Tiada Bayaran Tambahan untuk Pakej Bersalin Serenity Di Rampai Puteri Medical Centre - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

Tiada Bayaran Tambahan untuk Pakej Bersalin Serenity  Di Rampai Puteri Medical Centre

Tiada Bayaran Tambahan untuk Pakej Bersalin Serenity Di Rampai Puteri Medical Centre

Share This

Setiap ibu memang ada impian nak bersalin di hospital terbaik, disambut oleh doktor wanita dan dijaga oleh nurse wanita yang baik. Namun realiti hidup zaman sekarang ramai yang terpaksa
lupakan impian tadi sebab memikirkan kos yang mahal dan jika berlaku komplikasi ketika proses kelahiran pasti caj hospital swasta akan berlipat ganda.

Berita baik untuk anda yang sedang menghitung hari kelahiran bayi, dan teringin sangat nak bersalin di hospital private yang servis memang TIP TOP , jom baca perkongsian huda hari ni tentang Pakej Bersalin Serenity di Rampai Puteri Medical Centre yang memang buatkan korang tersenyum dan lapang dada!


Tiada Bayaran Tambahan untuk Pakej Bersalin Serenity  Di Rampai Puteri Medical Centre


Promosi Pengenalan Pakej Baru di Rampai Puteri Medical Center :  SERENITY PACKAGE

Dengar nama pakej bersalin ni dah rasa cam best. Serenity yang bermaksud " the state of being calm, peaceful, and untroubled." atau lebih mudah kita faham keadaan yang tenang dan damai.

Debaran nak bersalin dan kerisauan proses kelahiran dan memikirkan kos lagi, pasti korang tak senang duduk kan?

Tapi dengan Serenity Package dari Rampai Puteri Medical Center ni pastinya boleh buatkan korang menarik nafas lega. Kalau tak percaya tonton video bawah ni :-



Betul ke Serenity Package ni tiada caj tambahan??






Dah tonton video dan baca term & conditions untuk SERENITY PACKAGE, memang berbaloi kan bersalin kat sini!

Si suami pasti dapat menarik nafas lega , dan kurang sikit nervous nak sambut ahli keluarga yang baru sebab :
  • Tiada bayaran tambahan akan dikenakan jika isteri memerlukan emergency caesarean.
  • Tiada bayaran tambahan caj untuk ubat-ubatan
  • Tiada bayaran tambahan jika stay lama dekat ward selepas kelahiran atas medical reasons. 
Jom huda kongsikan pula harga untuk Serenity Package di Rampai Puteri Medical Centre



1- Serenity Suite – RM4200
2- Serenity Single Room – RM3800
3- Serenity Open Ward – RM3200

Harga affordable jugak kan? So sesiapa pun boleh rasai pengalaman bersalin di hospital private dan bayi disambut oleh doktor wanita dan dijaga rapi oleh nurse wanita. Suami dan isteri pun senang hati. 

Huda nak kongsi juga cerita yang adik ipar huda pun dah selamat bersalin di Rampai Puteri Medical Centre ni 4 bulan lepas. Lepas bersalin di sini, baru dia balik ke Kuala Terengganu untuk berpantang di rumah mak.

Adik ipar huda memang puas hati dengan servis terbaik yang diberikan oleh doktor dan nurse di Rampai Puteri ni sepanjang beliau di sana. 

Huda tertarik dengan cerita beliau dengan layanan staff yang begitu baik dan buatkan dia rasa selesa dan tenang. Selepas bayi dilahirkan , azan dipasang di Labour Room, dan ibu berpeluang bonding dengan baby dan si ayah pula azankan di telinga bayi.  

Sebelum check out wad, macam-macam dapat antaranya kad ucapan tahniah, susu untuk ibu, susu untuk bayi dan juga coklat! 


Syok kan bersalin kat Rampai Puteri Medical Centre ni!

Jemput juga baca pengalaman huda bawa adik Arif Hakim cek up  di sini >> Pengalaman Bawa Anak Check Up di Rampai Puteri Medical Centre<<

Hubungi Rampai Puteri Medical Centre untuk tempahan dan maklumat lanjut. 

Rampai Puteri Medical Centre
No 9 & 11, Jalan Seri Rejang,
Rampai Business Park South,
53300 Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia.

Web : www.rampaiputeri.com
FB : www.facebook.com/rampaiputerimedicalcentre
Instagram : https://www.instagram.com/rampaiputeri/
Emel : rampaiputeri@gmail.com
Tel : 03-41312039

35 comments:

  1. Bagus pakej mcm ni, senang nak bajet siap siap perbelanjaan

    ReplyDelete
  2. Bagus konsep dia.Takdela susah hati nak kena bayar lebih klu terjadi yg diluar jangkaan.

    ReplyDelete
  3. Ok kena kahwin cepat ni hahaha btw nice sharing kak Huda!

    ReplyDelete
  4. Tempat pun dah nampak selesa sangat kan.. bagus diaorg buat pakej ni

    ReplyDelete
  5. bagus ada pakej cenggini. Takdelah terbeban sangat dengan kos kewangan

    ReplyDelete
  6. info berguna. thank you

    ReplyDelete
  7. teringin nak bersalin kat sini tapi eh...haha...ok2...

    ReplyDelete
  8. Dah tak tengok dah la tempat2 bersalin ni. Hehe. Buat mereka yang mencari-cari kiranya info yang sangat membantu. Ada alternatif la kalau tak nak bersalin kat Hospital Kerajaan.

    ReplyDelete
  9. oh dah ada hospital kat Rampai ni , dulu kak lily duduk sini. Bagus pakejnya berpatutan, ni kena take note ni

    ReplyDelete
  10. bagus lah mcm tu. xde la ttba terlebih bajet. senang otak

    ReplyDelete
  11. amboii bestnya.. kalau muda nak gak bersalin kat situ

    ReplyDelete
  12. Dekat dgn rumah saya ni. Haih dan2 rasanya nak ber baby klu ada pakej mcmni

    ReplyDelete
  13. Wah baguslah kalau takde belanja atau bayaran tambahan kalau bersalin kat sini. Hospital swasta ni bagus servis dia. Selesa itu ibu bersalin juga

    ReplyDelete
  14. Menarik ni, bolehlah plan untuk baby nombor dua pulak, haha

    ReplyDelete
  15. waa menarik jugak pakej ni yea sebab takde extra charge tu hehe. tengok bilik dan suasana pon nampak mmg mcm sgt selesa untuk ibu dan bayi. mmg best kat swasta, berbaloi dgn harga kan hehe.

    ReplyDelete
  16. Bagus untuk bakal- bakal ibu diluar sana..boleh la pilih pakej yang ada kan..kalau akak la kan..better amik bilik reramai tu..takut duk sensorang...hahaha...tengok ward ni terus rasa nak beranak..tapi dah tua..malas la plak nak fikir..Dania pun dah besar panjang

    ReplyDelete
  17. The package looks worthy.. so many things inside the package, they got everything a mommy to be needed... great one..

    ReplyDelete
  18. Wah berita baik ni untuk bakal2 ibu semua..maklum la tak ada caj tambahan jadi tak payah la nak pening kepala kan..

    ReplyDelete
  19. Sweetnya hospital ni. Siap bagi coklat gift kat mama dan bayi. Mesti mama rasa touching sgt.

    ReplyDelete
  20. Ok la harga nyer tu.
    Utk bersalin, keselesaan tu penting. Bila ada spital mesrabgini, apa lagi kan. Wajib la pregnant mommies dok sini.

    ReplyDelete
  21. Bestnyaaa laaa...selesa buat ibu-ibu..
    Tak merasalah Sis nak bermanja-manja bersalin hosp pakar macam ni..
    Sis dah pencen hahahaha

    ReplyDelete
  22. Haaa bagus sangat ni , boleh buat kira-kira dengan tepat , so tak risau kot terlebih bajet

    ReplyDelete
  23. cantiknya bilik yang disediakan. pakej yang disedikan pun agak berbaloi dan berpatutan. boleh rekomen kat member2 yang sedang mencari nak membuat survey hospital

    ReplyDelete
  24. Sis dah tak berpeluang dah nak bersalin kat sini sb faktor usia..hehehe. Nanti bolehlah sis rekomen kat kenkawan mana yang mencari hospital bersalin yang terbaik

    ReplyDelete
  25. Best betul bila baca ni kak huda..rasa nak mengandung lagi dan bersalin dekat sini..hehe..lagi takda caj tambahan..memang syokla kan..selalu risau bila ada cas sana sini..

    ReplyDelete
  26. Menarik pakej yang ditawarkan. Kalau macam ni punya selesa check in lama pun tak apa. Cantik dah macam rumah hah

    ReplyDelete
  27. USP paling best utk pakej bersalin Private Hospital ni..takpernah lagi jumpa hospital swasta yang tak letak bayaran tambahan bila ada some issue..terbaik ni

    ReplyDelete
  28. Seronoknya klu berpeluang bersalin disini.. Hihihi

    ReplyDelete
  29. pada saya 4200 untui suite tu sangat berpatutan. kat tempat lain lagi mahal tau.. kalau ada duit lebih better buat di sini, untuk kselesaan kita juga, hehe

    ReplyDelete
  30. memang perkhidmatan yang terbaik


    ReplyDelete
  31. this is a good package for those who plan to have proper place for child birth. overall the pricing is cheap and the place is well organised and clean

    ReplyDelete
  32. Harapnya makin banyak hospital swasta yang akan buat pakej sebegini untuk memudahkan semua bakal parents. Moga dimurahkan rezeki semua staff kat hospital ini.

    ReplyDelete
  33. Menarik pakej dia, murah dan berbaloi!

    ReplyDelete
  34. Menarik pakej nya. Tempat pun nampak selesa.

    ReplyDelete
  35. Package yang ditawarkan untuk bersalin sangat murah dan berpatutan. Tak dak la mahal sangat. Dan layanan yang si tawarkan exclusively. Boleh suggest kepada rakan ika hehe

    ReplyDelete

Post Bottom Ad

Pages