat makan ramai2.

    ReplyDelete
  16. Amboi.. Bextnya dpt masak sendiri steamboat sendiri, tgk mcm2 ads

    ReplyDelete
  17. Wah bestnya ada set steambot mcm ni. Boleh try ni soon. Mudah tak yah beli barang asing2 kan.hehehe

    ReplyDelete
  18. wahhh syiok nie buat steamboat sendiri di rumah. jimat banyak !! makan pon puas sebab boleh makan banyak2 tanpa ada limit masa. tak perlu ebrebut dan yang pasti halalan toyyiba. okay nak buat jugak nanti

    ReplyDelete
  19. Wah, semua ada ni. Nak buat makan oden2 pun boleh camni!

    ReplyDelete
  20. Lepas bulan 10 nanti nak pi cari steamboat la...la ni tgh pantang lagi...

    ReplyDelete
  21. Bestnya boleh buat steamboat kat rumah dengan senang dan boleh bukapenyaman udara supaya dapat makan dengan puas hati.. Banyak jenis untuk cuba.

    ReplyDelete