Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Honestly, huda bukanlah wanita yang suka make up bila keluar rumah. Cukup sekadar lip balm dan bedak sahaja. Tapi kadang-kala tengok orang lain make up cantik teringin la juga. Jadi huda pun pasang wishlist nak beli bahan-bahan make up untuk tahun 2019 ni. At least bila huda pergi event, food review atau review hotel nampak cantik lah sikit kan. Encik suami memang tak gemar huda make up, dia lebih suka natural beauty.


Alhamdulillah, baru pasang wishlist nak barang-barang make up, sekali sampai satu kotak dari ALTHEA dua minggu lepas. Rezeki sangat-sangat sebab huda dapat Make Up Box ALTHEA. Jom tengok video unboxing di bawah , betapa bestnya dapat macam-macam barang make up jenama ALTHEA.

UNBOXING ALTHEA MAKE UP BOX





Simple Nude Make Up 

Nude Make Up adalah Make Up look favourite huda. Kena dengan personaliti diri huda yang suka simple.

" Less is More" 

Apa itu Nude Make Up?

Simplifying your makeup color palette, using neutral colors that match your skin perfectly and covering imperfections without looking made up. With this look, eyes and lips take center stage, but in a subtle way, perhaps with a hint of shimmer.

Simple Nude Make Up Tutorial Dengan ALTHEA Make Up

Jom huda kongsikan langkah demi langkah untuk dapatkan Simple Nude Make Up look dengan menggunakan bahan Make Up Althea.

1) Lembabkan kulit wajah terlebih dahulu sebelum menggunakan Make Up. Ia memastikan bahan Make Up yang kita nak guna dapat di blend dengan sempurna dengan kulit wajah. Cara terbaik untuk lembabkan kulit wajah boleh gunakan serum. Kemudian gunakan  Althea Skin Relief Spot Film Gel  ini untuk cover jerawat atau scar di wajah.








2) Eyebrow atau kening adalah part pertama yang huda buat. Kemaskan kening dengan brush kemudian gunakan concealer. Untuk lukis kening ni huda guna kan concealer Althea Flawless Creamy Concealer - code Ginger




3) Eyeshadow pula huda gunakan Eye Pallate Sunrise and Moonrise BCL x A. 
First huda gunakan warna pertama untuk cover seluruh kelopak mata
Kemudian pilih warna kedua, dan sapu di bahagian atas kelopak mata sehingga ke kening.
Kemudian pilih warna pertama tadi dan ratakan di penghujung mata kiri dan kanan.





4) Gunakan Althea Spotlight Eye Glitter dengan lukis garis halus di bahagian antara kelopak mata dan bulu mata.



5) Gunakan Mascara untuk melentikkan bulu mata dan menyerlahkan Make Up. ( Huda skip part ni, sebab tak suka guna mascara)

6) Sapu rata foundation yang mengikut warna tona kulit wajah. ( Huda pun skip part ni, sebab rasa next step dah boleh cover wajah jadi flawless) 

7) Gunakan concealer dan sapu mengikut lorekan di bawah. Huda menggunakan concealerAlthea Flawless Creamy Concealer - code Vanilla untuk dahi , pipi dan garisan hidung hingga ke dagu. Kemudian gunakan Althea Flawless Creamy Concealer - code Mocha untuk shading di bahagian tepi hidung dan juga bawah tulang pipi. Ratakan sempurna dengan beauty blender.



8) Untuk blusher, guna kan Althea Watercolor Cream Tint warna peach plum. Titikkan sedikit di atas tulang pipi. Kemudian ratakan sempurna.



9) Untuk hasilkan kesan "shimmer" sapukan sedikit glitter Eye Pallate Sunrise and Moonrise BCL x A.  Gunakan  yang warna bronze ini kemudian sapu atas bibir, hidung dan atas tulang pipi.





10)  Akhir sekali , gunakan teknik korean gradient atau ombre. Huda gunakan Althea Watercolor Cream Tint code peach plum dan juga maroon cream. Sangat jimat yer lip tint sebab hanya perlu letak sedikit sahaja di bibir dan ratakan.  Sapukan juga concealer pada akhir sekali untuk kesan ombre yang lebih cun.



Ini hasilnya lepas hampir setengah jam duduk depan meja Make Up,hehe....
Beza sebelum dan selepas...



Simple jer kan? Its so me!

Review huda tentang ALTHEA Make Up

Sangat-sangat suka dengan semua produk ALTHEA Make Up ni. Perfectly blend dengan kulit wajah dan juga huda paling suka , produk make up jenama Althea ni sangatlah mudah dicuci. Berbaloi sangat tau korang beli dah la harga sangat affordable!

Jom terjah website Althea sekarang dan jom kita serikan wajah , serlah kecantikan dan tingkatkan keyakinan diri dengan ALTHEA Make Up.

Website : http://my.althea.kr/

Facebook : http://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea
Youtube : http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/

26 comments:

  1. halah halah..sesekali make up cantik tau..macam pro k.fiezz tgk..

    ReplyDelete
  2. Simple makeup pun dah cantik. Konsep less is more...😁

    www.thisisreef.com

    ReplyDelete
  3. Bestnya dapat conteng muka dengan produk Althea. Produk Althea ni best. Berkualiti.
    Ramai yang dok cari..
    Sebab serasi dengan kulit muka.
    Kita pun jadi teringin nak mekap2 macam ni. Hihi

    ReplyDelete
  4. Cantik laa..untung pandai make up sendiri..puas hati dapat make up dengan produk Althea..

    ReplyDelete
  5. Cantik sangat kak.. Lain datipada yang lain tau.. Pandai akk makeup.. Lukis kening

    ReplyDelete
  6. Cantik skin huda.. Xsusah nak cover n conceal sangat.. Untung ada kulit mulus mcm ni

    ReplyDelete
  7. Hehe lain sikit muka bila pakai make up tapi memang less is more konsepnya ya!

    ReplyDelete
  8. Fuhhh kulit akak memang cun kan. Pakai mekap lagi berseri. Suka tengok mekap step by step macam ni. Terima kasih akak!

    ReplyDelete
  9. gojes!
    pandai make up. naik seri :)
    nampak mudah jer, seriously, kalau aida yg buat, sure tak menjadi.
    tak pandai!
    gigih buat step by step. tq.

    ReplyDelete
  10. Pun bukan jenis make up. Make up beria masa kahwin je kot. Suka pulak tengok produk ni macam2 ada. Lawa pulak make up awak tu ye...

    ReplyDelete
  11. Cantik you make up! I bab nak blend the eye color tu yang susah sket. Nak lukis eye line pun tak pandai. Nampak cantik color eye palette ni. Yang concealer tu pun best gak. Good coverage.

    ReplyDelete
  12. Tak pernah tahu teknik mekap korea selama ni main bedal je tanpa guidline. Ini kalau buat videk tutorial ni mesti banyak views

    ReplyDelete
  13. Wah beruntungnya dapat set makeup dari althea. Lepas ni x boleh simple2 dah. Hehehe

    ReplyDelete
  14. Wow nampak berseri terus lepas makeup menggunakan produk Althea ni. Selalu sgt dengar produk ni dan ramai syorkan bagus. Boleh recommend nnti kt kawan2 perempuan.hehehe. Cantik kak=)

    ReplyDelete
  15. Best kan produk althea ni..sis pun suka n dah jatuh cinta gan makeup ni. Cuma belum kesempatan nak wat bedio sb tak pandai makeup..hehehe

    ReplyDelete
  16. Produk althea ini memang bagus dan berkualiti tinggi. Nude make up yang nampak simple dan natural ini memang cantik. Sesuai bagi mereka yang tak nak solekan yang terlalu heavy kan. 😀

    ReplyDelete
  17. suka sangat dengan althea makeup box ni..
    best guna yelah eyeshadow dgn concealer..
    memang tekxtur pun cantik.. liez dh buat video tapi henuh gak la nak habiskan semua tu.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  18. Rawlins tak siap lagi video dan tutorial - tak sabar nak try semua make up dalam that beauty box. Hari tu dah buat, sekali kamrea habis bateri di tengah jalan haha

    ReplyDelete
  19. Seronoknya main makeup-makeup! Sis tak cuba pakai sekali Althea punya petal velvet powder tu? Best tau.

    ReplyDelete
  20. halah..halah..cantik la huda..kita ambik set makeup ni..kita xpandai makeup..hihi

    ReplyDelete
  21. Jelous tengok orang perempuan selalu dapat makeup dari Athea ni hehehee kita orang laki tak pernah dapat apa-apa pun wakakakaka... untung jadi blogger perempuan banyak produk leh test...

    ReplyDelete

Bottom Ad [Post Page]