Tips Atasi Kembung Perut Cepat Dengan Surya Apple Cider Vinegar


Tips Atasi Kembung Perut Cepat Dengan Surya Apple Cider Vinegar | Pengamal kesihatan holistik mengesyorkan cuka epal sebagai rawatan alternatif terbaik untuk masalah penghadaman seperti kembung perut. Masalah kembung perut ni adalah masalah biasa yang terjadi pada semua peringkat umur yang berpunca dari waktu makan yang salah atau jenis makanan yang menyumbang kepada terjadinya pembentukan gas berlebihan.


Tanda dan Gejala Kembung Perut 

Kembung perut atau "bloating" dapat dikesan dengan wujudnya tanda seperti berikut:- 

  • Sendawa – Gas dilepaskan melalui mulut dengan tindakan refleks secara tiba tiba. Keadaan ini berlaku apabila perut dipenuhi dengan angin berlebihan yang biasanya daripada pemakanan, minuman atau merokok.
  • Kembung – perut anda terasa sangat penuh membuatkan anda terasa untuk sendawa. Ini biasanya berlaku apabila memakan makanan berat yang memerlukan masa yang panjang untuk proses pencernaan
  • Perut meragam – berlaku apabila perut bertindak balas dengan cepat , menyebabkan isi perut bergerak ke depan dan belakang. Boleh berlaku apabila anda lapar dan juga boleh terjadi apabila anda murung dan juga berdebar debar.

Bagaimana menggunakan Surya Apple Cider Vinegar sebagai rawatan alternatif untuk atasi kembung perut ?


Huda yakin bila kita hadapi masalah kembung perut ni, kita memang nak cepat-cepat kembung perut ni lega, betul tak?

Okay jom kita ikuti tips atasi kembung perut cepat dengan Surya Apple Cider Vinegar .





Langkah 1 
Sukat 1 sudu makan Surya Apple Cider Vinegar .

Langkah 2
Campurkan dengan segelas air sejuk dan kacau sampai larut sepenuhnya. 

Langkah 3
Minum secara perlahan. ( Boleh minum dalam satu masa atau minum sikit demi sikit sepanjang hari) 
Kemudian kerap minum air masak selepas itu untuk melancarkan proses pembuangan 

Betul ke lepas minum larutan Surya Apple Cider Vinegar masalah kembung perut ni hilang?

Alhamdulillah, pengalaman huda sendiri memang betul-betul mujarab! Lega sangat. 
Surya Apple Cider Vinegar ini rasanya dan baunya tak lah kuat seperti cuka epal jenama lain  Jadi huda boleh minum dengan mudah. Tambahan pula Surya Apple Cider Vinegar mengandungi madu asli dan bebas dari bahan pengawet serta gula tambahan. Bertambah yakin nak amalkan sebab di akui HALAL dan disahkan oleh HACCP.

Selepas perut dah selesa dari masalah kembung perut ni, di galakkan mengurangkan pengambilan makanan bergoreng dan berlemak, serta makanan yang tinggi serat seperti sayuran dan buahan sementara waktu. Bagi ruang perut untuk betul-betul sihat.

Pantang Larang
- Jika anda masalah jantung dan diabetis, dapatkan khidmat nasihat doktor sebelum mengamalkan Surya Apple Cider Vinegar kerana ia akan memberi kesan kepada ubat yang di makan. 

Di mana nak beli Surya Apple Cider Vinegar ?




Surya Apple Cider Vinegar (450ml) ini huda beli di Lazada.  Mudah dan cepat, tak perlu susah-susah nak pergi kedai cari. Penghantaran pun PERCUMA dengan pembelian Twin Pack. Dengan harga RM35.00 sahaja huda boleh dapat beli 2 botol. Boleh la huda kongsi satu botol dengan family di kampung.



Selain itu anda boleh juga dapatkan Surya Apple Cider Vinegar di semua Watsons outlet dan farmasi terpilih di Malaysia.

Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini follow -
Facebook Official Fanpage – @Surya.Malaysia
Instagram – @Surya.Malaysia


Rujukan
http://www.myhealth.gov.my
www.livestrong.com

3 comments:

  1. Cik nor amalkan jugk cuka epal ni.. minum sblm tdo..selesa sgt..:)

    ReplyDelete
  2. wahh,bagusnya packaging dia tu,dipercayai lah kalo pos pun.Memang tak pecah kan botol tu

    ReplyDelete