The Buddies Cafe - Lokasi Dinner Menarik di Kuala Terengganu| Cepatnya masa berlalu dah habis 9 hari cuti sekolah. Kesian The Arifs, 9 hari cuti yang lepas, huda hanya bawa mereka ke pantai berdekatan rumah dan juga balik rumah Ki dan Tok Ma di Kuala Terengganu sahaja. Semalam adik hakim pun dah sebut-sebut nak pergi hotel. Abang Arif pun ada ajak balik kampung Johor jumpa geng main dia. Jadi nak bagi anak-anak happy, huda bawa mereka makan malam istimewa ke sebuah restoren menarik di Kuala Terengganu iaitu The Buddies Cafe.



The Buddies Cafe - Lokasi Dinner Menarik di Kuala Terengganu



Lokasi The Buddies Cafe yang strategik di tengah bandar Kuala Terengganu menjadi pilihan huda makan malam bersama keluarga.The Buddies Cafe terletak di Jalan Masjid Abidin berdekatan dengan Tepi pagar Istana Maziah menghala ke Shah Bandar,berdekatan dengan Bangunan TDM . Korang juga boleh @ WAZE “the buddies cafe”.



Dengan susun atur restoren ala-ala hipster dan juga gabungan gaya moden menjadikan restoren ini selesa  untuk dijadikan lokasi makan malam untuk sesiapa sahaja, sama ada yang single atau sudah berkeluarga.

Lepas dah rasa selesa dan dah pilih tempat duduk, huda belek-belek menu makanan dan minuman yang di tawarkan di sini. Memang unik dan sangat teruja nak try semua menu! Tapi huda hanya pilih signature dish dan hot selling menu yang wajib try di The Buddies Cafe

Starter

Churros Ice cream with chocolate sauce 

RM9.90
Signature Main Dish
 Buttermilk Spaghetti with Tempura Prawn 
RM 15.90
 Chicken Milanese 
RM15.90
Chicken Chop Topped with cream mushroom
Chicken Parmigiana 
RM 18.90
Chicken Chop served with bolognese sauce and cheese
Must Try!


Mango Bingsu 
RM 13.90


Apple Soda
RM 5.90
Drago Smoothie 
Rm 9.00
Mango + Dragonfruit

Amacam tergoda  tak tengok menu-menu yang huda try di The Buddies Cafe ni? Jujur cakap, memang semua makanan kat sini sedap! Tengah taip ni pun terliur teringat.. Korang pun yang berada di Kuala Terengganu atau bakal berkunjung ke Kuala Terengganu pastikan korang datang makan dinner kat sini yer! 

Tempahan pakej majlis untuk Birthday dan Anniversary juga di sediakan tau! Harga pula memang sangat berbaloi iaitu RM40 untuk majlis birthday dan RM 60 untuk Anniversary. Harga untuk dekorasi sahaja yer, nak makan apa boleh pilih ikut selera korang. Ada macam-macam menu ada!

Untuk tempahan , hubungi :-
www.wasap.my/+60197151652

Waktu Operasi The Buddies Cafe
Buka Selasa-Ahad (Isnin tutup)
5pm-12am

Follow media social The Buddies Cafe untuk maklumat lanjut
Instagram : @thebuddiescafe
Facebook : @thebuddies.cafe

Terima kasih Cik Hanisah dan Cik Amnie sudi melayan kami sekeluarga dinner di The Buddies Cafe.


Semoga terus maju jaya  The Buddies Cafe milik Cik Hanisah dan Cik Amnie ini. Bagus sangat muda-muda dah ada bisnes sendiri. Keep it up!! Jom kita sama-sama support restoren usahawan muda ni.


Review dari Huda
Kebersihan : 4/5
Kesedapan : 4/5
Harga : 4/5
Akan repeat makan sini lagi?
DEFINITELY YES!