Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Al-kisah bermula hari sabtu lepas. Huda terima panggilan dari DHL Kuala Terengganu nak datang rumah hantar parcel. Dari siapa dan apa bendanya huda pun tak tahu. Suprise gift barangkali. Hati dah excited sebab balik bercuti dari Johor Bahru nanti ada parcel menanti!

Disebabkan huda tengah bercuti di Johor Bahru dari hari Jumaat hingga Ahad lepas, huda minta penghantaran semula pada hari ISNIN.

Dari pagi hingga tengahari huda menanti panggilan dari DHL. Hmm, kenapa diorang tak call ni, kan dah pesan suh datang hantar barang hari ini. Dalam keadaan huda tengah demam, selesema dan sakit tekak, huda gigihkan diri untuk call nombor DHL yang hubungi huda pada sabtu lepas.

Huda call masa tu pukul 1 petang. 
Namun, dari cakap slow2, huda terus melenting dan emosi terus berkecamuk! Huda tak boleh terima , delivery man DHL kata dia dah PULANGKAN parcel huda SEMALAM!!

Huda tak larat nak membebel panjang-panjang kat phone, huda lepas marah terus letak. Kemudian hantar SMS cakap huda akan buat report!

Tak lama kemudian dia call semula, suami pula cakap, sebab tahu isteri dia dah bertukar jadi singa, dengan sakit tekak yer. memang tak larat nak cakap lagi.

Delivery man tu inform dia ada call hari Ahad, sebab dia kata huda suruh arrange penghantaran semula hari Ahad bukannya ISNIN. Ish, tersalah dengar pulak delivery man DHL ni. Sakit yer hati kita! Suami minta dia hantar gambar bukti dia ada call hari Ahad.

Lepas beberapa minit, dia wassap gambar screenshot no telefon huda dan status dia gagal hubungi huda. Rasanya handphone dia yang bermasalah. Sebab huda tak terima sebarang call pada hari Ahad. Ahad tu huda on jer phone, takde masalah line ke apa sebab boleh jer call dan terima dari orang lain.

Paling huda geram, kat status tracking nombor DHL tu, dia tulis huda "REFUSE TO ACCEPT" . Aduhai, hari sabtu dah inform huda takde kat rumah, suh mari hari ISNIN, bila masanya kita tak nak parcel kita tu!! STRESSS YER!!!!

Huda tak tahan sangat, terus mesej dia suruh setelkan masalah ni dan tolong dapatkan barang huda yang dia tak sengaja pulang balik tu.

Ok, supervisor DHL pula call dan cakap dengan encik suami. Suami minta details sender.
Bila dah dapat details sender, huda pun wassap nombor sender seperti yang di beri oleh supervisor DHL Tadi.




Huda pun mesej dan cerita panjang lebar masalah huda. Tapi huda dapat blue tick jer.. Hmm. Huda mesej lagi lewat petang... dengan harapan ada lah jawapan positif. Tapi huda di minta contact nombor lain pula. Aduhhhhh!!











Huda kena type lagi mesej cerita panjang lebar masalah huda, dan jawapan di terima sangat mengecewakan. Rupanya sender yang huda dok mesej ni adalah company third party yang uruskan penghantaran barang client diorang.

Hari ni sudah hari Rabu, baru dapat nombor sender yang sebenar- benarnya... Aduhai... Huda kena cerita untuk kali ketiga masalah huda dan tebalkan muka minta sender sebenar dapat hantar semula parcel yang sepatutnya lama dah sampai pada huda...

Serius huda sangat kecewa dan banyak habiskan tenaga 3 hari ni layan emosi marah , bengang dengan DHL Kuala Terengganu ni. Huda harap apa yang berlaku menjadi pengajaran kepada supervisor DHL tu, tolonglah ajar staff buat kerja elok2. Take note betul2 bila customer request penghantaran semula hari apa, dan jangan senang-senang jer bagi false report customer refuse tak nak parcel hanya dengan 1 panggilan telefon yang tak terjawab. Lagi sedih bila yang orang yang delivery tu sendiri ada masalah handphone tak boleh nak call customer, tapi customer pula dipersalahkan sebab tak dapat di hubungi.  Tolonglah mesej dan tunggu customer reply.

Ini kali pertama huda hadapi masalah courier yang tidak bertanggungjawab dan buat kerja sambil lewa. Kecewa sungguh. Spoil mood dengan keadaan yang tak berapa sihat.

Huda hanya mampu cakap... TERIMA KASIH DHL KUALA TERENGGANU kerana menyusahkan hidup huda untuk beberapa hari ni , macam orang bodoh dok mesej sampai  3 nombor hanya kerana kelalaian orang lain.

Huda wish.... semoga lepas ni huda tak hadapi masalah courier service yang mempunyai servis yang teruk macam ni! Nak happy2, excited terima parcel tanpa ada masalah merepek camni. Walau huda pergi bercuti huda boleh tenang2 jer, balik bercuti happy2 jer parcel selamat sampai kat rumah..

InshaAllah. Apa-apa pun... Alhamdulillah, masalah huda ni sudah selesai, dan huda dah hubungi sender sebenar, dan harap adalah rezeki huda nanti dapat semula parcel yang berbolak balik tu.. mesti renyuk habis plastik parcel tu sebab dekat 8 pit stop dia di campak ke sana sini dari Utara ke Timur....

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]