Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]




Alhamdulillah, rezeki di awal minggu yang lepas. Craving nak makan sotong celup tepung di warung Pok Nong yang terletak di Mengabang Telipot, Kuala Terengganu sudah pun tercapai. Nak makan kat sini mencabar tau, dah banyak kali pergi bulan lepas asyik lah tutup. Bila pergi time buka pula, mak ai... panjang yer beratur dan nak dapat seat pun susah!






Setelah beratur dalam lebih kurang 15 minit, sampai turn huda nak ambil menu idaman hati.

Taraaa!! Ni dia yang di idamkan. Sotong Celup Tepung, harga RM 17 seekor. Udang Celup Tepung RM 11 untuk 6 ekor. Harga berubah mengikut pasaran semasa.  Air Batu Jagung pula berharga RM 3.


Close up sikit, bagi korang terliur..hihi...


Molek seekor sotong yang di goreng , enak di makan panas-panas. Fuh.. siapa yang dah try konfem akan repeat datang sini lagi. 






Memang terbaik makan di warung Pok Nong!


Habis makan, lepak tepi pantai, layan bayu laut yang mendamaikan.



Alhamdulillah, atas nikmat rezeki , ruang dan peluang untuk luangkan masa bersama keluarga tersayang. 

5 comments:

  1. sedapnya sotong tu.mesti manis kan rasanya.. kenyang juga makan petang-petang macam ni. Tak pernah tau lagi tempat ni.Nama kedai ni macam familiar

    ReplyDelete
  2. Sedapnya semua yang celup-celup tepung.

    ReplyDelete
  3. walaupun goreng tepung je..nampak sedapppp

    ReplyDelete
  4. Semua celup-celup tu nampaknya sedap! Saya rasa ikan, Udang dan sotong mereka mesti dihantar dengan lori makanan yang profesional untuk menjamin kesegaran bahan mereka. Comelnya anak-anak kamu ><

    ReplyDelete
  5. puas hati kan dapat makan kat sini..wpun beratur panjang :-)

    ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]