DHL Courier Kuala Terengganu Berjaya Buat Hidup Huda "Sengsara"

Al-kisah bermula hari sabtu lepas. Huda terima panggilan dari DHL Kuala Terengganu nak datang rumah hantar parcel. Dari siapa dan apa bendanya huda pun tak tahu. Suprise gift barangkali. Hati dah excited sebab balik bercuti dari Johor Bahru nanti ada parcel menanti!

Disebabkan huda tengah bercuti di Johor Bahru dari hari Jumaat hingga Ahad lepas, huda minta penghantaran semula pada hari ISNIN.

Dari pagi hingga tengahari huda menanti panggilan dari DHL. Hmm, kenapa diorang tak call ni, kan dah pesan suh datang hantar barang hari ini. Dalam keadaan huda tengah demam, selesema dan sakit tekak, huda gigihkan diri untuk call nombor DHL yang hubungi huda pada sabtu lepas.

Huda call masa tu pukul 1 petang. 
Namun, dari cakap slow2, huda terus melenting dan emosi terus berkecamuk! Huda tak boleh terima , delivery man DHL kata dia dah PULANGKAN parcel huda SEMALAM!!

Huda tak larat nak membebel panjang-panjang kat phone, huda lepas marah terus letak. Kemudian hantar SMS cakap huda akan buat report!

Tak lama kemudian dia call semula, suami pula cakap, sebab tahu isteri dia dah bertukar jadi singa, dengan sakit tekak yer. memang tak larat nak cakap lagi.

Delivery man tu inform dia ada call hari Ahad, sebab dia kata huda suruh arrange penghantaran semula hari Ahad bukannya ISNIN. Ish, tersalah dengar pulak delivery man DHL ni. Sakit yer hati kita! Suami minta dia hantar gambar bukti dia ada call hari Ahad.

Lepas beberapa minit, dia wassap gambar screenshot no telefon huda dan status dia gagal hubungi huda. Rasanya handphone dia yang bermasalah. Sebab huda tak terima sebarang call pada hari Ahad. Ahad tu huda on jer phone, takde masalah line ke apa sebab boleh jer call dan terima dari orang lain.

Paling huda geram, kat status tracking nombor DHL tu, dia tulis huda "REFUSE TO ACCEPT" . Aduhai, hari sabtu dah inform huda takde kat rumah, suh mari hari ISNIN, bila masanya kita tak nak parcel kita tu!! STRESSS YER!!!!

Huda tak tahan sangat, terus mesej dia suruh setelkan masalah ni dan tolong dapatkan barang huda yang dia tak sengaja pulang balik tu.

Ok, supervisor DHL pula call dan cakap dengan encik suami. Suami minta details sender.
Bila dah dapat details sender, huda pun wassap nombor sender seperti yang di beri oleh supervisor DHL Tadi.




Huda pun mesej dan cerita panjang lebar masalah huda. Tapi huda dapat blue tick jer.. Hmm. Huda mesej lagi lewat petang... dengan harapan ada lah jawapan positif. Tapi huda di minta contact nombor lain pula. Aduhhhhh!!











Huda kena type lagi mesej cerita panjang lebar masalah huda, dan jawapan di terima sangat mengecewakan. Rupanya sender yang huda dok mesej ni adalah company third party yang uruskan penghantaran barang client diorang.

Hari ni sudah hari Rabu, baru dapat nombor sender yang sebenar- benarnya... Aduhai... Huda kena cerita untuk kali ketiga masalah huda dan tebalkan muka minta sender sebenar dapat hantar semula parcel yang sepatutnya lama dah sampai pada huda...

Serius huda sangat kecewa dan banyak habiskan tenaga 3 hari ni layan emosi marah , bengang dengan DHL Kuala Terengganu ni. Huda harap apa yang berlaku menjadi pengajaran kepada supervisor DHL tu, tolonglah ajar staff buat kerja elok2. Take note betul2 bila customer request penghantaran semula hari apa, dan jangan senang-senang jer bagi false report customer refuse tak nak parcel hanya dengan 1 panggilan telefon yang tak terjawab. Lagi sedih bila yang orang yang delivery tu sendiri ada masalah handphone tak boleh nak call customer, tapi customer pula dipersalahkan sebab tak dapat di hubungi.  Tolonglah mesej dan tunggu customer reply.

Ini kali pertama huda hadapi masalah courier yang tidak bertanggungjawab dan buat kerja sambil lewa. Kecewa sungguh. Spoil mood dengan keadaan yang tak berapa sihat.

Huda hanya mampu cakap... TERIMA KASIH DHL KUALA TERENGGANU kerana menyusahkan hidup huda untuk beberapa hari ni , macam orang bodoh dok mesej sampai  3 nombor hanya kerana kelalaian orang lain.

Huda wish.... semoga lepas ni huda tak hadapi masalah courier service yang mempunyai servis yang teruk macam ni! Nak happy2, excited terima parcel tanpa ada masalah merepek camni. Walau huda pergi bercuti huda boleh tenang2 jer, balik bercuti happy2 jer parcel selamat sampai kat rumah..

InshaAllah. Apa-apa pun... Alhamdulillah, masalah huda ni sudah selesai, dan huda dah hubungi sender sebenar, dan harap adalah rezeki huda nanti dapat semula parcel yang berbolak balik tu.. mesti renyuk habis plastik parcel tu sebab dekat 8 pit stop dia di campak ke sana sini dari Utara ke Timur....

12 comments:

  1. DHL Johor pun sama. Kata ada call tapi takde pun call masuk. Line telefon apa semua ok je.. lepas tu tunggu dua hari dia hantar barang tapi takde pun orang hantar. Tiba tiba track parcel ada tulis "Customer not at home"

    ReplyDelete
  2. Senang cerita kalau dia call angkat atau pun pergi angkat sendiri barang di pejabat express.

    ReplyDelete
  3. Saya pun menunggu dari hari khamis..nie hr Sabtu pun sama masih takde penghantarn..janji konon nak hntr

    ReplyDelete
  4. Saya pun sama dalam tracking saya memberitahu penhantaran pada ari khamis.. Jam11.30 pagi. Tapi sampai ari sabtu pun tak sampai2

    ReplyDelete
  5. Barang yng saya oder sebelum brng perhantaran melalui DHL dah sampai pun.melalui j&T.. Perhantaran dari seller 1 hari kemudian.

    ReplyDelete
  6. Saya pun baru kena jugak ni...
    Alamat tak verify @ tak lengkap katanya..

    Hbs tu pos laju, J&T, GDEX dapat jer cari ni apa kes silap/ tak lengkap alamat?

    Tlg lah DHL keje biar proper...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lar sy pom dy buat alamat xlengkap,pdhal selama n courier lain elok jer jmpe alamat tu

      Delete
  7. Mak Cik pun sama.. dari 9/4/2020 shipment update tulis "due to courier overload" sampai 15/4 takde update dah. Tadi (16/4) cek tiba² dah ada update.. tapi sama jugak tulis due to courier workload pada 15/4 dan 16/4 "out for delivery" pukul 10 pagi. Ni dah pukul 5 belum ada lagi lori 'sampah' DHL ni datang. Tiba² tengah syok menulis komen ni Mak Cik Kiah dengar bunyi hon depan rumah. Alhamdulillah dah sampai barang tu, tepat pukul 5.08 petang. Tu pun lepas dua tiga guni email hantar kat DHL, 8 kolah miskol kat customer service yang tak berjawab, dan 15 botol chat session dgn seller mintak dia tolong. Sekian cerita Mak Cik Kiah harini. Pendek kata, kalau beli online tulis siap² remark jangan guna DHL. Pilih apa² saja courier lain selain DHL.

    p/s: Nasib baik dekat shipment update tu dia tak tulis "customer not at home" musim PKP ni hahahah. Ok bye! Malas layan korang : )

    ReplyDelete
  8. The International Courier administration is further sub separated in to various classes like the International Express wherein the courier is conveyed the following day or Standard courier conveyance wherein the package is gotten with in five to seven days.
    Jasa Export Import Indonesia

    ReplyDelete
  9. Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back to more times this year! Thanks for informative post. Europa-Road

    ReplyDelete
  10. The customer base of First Flight thrives on corporate as well as domestic sectors. They have a host of products and services for clients. FedEx delivery

    ReplyDelete
  11. Saya pengalaman runner dhl part time. Biasa yang bermasalah penerima. Alamat yg pelik2 dan tak dpt jumpa lokasi sebenar. Dan runner wajib call penerima mengikut sop dhl. Setiap call dan text mesej direkod dalam apps dhl. Runner gaji dia tak mahal pon lagi2 lah part time. Rm3 je per succes delivery. Kalau tak berjaya so takda la komisyen. Duit minyak kereta dan topup call mesej semua runner tanggung sendiri. Sekian. Sy pon penat nak bebel

    ReplyDelete