Jom Cek Broken Link dan Tingkatkan SEO Blog - Kisah & Cerita Huda

Post Top Ad

Jom Cek Broken Link dan Tingkatkan SEO Blog

Jom Cek Broken Link dan Tingkatkan SEO Blog

Share This


Assalamualaikum. Sejak aktif berblogging tahun ni, baru-baru ini huda dapat seru nak cek broken link. Sebelum tak pernah nak kisah pun pasal broken link. Sibuk sangat dengan back link untuk tingkatkan SEO blog, sampaikan step kemaskini blog dan buang broken link tak pernah pun nak buat.



Kenapa kena cek broken link?

Broken link boleh memberi kesan negatif kepada blog atau website anda kerana :

" Broken Links Negatively Affect SEO. It's important to understand that one of the ways search engines rank websites is by crawling their links. If there are dead links on your website, it can stop search engine spiders from crawling your site and, thus, indexing it."

Sorry la tak reti translate. Harap korang faham la yer. Hehe.

Bagaimana nak check broken link?

Mudah sahaja. Boleh check di >> http://www.brokenlinkcheck.com/<<

Jadinya, jom la cek broken link dan tingkatkan SEO Blog dan website menjelang tahun 2018 ni.
Best tau rasa bila PV dan UV blog dan website meningkat naik. Mood seharian happy jer. Hehe. Ok,huda nak sambung remove broken link dan delete entry blog yang banyak broken link

Semoga tahun 2018 yang bakal tiba ini membuka 1001 pintu rezeki untuk huda dalam dunia blog. InshAllah.

6 comments:

  1. IQ dah check broken link sbelum IQ tukar template hari tu. ni tak cek lagi...yang hari tu banyak jugak nak kena buang..

    ReplyDelete
  2. itulah.. semalam ina baru je cek brokenlink ni.. menangis tak berlagu lah.Pv turun mendadak.. Ni ada yang brokenlink degil.. kikiki.Tatau nak buang camne.. ada tutorial?

    ReplyDelete
  3. Selalu jugak check, takut nanti penat nak delete. Thanks ingatkan :D

    ReplyDelete
  4. Tak pernah check lagi broken link untuk tahun 2017 ni

    ReplyDelete
  5. PV UV dalam shaklee klu banyak pun lagi best.

    ReplyDelete

Post Bottom Ad

Pages