Pigmentation Laser di Premier Clinic Jadikan Wajah Lebih Cerah dan Tona Sekata - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

 Pigmentation Laser di Premier Clinic Jadikan Wajah Lebih Cerah dan Tona Sekata

Pigmentation Laser di Premier Clinic Jadikan Wajah Lebih Cerah dan Tona Sekata

Share This


Assalamualaikum. hari ini huda nak kongsi pengalaman huda selepas buat pigmentation laser di Premier Clinic,KL. 

Sebelum tu jom huda cerita sikit tentang bagaimana pigmentation laser ini boleh membantu menjadikan wajah bebas jeragat dan juga pigmentasi. 

Pigmentation laser yang huda buat ini dinamakan Q Switch Laser.


" The q-Switch Nd:YAG laser emits high energy light towards the affected area, helping to reduce the number of unwanted skin cells. This then allows skin to begin the generation of new cells to replace the old ones. In q-Switch mode, the laser produces two wavelengths with one being specifically used to target and address skin lesions. The laser is able to penetrate deeply without injuring the top layer of skin and also aids the skin’s production of collagen and vital proteins which are essential for healthy and youthful skin.


It is a relatively painless and swift treatment that is suitable for all types of skin. Helping to lighten the tone of your skin, this laser procedure will also help to address your complexion, resulting in fairer and smoother skin. The q-Switch Nd:YAG laser is also used around the world by many aesthetic doctors as its versatility and safety makes it a popular option." 

Prosedur 



Sebelum memulakan treatment laser , huda jalani dulu pemeriksaan kulit serta konsultasi dari Dr Nigel.

Kemudian muka huda di cuci dengan facial foam istimewa di sini. Memang sedap jer kulit muka lepas di cuci.

Kemudian muka huda disapu numb cream, untuk kurangkan rasa sakit sebelum jalani rawatan laser. 
Selepas 15-20 minit, numb cream di bersihkan dari wajah, dan sedia untuk proses rawatan laser selama 15 minit.

Sakit ke?

Serius, memang tak sakit langsung, rasa panas-panas sikit jer, nasib ada cooler yang dihala ke wajah sepanjang proses laser ni. Proses rawatan laser ini makan masa beberapa minit sahaja. memang cepat. Tak puas pulak sebab rasa macam cepat jer..hehe. Jom layan vlog yang huda dah sediakan untuk korang tengok sendiri macamana rawatan laser ni.





Pengalaman huda selepas habis treatment ini adalah kulit terasa sedikit panas dan kesan dari numb cream masih ada dan beransur hilang dalam masa 1 jam. Selain itu kulit terasa sangat lembut dan paling best, memang terasa liang-liang pori makin mengecil, tona kulit pun makin cerah sekata. Selepas beberapa hari kulit wajah memang terasa lain, rasa tegang berbanding dulu, mungkin sebab penghasilan kolagen yang meningkat selepas proses laser. Huda pun makin rajin guna krim moisturizer dan sunblock sebab happy sentuh kulit makin licin.






Selepas treatment ini huda juga mesti elakkan terkena direct sunlight untuk 2 minggu selepas treatment. Huda juga wajib guna sunscreen SPF 50, seeloknya setiap 5 jam sehari. 

Rawatan laser yang huda terima sangat cepat, dan kebiasaannya memang wanita ambil peluang buat treatment ni ketika lunch break. Dan paling best treatment ini NO DOWNTIME, jadi lepas treatment huda relaks jer terus pergi event di Setapak. 


Berminat nak pergi?

Sebelum korang pergi boleh lah buat appoinment dulu tau dengan hubungi branch Premier Clinic yang korang nak pergi. Bagi juga nama " HUDA HALID" sebagai referral untuk dapatkan diskaun menarik di sini. 

Premier Clinic Branches

TTDI:


31,Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000, Kuala Lumpur.
*Same row as Pizza Hut and next to Maxis and Digi centre


BANGSAR:


40, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur.
*Same row as Post Office and next to Raj Banana Leaf mamak stall


PUCHONG:


G-15, IOI Boulevard, Jalan Kenari 5, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor
* Same row as RHB Bank and Paparich Restaurant


KL CITY:


A-0-8 Megan Avenue 1 , 189 Jalan Tun Razak , 50400 Kuala Lumpur
*Opposite new China Embassy (China Visa application place)


General Contact Details : +6012-6625552

Websites: www.premier-clinic.com

Email Address: contactus@premier-clinic.com

Facebook: www.facebook.com/Premier-Aesthetic

Instagram: premier_clinic

Tumblr: http://premierclinickl.tumblr.com

Twitter: http://www.twitter.com/PremierClinicKL

Google Plus: http://plus.google.com/+PremierclinicKL

Youtube: http://www.youtube.com/user/PremierClinic

Dr Kee Yong Seng: http://www.KLaesthetic.com

Dr Chen Tai Ho: http://www.drchentaiho.com

Whatsapp: http://premierclinic.wasap.my



6 comments:

  1. macam best jer pigmentation laser ni, menarik!

    ReplyDelete
  2. Bertambah jelita lah nampak gayanya lpas ni

    ReplyDelete
  3. Nampak menarik tapi ai ni agak takut nak cuba rawatan berkaitan muka ni. Hehehee!

    ReplyDelete
  4. wow
    nih rasa nak try nih
    nampak menarik

    ReplyDelete
  5. Best sekali sekala buat treatment mcm ni

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi pergi premier clinic ni

    ReplyDelete

Post Bottom Ad

Pages