Jom Meriah Festival Kenyir 2017

Assalamualaikum, Selamat Pagi!

Hari ini huda nak kongsi berita baik untuk semua warga Terengganu yang tak tahu nak buat apa weekend ni, maklumlah cuti 3 hari kan sempena Hari Malaysia.

Jom kita semua meriahkah Festival Kenyir 2017!


Nak tahu apa yang aktiviti menarik sepanjang Festival Kenyir yang berlangsung bermula 14 September hingga 17 September 2017?



Di bawah adalah tentatif lengkap program untuk rujukan kita semua. Boleh plan nak datang waktu yang terbaik. 

Program untuk 14 September 2017 




Program untuk 15 September 2017 



Program untuk 16 September 2017 



Program untuk 17 September 2017




Berminat nak pergi, tapi jauh nak ulang alik? Nak cari hotel berdekatan dengan Tasik Kenyir ?

Hotel yang berdekatan adalah lawit lodge (lebih kurang 5 km dari Pengkalan Gawi (Arman Nikaniaga Travel - 0122060224). Selain itu ada pilihan hotel di Kuala Berang seperti Serai Cottage.

Ada bayaran Masuk ke Festival Kenyir n?
Masuk PERCUMA kecuali certain event macam fun ride d'kenyir, pertandingan ayam serama dan lain-lain yang dikenakan bayaran. 

Amacam teruja tak nak pergi?

Huda sebenarnya tak pernah jejakkan kaki ke Tasik Kenyir lagi walau dah bertahun bermastautin di Kuala Terengganu 

Jadi dengan adanya Festival Kenyir 2017 ini, huda taknak lepaskan peluang keemasan untuk jejakkan kaki ke Tasik Kenyir sambil mencipta memori indah bersama anak-anak dengan pengalaman baru dalam hidup mereka.

Huda teruja nak mencuba Island Hopping dan naik belon panas di Tasik Kenyir.



Selain itu huda juga teruja nak join pertandingan Photofest Kenyir, kerana hadiah lumayan yang di tawarkan!
Boleh lawati FB : Kenyir Photofest untuk maklumat lanjut


Fuh~ memang seronok huda bayangkan betapa meriahnya Festival Kenyir 2017 ni.
Jom jumpa huda di Festival Kenyir yang bermula hari ini hingga 17 September 2017!

Untuk maklumat lanjut dan live update:-

Like FB : Festival Kenyir
Follow Instagram : festivalkenyir
some_text

7 comments:

  1. wow! besnya banyak aktivi menarik, rugi kalau tak pergi :)

    ReplyDelete
  2. Menarik..tapi jauh..kalau dekat lama dh pergi

    ReplyDelete
  3. Akak pon tgh draft entri utk Festival ni jugak huda hahaha.. dgr2 kat Radio Malaysia Terengganu..anak2 ajak gak pergi diaorang cakap ada aiman tino hahhaa.. yer2 laa aiman tino umi tak minat anak2 minat..

    ReplyDelete
  4. Bestnya!!! Kalau ada masa mesti singgah.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.