Extra Virgin Olive Oil Dari Pons Pilihan Terbaik!


Sudah hampir sebulan huda gunakan Extra Virgin Olive Oil jenama Pons. Kenapa dalam banyak-banyak jenama Extra Virgin Olive Oil di pasaran huda pilih jenama Pons? Kalau anda nak tahu teruskan membaca kenapa Extra Virgin Olive Oil Dari Pons Pilihan Terbaik!

7 Sebab Extra Virgin Olive Oil Dari Pons adalah Pilihan Terbaik!


#1 - PONS adalah jenama minyak zaitun tulen yang diimport khas dari negara Spain. Tahu tak ada lebih kurang 1000 jenis pokok zaitun di seluruh dunia dan salah satunya di Spain. Minyak zaitun dari Spain ini berkualiti tinggi serta mendapat pensijilan HALAL dari Neatherland dan diiktiraf oleh JAKIM. Selain itu minyak zaitun ini juga ada pensijilan organik dan fair trade serta pensijilan ISO2200.

#2 - Ia mempunyai tahap acidity terendah di Malaysia iaitu ~0.3%.

#3 - Produk ini ada kelebihannya tersendiri iaitu ia boleh diamalkan sebagai supplemen kesihatan setiap hari dan jugak boleh digunakan dalam masakan.

Cara untuk makan EVOO Pons sebagai  supplemen kesihatan 
  •  Amalkan minum 2 kali sehari iaitu 1 sudu sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur. 
  • Jangan minum air selama 3 minit selepas minum untuk kesan yang lebih bagus. 
Cara untuk gunakan EVOO Pons dalam masakan.
  • Boleh dicampur dalam makanan seperti dalam sup 
  • Dressing untuk salad 
  • Masak menu pan-grilled seperti salmon dan lamb-grill

#4- Boleh jugak disapu pada kulit untuk hilangkan kesan parut, masalah kulit kering, masalah ekzema, masalah sakit sendi dan lutut serta bagus untuk lebat dan hitamkan rambut.

#5 - Produk PONS ini juga ada formulasi yang khas untuk bayi dan kanak- kanak. Boleh digunakan pada bayi seawal usia 6 bulan dan keatas.



#6 - Ia berfungsi untuk meningkatkan sistem imunisasi, membantu sistem penghadaman, membantu masalah sembelit dan gastrik serta mengandungi antioksidan yang bagus.
Cara untuk amalkan PONS untuk anak-anak anda boleh dicampur dalam masakan anak-anak.



#7 -  EVOO Pons  di botolkan dalam botol kaca gelap dan dibotolkan secara nitrogen injection. . Hanya melihat melalui packaging sahaja kita boleh tahu minyak zaitun jenama PONS ini adalah yang terbaik!

Tahukan anda tips membeli minyak zaitun yang terbaik?

 **Jangan beli botol kaca warna cerah, ini kerana kandungan khasiatnya akan hilang disebabkan oleh proses photo oxidation kerana terdedah kepada sinaran UV.

 **Jangan beli botol plastik kerana kandungan bahan kimia di dalam plastik akan bertindak balas dan bercampur dengan minyak zaitun.

**Jangan beli minyak zaitun jenis softgel atau kapsul, ia tidak digalakkan kerana minyak zaitun akan kehilangan khasiat semasa proses memasukkan minyak ke dalam softgel atau kapsul

Harga PONS Extra Virgin Olive Oil

Harganya mampu milik hanya RM25 untuk botol saiz 250ml. 
Untuk PONS Babies & Kids harganya  RM45 untuk botol saiz 250ml. 



Anda boleh dapatkan minyak zaitun jenama PONS ni di Al Masoud Trading Shah Alam, dan anda juga boleh membuat pembelian diatas talian di Shopee (free postage)!

Untuk maklumat lanjut mengenai PONS EVOO ni korang boleh layari laman rasmi dan follow sosial media



Alamat: 

AL MASOUD TRADING
No.G-33A, Blok 5, Laman Seri Business Park
Persiaran Sukan, Seksyen 13
40100 Shah Alam, Selangor
Telefon: 03-55245570



3 comments:

  1. Lebih sihat fan Yakin dgn jenama.ni

    ReplyDelete
  2. farah pun suka juga tambah minyak zaitun dalam masakan

    ReplyDelete
  3. menarik pons kanaka=kanak tu..nak carila untuk bagi dekat fariza

    ReplyDelete