The Arifs Belajar Mengira dengan Numberblocks - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

The Arifs Belajar Mengira dengan Numberblocks

The Arifs Belajar Mengira dengan Numberblocks

Share This
Assalamualaikum. Hari ini huda nak sambung perkongsian semalam.
 Semalam huda ada kongsikan anak-anak huda belajar membaca dengan Alphablocks. Sebab minat anak-anak suka belajar, selain belajar membaca, anak-anak huda juga belajar mengira dengan Youtube di channel Numberblocks


" Numberblocks is a British children's CGI-animated TV series. It debuted on CBeebies on 23 January 2017. It is produced by Blue-Zoo Productions and Alphablocks, the studios that also produce Alphablocks, which is related. The show teaches children how to count and recognise numbers from 1 to 15. This channel was generated automatically by YouTube's video discovery system." 

Youtube Channel : NUMBERBLOCKS

Alhamdulillah, lepas tonton youtube channel Numberblocks ni, anak-anak huda dah pandai mengira sendiri. Mereka yang excited nak ajar huda kira. Channel ni memang menarik minat kanak-anak sebab grafik yang cantik dan kaedah pembelajaran matematik yang "kids-friendly" yang mudah kanak-kanak fahami. 

Bagus sangat idea orang yang buat Numberblocks ni. Untung huda, tak payah susah-susah nak ajar matematik pada anak-anak. Bagi diorang tengok youtube, kemudian revise ilmu yang anak-anak dapat lepas tonton dan ajar mereka menulis dan melukis numberblocks di atas kertas dengan pensil warna. 

Arif Haikal sekarang dah advance, dia lukis Numberblocks ni guna software melukis di laptop huda. Anak-anak generasi zaman sekarang ni memang celik IT dan cepat jer belajar guna laptop kan?

Tunggu sikit masa lagi huda nak ajak Arif Haikal berblogging macam mama dia pulak,hehe...



some_text

No comments:

Post a Comment

Post Bottom Ad

Pages