Mind Epic Training - Leadership 201 : Culture & Communications - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

Mind Epic Training - Leadership 201 : Culture & Communications

Mind Epic Training - Leadership 201 : Culture & Communications

Share This


Pada minggu lepas, ada satu program yang sangat menarik yang huda nak sangat join iaitu Mind Epic Training - Leadership 201 : Culture & Communications yang berlangsung dua hari ( 28 - 29 November 2018) di Hotel Sheraton Petaling Jaya. Program ini di sampaikan oleh Arthur Carmazzi , seorang speaker yang luas ilmu dan pakar bidang psikologi dan komunikasi. 

Siapa dia Arthur Carmazzi? 


Beliau adalah seorang penulis  dan juga penceramah berbangsa Itali-Amerika yang tinggal di Asia . Beliau pakar dalam aplikasi Psikologi untuk kepimpinan dan peningkatan kebudayaan dan organisasi. Dia terkenal kerana sumbangannya sebagai pengasas Directive Communication Methodology


Mind Epic Training - Leadership 201 : Culture & Communications 

Program yang berlangsung 2 hari ini sangat padat dengan perkongsian ilmu yang sangat berguna dalam organisasi. Antara tajuk yang di kupas dalam program ini adalah : -

  • What’s your ‘BRAIN COLOR’? - it’s definitely not Pink!
  • Adopting Psychology of Culture Change to Evolve Your Corporate Culture
  • Improve Your Work-Force Efficiency by REGCONIZING Your Management and Leadership Gaps
  • INSPIRE Your Team Using a Specially Designed Leadership Checklist
  • Discover and Utilize Color Brain TM Psychometric Profiling Results to PREVENT & ELIMINATE Conflicts Between Team Members
  • Understanding the IMPORTANCE of EFECTIVE COMMUNICATION from a Leader’s Perspective
Program ini banyak aktiviti kumpulan yang merangsang minda dan fizikal setiap peserta program. Memang happening program yang banyak aktiviti "hands on" ni. Memang tak bosan langsung. Berikut adalah beberapa aktiviti kumpulan sepanjang program ini berlangsung. 


Laksanakan tugasan berkumpulan perlukan komunikasi yang efektif dan kerjasama yang padu. 

Tengok masing-masing, bukan main fokus lagi kan?  Memang itu lah harus ada dalam setiap organisasi atau syarikat. 


Program Mind Epic Training ini sangat membantu dalam memupuk semangat dan motivasi co-workers serta meningkatkan kemahiran kepimpinan yang inovatif.  Tanggungjawab sebagai seorang pemimpin dalam syarikat atau organisasi harus mengikut peredaran zaman dengan mengamalkan konsep " Inspire & Respect" . 


No comments:

Post a Comment

Post Bottom Ad

Pages