Jom Tunaikan Zakat di PPZ MAIWP dan Dapat Rebat Cukai Pendapatan



Salam Jumaat semua! Anda perasan tak, hari ni merupakan hari Jumaat terakhir bagi tahun 2018. Ada berbaki 3 sahaja lagi menuju 31 DISEMBER 2018❗ Cepat yer kan masa berlalu. Selalu hari Jumaat ni kan, kita sebagai umat islam di anjurkan membuat kebaikan dan menunaikan kewajipan dengan sempurna. Hari ni huda nak ajak korang semua jom pakat-pakat kita tunaikan zakat di  Pusat Pungutan Zakat MAIWP sebelum tahun 2018 melabuhkan tirainya.


Jom Tunaikan Zakat di PPZ MAIWP dan Dapat Rebat Cukai Pendapatan 



Jom kita sama-sama tunaikan zakat demi kehidupan sekeluarga yang lebih berkat. Kita contohi Norman Hakim yang sudah menunaikan zakat di Pusat Pungutan Zakat MAIWP.

Berikut adalah informasi penting yang anda perlu tahu tentang kelebihan menunaikan zakat di Pusat Pungutan Zakat MAIWP.
šŸ“Œ Tunaikan zakat sebelum 31 Disember untuk mendapatkan rebat cukai pendapatan bagi e-filing tahun 2019.
šŸ“Œ Kaunter PPZ dibuka 7 hari seminggu sepanjang bulan Disember ini dari jam 8.15 pagi hingga 4.45 petang.

Berita baik untuk semua, waktu operasi PPZ MAIWP juga telah dilanjutkan!!

šŸ“Œ Mulai 26 - 31 Disember,waktu operasi dilanjutkan dari jam 8.15 pagi hingga 9.00 malam.

 11 Kaunter Pusat Pungutan Zakat



1)Shamelin




2)Plaza Rah,Kg. Baru



3)Masjid Negara


4)Wangsa Maju,Seksyen 5




5)Putrajaya Presint 9


6)Putrajaya Presint Diplomatik


7)Masjid At-Taqwa,Tmn. Tun Dr. Ismail


8)Masjid Abdul Rahman B. Auf,Jln. Puchong


9)Masjid Imam Al-Ghazali,Kepong


10)UTC – Pudu Sentral


11)Labuan Times Square,Labuan

Selain itu, jika anda menghadapi kesulitan untuk membayar zakat di kaunter zakat, anda juga boleh 
berzakat melalui portal PPZ MAIWP :šŸŒwww.zakat.com.my

Untuk info lanjut hubungi : ☎  01300885757

Jemput baca juga Perbezaan Zakat dan Cukai DISINI. 

#ppzmaiwp #yearendzakat #zakatakhirtahun

24 comments:

  1. Senang ya, buka hari2 mcm ni dan rebet cukai part ni plg best !

    ReplyDelete
  2. Cepat bayar zakat untuk dapatkan rebet cukai pendapatan kita...

    ReplyDelete
  3. Cepat bayar zakat untuk dapatkan rebet cukai pendapatan kita...

    ReplyDelete
  4. Jangan lupa tunaikan kewajipan ye tak. Dah makin banyak cara nak buat pembayaran dah - bukan setakat offline, malah online pun boleh dah kan.

    ReplyDelete
  5. Jom sama-sama bersihkan harta. Moga mendapat keberkatan hingga akhir hayat ❤️

    ReplyDelete
  6. bayar zakat lebih mudah..tiada alasan lagi..

    ReplyDelete
  7. Senang la nak tunaikan zakat sekarang. Lebih mudah. Takde alasan lagi tak bayar zakat. Zakat ni pun diagih kepada mereka yang memerlukan.

    ReplyDelete
  8. just talking to my Muslim friends about this Zakat thing. perhaps i should share your write up to them. Is good to be as a reminder... i also learnt few about it

    ReplyDelete
  9. Things are getting easier. Lot of options to pay zakat. So no more excuses for those not paying. Good info.

    ReplyDelete
  10. yes faster pay zakat before the year ends and also fulfill the duty as a good person! i think i saw some blogger mentioned that can do online too, so i supposed there's no excuse to skip anymore!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  11. senang dah macam-macam tempat dah buka kaunter untuk zakat.memang tak patut ada alasan susah nak bayar zakat lepas ni

    ReplyDelete
  12. Tak ada alasan untuk terlepas membayar zakat lagi lepas ni. Banyak cawangan dan banyak lagi kemudahan sekarang. Siap ada rebat cukai pendapat lagi. Untuk kebaikan bersama juga kan. :D

    ReplyDelete
  13. Bayar guna portal pun senang. Tak bayar nak kena keyin, trus boleh print resit..terbaik PPZ

    ReplyDelete
  14. pelbagai kemudahan disediakan oleh PPZ utk memudahkan org ramai membayar zakat..tiada alasan untuk tidak membayar zakat ...mudah-mudahan dengan zakat yang ditunaikan itu kita mendapat keberkatan hidup disisi-Nya

    ReplyDelete
  15. dah makin senang sekarang insentif PPZ untuk senangkan orang ramai bayar zakat.Tak payah susah payah kena pergi headquater kat shemelin tu. Bayar zakat online pun dah boleh. Yang belum bayar zakat, elok tunaikan segera sebelum masuk 2019

    ReplyDelete
  16. bagus betul ppz ni. macam2 inisiatif yg dorg ambik utk permudahkan urusan org ramai dalam urusan pembayaran zakat.

    ReplyDelete
  17. bagus sangat ppz sekarang. Nak bagi kudah orang ramai bayar zakat.. Semuabkaunter dibuka.. Boleh byr online lagi.. Takde alasn lagi dh tak sempat byar zakat

    ReplyDelete
  18. Dh senang dh nk bayar zakat, x ada alasan dh x nak bayar. Online ada..kaunter gerak ada..so tunggu apa lagi, jom bayar zakat

    ReplyDelete
  19. Senang dah sekarang nie kalau nk bayar zakat. Tak ada alasan utk xbayar zakat. Mudah je. Terima kasih ya di atas infonya. Suka dgn usaha ppz utk menggalakkan org utk berzakat

    ReplyDelete
  20. it's good that you share information about Pusat Pungutan Zakat MAIWP. so that everyone can pay their zakat before the year end. bravo to the good job, yay.

    ReplyDelete
  21. Terima kasih atas peringatan dan info. Menunaikan zakat ni wajib dan mmg dituntut dalam Islam. Bagus ingatkan umat Islam yang lain supaya tak lupa jalan kan kewajiban. Bayar Zakat sekarang ni pun makin mudah. Selamat Menyambut tahun baru btw. Teruskan kongsi info yg menarik

    ReplyDelete
  22. Great info, this will be really useful for those who need to pay up, plus there's so many branches and methods now it makes it easier for them to pay.

    ReplyDelete
  23. Senang sekarang ni semua bayar on9 ja. Xda alasan dah utk mngelat tak bayaq zakat kan

    ReplyDelete
  24. Biasa orang suka buat last minit..good thing dia extend waktu operasi

    ReplyDelete