Jom dapatkan Althea Petal Velvet Sunaway - Sunscreen Terbaik Bebas Kimia! - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

Jom dapatkan Althea Petal Velvet Sunaway - Sunscreen Terbaik Bebas Kimia!

Jom dapatkan Althea Petal Velvet Sunaway - Sunscreen Terbaik Bebas Kimia!

Share This


ALTHEA PETAL VELVET  SUNAWAY |  Minggu lepas huda dapat suprise box lagi dari Althea Korea! Syok betul jadi Althea Angels ni, ada jer tau dapat suprise dari Althea. I like!!
Kali ini suprise box Althea ada Althea new baby iaitu... Althea Petal Velvet Sunaway. Jom teruskan membaca dan ketahui kenapa Althea Petal Velvet Sunaway ni best dan lain dari yang lain. 

Sebelum huda cerita lebih lagi , jom layan video unboxing Althea Suprise Box kali ni. 




Althea Petal Velvet Sunaway - Sunscreen Terbaik Bebas Kimia!


Huda dah guna Petal Velvet Sunaway , krim pelindung matahari yang sangat bagus dalam melindungi kulit dari  pancaran UV.  Jatuh cinta dengan lightweight texture sunscreen ni dalam bentuk cecair , memang tak terasa macam pakai sunscreen tau.

Althea Petal Velvet Sunaway ini juga melindungi kulit dari pancaran UV A dan UV B dengan adanya SPF 50+ PA+++.

Korang tahu tak maksud SPF50/PA++++ ?

PA adalah ukuran kemampuan melindungi kulit daripada sinar UVA. Skin Protection Factor(SPF) pula melindungi kulit daripada sinar UVB.

UVA adalah sinaran matahari yg meresap terus ke dalam lapisan kulit kedua kita iaitu lapisan dermis

UVB pula adalah sinaran matahari yang menembusi lapisan kulis yang pertama kita iaitu epidermis .

Maka sunscreen ini yang mempunyai ciri PA++++ adalah 96% UVA blocker dan dan SPF 50+ bermaksud mampu melindungi kulit dalam jangka masa yang lama anggaran 500 minit.



Lagi satu ciri yang huda suka tentang Althea Petal Velvet Sunaway ni adalah bebas bahan kimia dan sangat sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif.


Nama pun produk baru kan, so mesti ada teknologi terkini dalam produk terbaru Althea ni.

Althea Petal Velvet Sunaway ni menggunakan teknologi Micro Powder Barrier .



Ada lagi ciri best yang huda rasa takde kat sunscreen lain yang pernah huda guna sebelum ni. Petal Velvet Sunaway ni bebas bahan kimia dan dengan advanced non-chemical UV filter , ia bersifat transparent tanpa tinggalkan kesan white-cast pada kulit. Best sangat!!




Ramuan Utama Althea Petal Velvet Sunaway


Ramuan utama dalam Petal Velvet Sunaway ni adalah Damask Rose yang membantu melembabkan dan melembutkan kulit.  Keunikan ekstrak Damask rose ni mengandungi komposisi nanomolekular yang kaya dengan vitamin yang boleh menembusi kulit dan memberi kesan "soothing" dan "glowing" 

Amacam, best kan Althea Petal Velvet Sunaway ni? Mesti korang rasa harganya mesti mahal kan? 

Harga Petal Velvet Sunaway dari Althea ni sangatlah berbaloi tau, cuma RM43.00  sahaja!!

Owh ya, nak lagi cun, jom gandingkan  Althea Petal Velvet Sunaway dengan Althea Velvet Powder



Althea Velvet Powder ni ada tiga variant :-  ada translucent, warm beige dan pink lavender. 


Favourite huda mestilah pink lavender. baunya pun sedap, tenang jer pakai kat muka ni.


Sekarang tengah promosi!!  Jom korang grab Althea Petal Velvet Set ( 1 unit  Petal Velvet Sunaway dan 1 unit Petal Velvet Powder pilihan hati korang ) dengan harga diskaun 10% iaitu cuma RM47.20.


Jom cantik dan lindungi kulit kita dari sinaran matahari dengan dapatkan Althea Petal Sunaway di https://my.althea.kr

20 comments:

  1. wah bestnya tengok semua orang review! nak try jugak la

    ReplyDelete
  2. I'm using this products too! So good and nice.. makes my skin flawless.. and also... protect my skin from harmful uv rays.. thanks althea petal velvet

    ReplyDelete
  3. Kalau tak silap yang petal ni rangkaian produk produced by althea sendiri kan? Kiranya bukan produk brand lain yang dijual di althea. Betul tak?

    ReplyDelete
  4. airah pun ada terima sunscreen ni excited betul nak cuba.masih dalam tempoh percubaan nanti nak share review airah pulak hihi best baca review

    ReplyDelete
  5. Petal Velvet Sunaway tu TB lum guna lagi.. nanti nak test sebab ramai kata best sebab tak berminyak dan bau best..

    ReplyDelete
  6. Looks like an amazing product, I've got many friends using it and all are giving me good feedback, I should try it too.

    ReplyDelete
  7. Wah best la..looks amazing sgt dengan kebaikkan sunaway petal tu...SA suka juga..baru dapat..nanti nak share plak pengalaman SA guna...

    ReplyDelete
  8. blogger alhtea angels memang selalu dapat hadiah ye? seronoknya. dah la product mereka ni bagus

    ReplyDelete
  9. bagus nampk produk petal velvet ni. Mcm tak capuk bila pakai. Pakaging die pun cantik nampak macam exclusive sangat.

    ReplyDelete
  10. Ala tebaik untuk orang perempuan jer heheh kalau laki pakai dah lain macam jer jadinya nanti wakakaka... tak apa lah kita hadiah pada yang istimewa menarik dan selamat ok juga ini harga boleh tahan...

    ReplyDelete
  11. Bagus product ni, sesuai la beli bagi kat wife.
    Tertarik dgn Ciri dia yg 96% UVA blocker dan SPF 50+ tu...

    ReplyDelete
  12. Memang best pakai produk ni. Sis pun baru dapat dan dah cuba pakai sunscreen ni masa gi mandi laut, memang best..kulit wajah pun tak terbakar sangat bila guna produk ni

    ReplyDelete
  13. Qaseh pun ada dapat , tapi tak review lagi , yg ppowder tu sebelum ni dah beli 2 hehek bestt

    ReplyDelete
  14. Rasanya nama Althea ni makin kuat di Malaysia. Di mana-mana blog sahaja ada pengguna produk dr Korea ni. Banyak gak item Althea ni ye

    ReplyDelete
  15. cantiknya produk ni. Suka ciri PA++++ 96% UVA blocker dan jugak SPF 50+ . Betul2 blh melindungi kulit kami terutama cuaca kita ni makin panas dan terik.

    ReplyDelete
  16. Emi pun dah cuba althea petal velvet sunaway ni. Bestttt, memang lightweight dan tak rasa macam pakai sunscreen langsung. Suka pulak kita. Dah la dia tak macam sunscreen lain yg buat muka kita rasa berminyak.

    ReplyDelete
  17. Kak belum cuba lagi produk no,mesti best guna produk nikan?

    ReplyDelete
  18. Satu suka betul tengok packaging produk2 althea nie. Serious comel2 je bentuk dan warnanya cantik n soft. Dua, sbb kualiti produknya.

    ReplyDelete
  19. so pinky and sweet the packaging. Althea have many range of products now! interesting!

    ReplyDelete
  20. bestnyaa tengok..packaging dia lawa..pinky2 gitu..best tengok petal velvet sunscreen ni, kalau keluar memnag kene pakai sunblock. Wah ada diskaun siap dapat powder velvet..kene grab bni

    ReplyDelete

Post Bottom Ad

Pages