Jom dapatkan Althea Petal Velvet Sunaway - Sunscreen Terbaik Bebas Kimia!



ALTHEA PETAL VELVET  SUNAWAY |  Minggu lepas huda dapat suprise box lagi dari Althea Korea! Syok betul jadi Althea Angels ni, ada jer tau dapat suprise dari Althea. I like!!
Kali ini suprise box Althea ada Althea new baby iaitu... Althea Petal Velvet Sunaway. Jom teruskan membaca dan ketahui kenapa Althea Petal Velvet Sunaway ni best dan lain dari yang lain. 

Sebelum huda cerita lebih lagi , jom layan video unboxing Althea Suprise Box kali ni. 




Althea Petal Velvet Sunaway - Sunscreen Terbaik Bebas Kimia!


Huda dah guna Petal Velvet Sunaway , krim pelindung matahari yang sangat bagus dalam melindungi kulit dari  pancaran UV.  Jatuh cinta dengan lightweight texture sunscreen ni dalam bentuk cecair , memang tak terasa macam pakai sunscreen tau.

Althea Petal Velvet Sunaway ini juga melindungi kulit dari pancaran UV A dan UV B dengan adanya SPF 50+ PA+++.

Korang tahu tak maksud SPF50/PA++++ ?

PA adalah ukuran kemampuan melindungi kulit daripada sinar UVA. Skin Protection Factor(SPF) pula melindungi kulit daripada sinar UVB.

UVA adalah sinaran matahari yg meresap terus ke dalam lapisan kulit kedua kita iaitu lapisan dermis

UVB pula adalah sinaran matahari yang menembusi lapisan kulis yang pertama kita iaitu epidermis .

Maka sunscreen ini yang mempunyai ciri PA++++ adalah 96% UVA blocker dan dan SPF 50+ bermaksud mampu melindungi kulit dalam jangka masa yang lama anggaran 500 minit.



Lagi satu ciri yang huda suka tentang Althea Petal Velvet Sunaway ni adalah bebas bahan kimia dan sangat sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif.


Nama pun produk baru kan, so mesti ada teknologi terkini dalam produk terbaru Althea ni.

Althea Petal Velvet Sunaway ni menggunakan teknologi Micro Powder Barrier .



Ada lagi ciri best yang huda rasa takde kat sunscreen lain yang pernah huda guna sebelum ni. Petal Velvet Sunaway ni bebas bahan kimia dan dengan advanced non-chemical UV filter , ia bersifat transparent tanpa tinggalkan kesan white-cast pada kulit. Best sangat!!




Ramuan Utama Althea Petal Velvet Sunaway


Ramuan utama dalam Petal Velvet Sunaway ni adalah Damask Rose yang membantu melembabkan dan melembutkan kulit.  Keunikan ekstrak Damask rose ni mengandungi komposisi nanomolekular yang kaya dengan vitamin yang boleh menembusi kulit dan memberi kesan "soothing" dan "glowing" 

Amacam, best kan Althea Petal Velvet Sunaway ni? Mesti korang rasa harganya mesti mahal kan? 

Harga Petal Velvet Sunaway dari Althea ni sangatlah berbaloi tau, cuma RM43.00  sahaja!!

Owh ya, nak lagi cun, jom gandingkan  Althea Petal Velvet Sunaway dengan Althea Velvet Powder



Althea Velvet Powder ni ada tiga variant :-  ada translucent, warm beige dan pink lavender. 


Favourite huda mestilah pink lavender. baunya pun sedap, tenang jer pakai kat muka ni.


Sekarang tengah promosi!!  Jom korang grab Althea Petal Velvet Set ( 1 unit  Petal Velvet Sunaway dan 1 unit Petal Velvet Powder pilihan hati korang ) dengan harga diskaun 10% iaitu cuma RM47.20.


Jom cantik dan lindungi kulit kita dari sinaran matahari dengan dapatkan Althea Petal Sunaway di https://my.althea.kr